Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Συμβάντα Σαββατοκύριακου...


Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων, που διενεργούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της λαθρεμπορίας τσιγάρων, 27 Φεβρουαρίου στις 00:05, συνελήφθησαν, στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, εννέα (09) αλλοδαποί, διότι μετέφεραν επιμελώς κρυμμένα, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, κάτω από το σασί του οχήματος, τετρακόσια ογδόντα τρία (483) πακέτα τσιγάρα, για τα οποία δεν διέθεταν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.
Από την Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, η οποία διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το όχημα τύπου ΄΄mini bus΄΄ και τα λαθραία τσιγάρα.
==========================
Ένας νεκρός αλλοδαπός, αγνώστων λοιπών στοιχείων, εντοπίστηκε από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Κορίνθου, 27 Φεβρουαρίου στις 16:45, κατά την διάρκεια ελέγχου επικαθήμενου που μετέφερε βαμβακόσπορο και το οποίο θα φορτωνόταν σε Φ/Γ - Ο/Γ πλοίο για Ιταλία.
Στον ίδιο έλεγχο εντοπίστηκε κρυμμένος .....

στο χώρο του φορτίου, ένας ακόμα αλλοδαπός ηλικίας 19 ετών, ο οποίος συνελήφθη.
Η σορός του θανόντος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Κορίνθου για νεκροψία - νεκροτομία.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, ο οποίος διέταξε τον σχηματισμό φακέλου δικογραφίας από το Λιμεναρχείο Κορίνθου.
==========================
Βλάβη στο πηδάλιο, αναφέρθηκε 27 Φεβρουαρίου στις 17:15, από τον κυβερνήτη του σκάφους αναψυχής «FRIENDSHIP» σημαίας Αγγλίας, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή «ΛΑΓΟΥΣΕΣ» Αίγινας, με εννέα (09) επιβαίνοντες (05 Έλληνες και 04 αλλοδαπούς).
Άμεσα από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενεργοποιήθηκαν δύο (02) πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος, ένα (01) ελικόπτερο super puma καθώς και όλα τα παραπλέοντα πλοία για την παροχή συνδρομής.
Λίγο αργότερα ο κυβερνήτης ανέφερε ότι η βλάβη είχε αποκατασταθεί και στις 18:45 το σκάφος, συνοδευόμενο από το ταχύπλοο «MALTEZOS RESCUE 1» Τ.Α. 203 και το Α/Κ «ΜΑΡΙΑ» Ν.Α. 63, κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Αίγινας, όπου οι εννέα (09) επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, καλά στην υγεία τους.
==========================
Συνελήφθη, 28 Φεβρουαρίου στις 08.00, στο λιμάνι εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, 29χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος, διότι μετέφερε, εντός του επικαθήμενου και πίσω από το φορτίο του, τέσσερις (04) αλλοδαπούς, που δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε.
=================
Η Λιμενική Αρχή Σητείας, 28 Φεβρουαρίου στις 11.30, ενημερώθηκε ότι στον κόλπο Σητείας, ιστιοπλοϊκά σκάφη τύπου «OPTIMIST» του Ναυτικού Ομίλου Σητείας, αντιμετωπίζουν πρόβλημα, λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών (ΒΔ 4 Bf), με αποτέλεσμα να ανατραπούν και να βρεθούν στη θάλασσα 8 παιδιά και ο εκπαιδευτής τους.
Άμεσα προς παροχή βοήθειας έσπευσαν προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Σητείας με περιπολικό όχημα από ξηράς και αλιευτικά σκάφη, τα οποία περισυνέλεξαν τους ναυαγούς, ενώ ο εξοπλισμός καθώς επίσης και τα σκάφη ρυμουλκήθηκαν με ασφάλεια στον Ναυτικό Όμιλο Σητείας.
Για προληπτικούς λόγους ένας εκ των εκπαιδευομένων μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σητείας, από το οποίο εξήλθε αυθημερόν.
=================
Στις 02.30 28 Φεβρουαρίου, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν.Ρεθύμνου 0653, προερχόμενο από Κάρπαθο, ότι η προσέγγιση στο λιμάνι της Ρόδου ήταν επισφαλής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (άνεμοι ΒΔ 7-8 Bf) και έτσι παρέμεινε σε ασφαλές αγκυροβόλιο.
Μετά την βελτίωση των καιρικών συνθηκών το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια στις 17.40, αποβιβάζοντας ογδόντα τέσσερις (84) επιβάτες και απέπλευσε στις 18.45, για τους επόμενους προορισμούς, επιβιβάζοντας εξήντα τρεις (63) επιβάτες.
=================
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, μεταφέρθηκε, 28 Φεβρουαρίου στις 18.25, από το λιμάνι Καλύμνου στο λιμάνι Μαστιχαρίου Κω, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ» Ν.Καλύμνου 202, 69χρονος ασθενής, που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
=================
Στον προβλήτα του λιμανιού Θήρας, προσέκρουσε, 28 Φεβρουαρίου στις 00.20, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, το Ε/Γ - Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π. 9913 το οποίο είχε διανυκτέρευση στη Θήρα και επρόκειτο να αποπλεύσει στις 08.00 για Ίο - Σίκινο -Φολέγανδρο - Κίμωλο - Μήλο - Σίφνο - Σέριφο - Πειραιά.
Από την πρόσκρουση προκλήθηκε ρήγμα μήκους 40 εκατοστών και πλάτους 05 εκατοστών στο πρυμναίο αριστερό τμήμα του πλοίου και σε απόσταση 01 μέτρου από την επιφάνεια της θάλασσας, χωρίς θαλάσσια ρύπανση.
Η Λιμενική Αρχή Θήρας απαγόρευσε τον απόπλου, μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά και να προσκομισθεί βεβαιωτικό διατήρησης αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο ενώ οι 05 επιβάτες που ανέμεναν στο λιμάνι (04 για Ίο και 01 για Πειραιά), προωθήθηκαν στις 08.40 με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΙΙ» Ν.Μ. 38.
=================
Ενημερώθηκε, 27 Φεβρουαρίου το απόγευμα, η Λιμενική Αρχή Κορίνθου, από τον ναυτικό πράκτορα του Φ/Γ - Ο/Γ «ROPAX 2» σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, που ήταν προσδεδεμένο στο λιμάνι της Κορίνθου για φόρτωση, ότι είχε τραυματισθεί 47χρονος αλλοδαπός ναυτικός κατόπιν πτώσης του από κλίμακα (σκάλα), μέσα στο πλοίο.
Ο ναυτικός μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Κορίνθου για ιατρικές εξετάσεις, από το οποίο εξήλθε αυθημερόν.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κορίνθου.
=================
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, 28 Φεβρουαρίου στις 05.35, στην οδό Κ.Λομβάρδου, στη Ζάκυνθο, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα, που οδηγούσε 37χρονος, συγκρούστηκε με τρία (03) σταθμευμένα Ι.Χ.Ε., με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.
Ο 37χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Νοσοκομείο Ζακύνθου για παροχή πρώτων βοηθειών, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική αρχή.
=================
Συνελήφθη, 27 Φεβρουαρίου στις 16:15, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής, κατά την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, 54χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφερε κρυμμένους εντός του χώρου του φορτίου του, το οποίο έφερε απαραβίαστη σφραγίδα εργοστασίου, δύο (02) αλλοδαπούς, που δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα.
=================
Επίσης, συνελήφθησαν, 27 Φεβρουαρίου στις 17:45, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής, δύο (02) αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: