Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Συνάντηση Ομοσπονδιών Σ.Α. με κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη


Πειραιάς 10/03/10

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη Μιχάλη, με βασικό θέμα την ψήφιση του νόμου για τις περικοπές κατά 12% των επιδομάτων και του 30% των δώρων, που αποτελούν τον 13ο και 14ο μισθό.

Δηλώσαμε την οργή και την αγανάκτηση των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας από τις απώλειες του εισοδήματός μας, που φτάνουν και ξεπερνούν κατά μέσο όρο τις 2.500 ευρώ ετησίως.

Ζητήσαμε από τον κ. Υπουργό την άμεση παρέμβασή του, για την εξαίρεση από τις συγκεκριμένες περικοπές των επιδομάτων, που έχουν άμεση σύνδεση με τον βασικό μισθό ως τακτικές αποδοχές, καθώς και των πενθημέρων και των νυχτερινών, τα οποία παρότι περιγράφονται ως επιδόματα, αποτελούν πραγματική εργασία και μάλιστα κακοπληρωμένη, αφού δεν έχει γίνει καμία αναπροσαρμογή τους τα τελευταία επτά χρόνια.

Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός εξέφρασε την κατανόησή του και δεσμεύτηκε για μια παρέμβαση στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης και της υιοθέτησης των προτάσεών μας.

Για το λόγο αυτό και σε συνεννόηση με τον Υφυπουργό οικονομικών, κάλεσε τις Ομοσπονδίες σε μία από κοινού συνάντηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Γ.Λ.Κ.), για να καταθέσουμε και επισήμως τις θέσεις μας.

Επίσης αναφέρθηκε στο ζήτημα του ασφαλιστικού, όπου επανέλαβε την αρχική του δέσμευση, ότι δεν θα θιγούν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, την επόμενη πενταετία τουλάχιστον.

Τέλος στον απόηχο της συνάντησης θέσαμε τα θέματα του Λ.Σ. όσον αφορά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και της ίδρυσης Αρχηγείου Λ.Σ., για το οποίο για μια ακόμη φορά δήλωσε ότι εντός των ημερών θα έχουν λυθεί και μάλιστα με πολύ θετική έκβαση για το Λ.Σ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΑΙΚΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: