Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

«Βράζει» το Λιμενικό - έρχονται παραιτήσεις

Αναδημοσίευση από www.enet.gr

Αναταραχή επικρατεί στο Λιμενικό Σώμα, αφού μετά τη διάσπαση του ΥΕΝΑΝΠ στο οποίο υπαγόταν διοικητικά η Ελληνική Ακτοφυλακή, ουδείς ακόμα γνωρίζει το μέλλον του, ενώ την ίδια στιγμή έχουν παραιτηθεί 80 αξιωματικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συναρμόδιοι υπουργοί (Κατσέλη - Χρυσοχοΐδης) θα βρεθούν οσονούπω αντιμέτωποι με μπαράζ παραιτήσεων αξιωματικών καριέρας, ενώ δεν αποκλείεται να παραιτηθεί και η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού, καθώς σφόδρα ενοχλημένοι φέρεται να είναι τόσο ο αρχηγός, αντιναύαρχος Θανάσης Μπούσιος, όσο και οι δύο υπαρχηγοί.

Αιτία της δυσαρέσκειας της ηγεσίας της Ελληνικής Ακτοφυλακής είναι η καθυστέρηση διόρθωσης του περιβόητου Π.Δ. 189/2010 που όριζε τον καταμερισμό στα δύο υπουργεία των αρμοδιοτήτων του Λ.Σ., καθώς επίσης και η εξαγγελία για την ίδρυση Αρχηγείου, στο οποίο θα ανήκουν η προστασία του περιβάλλοντος, ο έλεγχος στα πλοία και όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες που σήμερα ουδείς γνωρίζει σε ποιον ανήκουν διοικητικά.

Επίσης, μεταξύ των στελεχών του Λ.Σ. υπάρχουν βαρύ κλίμα και φόβος για την υποβάθμισή τους σε καθαρά βοηθητικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. Η ανησυχία τους αφορά τις αποσπάσεις σημαντικού αριθμού λιμενικών στο υπουργείο Οικονομίας - Ναυτιλίας, αλλά και τη φημολογία για ενσωμάτωση στην Αστυνομία των ειδικών δυνάμεων του Λ.Σ.

Προβλήματα όμως εμφανίζονται και στη λειτουργία της Ακτοπλοΐας που είναι η «γέφυρα» επικοινωνίας των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους, ενώ το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι ο κλάδος των ακτοπλόων δεν έχει ενταχθεί ακόμα σε κανένα από τα δύο υπουργεία, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι ότι κάποια στιγμή θα δημιουργηθούν προβλήματα στις συνδέσεις των νησιών.
ΘΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

1 σχόλιο:

Arodafnousa είπε...

Δεν μας προκαλεί εντύπωση καθώς είναι ήδη γνωστά τα περισσότερα. Αλλά όχι πως αναμένεται & άλλο μπαράζ παραιτήσεων Αξκών "καριέρας"!!! Εδώ κάποιοι αναζητούν τρόπους & μεθόδους να ακυρώσουν την αίτηση αποστρατείας τους, για ορισμένες των οποίων ακούστηκαν διάφορα που χρήζουν διερεύνησης.....
Εάν λοιπόν ο κ. ΥΠΠ, ενεργήσει όπως & στην ΕΛΑΣ, θέτοντας ζήτημα επανεξέτασης όσων έχουν υποβληθεί, ίσως έχουμε & μείωση του αριθμού τους. Κάποιοι μάλιστα εργάζονται & περισσότερο απ' όσο πριν, με απογευματινές απλήρωτες υπερωρίες ...... & ο νοών νοείτο εκεί στο Πασαλιμάνι.