Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Ασφαλιστικά Ταμεία - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 5


Πειραιάς 02/03/10

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος στο πλαίσιο της ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Σώμα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ

Την ανύπαρκτη μέχρι σήμερα πολιτική που ασκήθηκε, αλλά και την αδιαφορία όλων των ηγεσιών που πέρασαν και φέρουν ακέραιο το βάρος των ευθυνών, για τα αναλογιστικά ελλείμματα των ταμείων, από τις μη καταβαλλόμενες εργοδοτικές εισφορές καθώς και των νομίμων και προβλεπομένων εισφορών από εργασίες που παρέχει το Λιμενικό Σώμα προς τρίτους.

Συγκεκριμένα:

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, τα οποία υπηρετούν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας , παρέχουν με την εργασία τους υπηρεσίες σε φορείς και οργανισμούς, όπως ΝΑΤ, Οίκος Ναύτου, Πλοηγική Υπηρεσία, Οργανισμοί Λιμένων, Λιμενικά Ταμεία, κλπ, χωρίς να καταβάλλονται από τους παραπάνω φορείς τα νόμιμα ποσά στο Δημόσιο ταμείο και στα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Τώρα πλέον προστέθηκε και η προσφορά εργασίας μας στο Υπουργείο Ναυτιλίας Ανταγωνιστικότητας και Οικονομίας, που κάνει ακόμα επιτακτικότερη την ανάγκη εφαρμογής του νόμου.

Τα ποσά που αναλογούν από την παραπάνω προσφορά εργασίας προς τρίτους ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και είναι ικανά να δημιουργήσουν ένα πολύ ισχυρό ταμείο με τη δυνατότητα ακόμα καλύτερων παροχών στους δικαιούχους του.

Η ΠΟΕΠΛΣ εδώ και πολύ καιρό έχει κάνει εμπεριστατωμένη μελέτη για τους τρόπους αύξησης των εισροών στο ταμείο και την έχει καταθέσει για να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Κώδικα Προσωπικού ΛΣ, που δεν προωθήθηκε, με ευθύνη της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, είναι θέμα χρόνου να έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα όσον αφορά τη δυνατότητα του ταμείου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, απέναντι στους μετόχους του.

Από την άλλη όμως, πρέπει να σταματήσει άμεσα όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται και που τροφοδοτείται από αμφιβόλου ποιότητας προτάσεις - εισηγήσεις, που μιλούν για την παραμονή ή όχι του ΛΣ στο ΜΤΝ, κάνοντας σαφές ότι σε κάθε περίπτωση δεν διαπραγματευόμαστε την αλλαγή του ασφαλιστικού μας φορέα, καθώς επίσης θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να τον δυναμώσουμε και να τον ισχυροποιήσουμε προς όφελος όλων των μετόχων του.

Τέλος από τις πρόσφατες επαφές με την πολιτική ηγεσία του Υ.Π.τ.Π. διαφαίνεται ότι υπάρχει η σχετική διάθεση, πλην όμως λόγω της σοβαρότητας και του επείγοντος του θέματος, απαιτούμε άμεση νομοθετική πρωτοβουλία που θα συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου ίδρυσης του Αρχηγείου ΛΣ, προκειμένου να μπει τέλος σε κάθε σενάριο, σκέψη, συζήτηση που προκαλεί αναστάτωση και αβεβαιότητα στα στελέχη ΛΣ.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ !

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ



Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: