Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Λύθηκε ο γόρδιος δεσμός του Λιμενικού


Του Βασιλη Nεδου

Παρά τις διαφωνίες Κατσέλη, τμήμα του υπάγεται στον κ. Μ. Χρυσοχοΐδη.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταλήγει οριστικά το μεγαλύτερο τμήμα του Λιμενικού Σώματος. Στις απογευματινές συσκέψεις που έγιναν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη και της κ. Λούκας Κατσέλη, οριστικοποιήθηκε ότι το Λ.Σ. θα υπαχθεί στη δικαιοδοσία του πρώτου, με την απόσπαση κάποιων υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα μεταφερθούν και ορισμένες από τις αρμοδιότητες που είχε σε σε ζητήματα οικονομικού χαρακτήρα. Σημειώνεται ότι τους τελευταίους πέντε μήνες, μετά την απόφαση απορρόφησης του Λ.Σ. από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εκκρεμεί η κατάθεση νομοσχεδίου για την ίδρυση αρχηγείου του Σώματος, αφήνοντας ουσιαστικά αρρύθμιστα όχι μόνο ζητήματα αστυνόμευσης, αλλά και λειτουργίας του τμήματος εκείνου το οποίο ασχολείται με σημαντικά οικονομικού χαρακτήρα θέματα, όπως η ποντοπόρος ναυτιλία.

Οι δύο υπουργοί είχαν φθάσει σε σύγκρουση μεταξύ τους για το Λιμενικό. Ο κ. Χρυσοχοΐδης θεωρεί ότι το Λιμενικό είναι ενιαίο, συμφωνεί με την απόσπαση υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομίας, αλλά διαφωνεί με την υπαγωγή τους στην κ. Κατσέλη. Η υπουργός Οικονομίας προτιμούσε την απευθείας υπαγωγή των ασχολούμενων με θέματα Εμπορικής Ναυτιλίας, στην ευθύνη της. Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που θα διευθετεί τα ζητήματα αυτά, περιλαμβάνονται και οι διατάξεις για την κατάργηση της αγροφυλακής, την ενίσχυση της διεύθυνσης εσωτερικού ελέγχου της Ελληνικής Αστυνομίας κ.ά. Η υπουργός Οικονομίας πάντως έμεινε χθες στο Μαξίμου για σχεδόν πέντε ώρες, προκειμένου να διευθετηθούν και άλλα σημαντικά ζητήματα συναρμοδιότητάς της με άλλους υπουργούς, όπως η τελική μορφή της διάταξης για τις τιμές των φαρμάκων, η οποία περιελήφθη στον νόμο για το ΕΣΠΑ 2007 - 2013.

1 σχόλιο:

Exantas είπε...

Ώστε λύθηκε ο γόρδιος δεσμός? Μάλλον τρέφετε αυταπάτες & αιθεροβατείτε. Μπορεί φυσικά το δημοσίευμα & τα γεγονότα να επιβεβαιώνουν την παρέμβαση μας http://ellhnikhaktofylakh.blogspot.com/2010/03/blog-post_08.html
αλλά να είστε βέβαιοι κ.κ.Υπουργοί ότι οδηγείτε τον σπουδαιότερο Οργανισμό της Δ. Διοίκησης, με μαθηματική ακρίβεια στην αφάνεια & την διάλυση. Από το βήμα λοιπόν αυτό, έχουμε να σας προτείνουμε.....
Αφού ενδεχομένως γνωρίζετε ότι υπάρχουν ικανότατα στελέχη, ορισμένα από τα οποία νοιώθουν βαριά την στολή ενώ άλλα αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με την ασφάλιση τους ενώ η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη είναι ανύπαρκτη, ελέω κάποιων προκατόχων σας, οι οποίοι αδιαφόρησαν. Προτείνουμε λοιπόν να καλέσετε όσους επιθυμούν να μεταταχθούν στο ΥΠΟΙΑΝ & να υπαχθούν αποκλειστικά σε αυτό. Παράλληλα να τακτοποιήσετε και τις όποιες εκκρεμότητες με τον ασφαλιστικό φορέα τους & να ονομαστούν δημόσιοι υπάλληλοι αντιστοίχου κλάδου.
Προτείνουμε, με την συνεργασία των blogger να διερευνηθούν οι προθέσεις των ένστολων στελεχών ή να γίνει δημόσια διαβούλευση. Οι μετατάξεις προσωπικού άλλωστε, εάν δεν άρχισαν, βρίσκονται προ των πυλών. Όσο για τα δικαιώματα & τις υποχρεώσεις τους …. είναι ζήτημα που ευκόλως επιλύεται εκτός εκείνο της απεργίας. Θα βρείτε όμως λύσεις & γι’ αυτό όπως & για τόσα άλλα ήδη κάνατε με επιτυχία.
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς