Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Επειδή κάποιοι νομίζουν ότι έχουμε μνήμη ψαριού...

Ξεσηκώθηκαν οι λιμενικοί για τη φορολόγηση του εκλογικού τους επιδόματος, η χορήγηση του οποίου εγκρίθηκε και με καθυστέρηση. Το μεικτό ποσό φθάνει τα 950 ευρώ και με τις κρατήσεις μειώνεται στα 722 ευρώ.

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ελπίδα Τσουρή, σχετικά με τη φορολόγηση του εκλογικού επιδόματος του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι συνεχείς, μέχρι την τελευταία στιγμή, παλινωδίες και αντικρουόμενες απόψεις μελών της κυβέρνησης, σχετικά με την καταβολή ή μη του εκλογικού επιδόματος στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, αποτελούν απόδειξη της προχειρότητας, και του πανικού με τον οποίο διαχειρίζεται θέματα που αφορούν χιλιάδες εργαζόμενους πολίτες αυτής της χώρας.
Ο παραλογισμός δεν σταματά όμως εδώ. Η απόφαση της κυβέρνησης να φορολογήσει επιλεκτικά το εκλογικό επίδομα του Λιμενικού Σώματος, είναι αδικαιολόγητη, αστήρικτη και άδικη. Στερείται νομικών και λογικών επιχειρημάτων. Για το λόγο αυτό, απαιτούμε να αποκατασταθεί η ισονομία, με την άμεση ανάκλησή της.

Θύελλα διαμαρτυριών από λιμενικούς από όλη τη χώρα και ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 10 το πρωί, έξω από το υπουργείο, του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος και όλων των προεδρείων των τοπικών ενώσεων προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής να φορολογήσει το εκλογικό επίδομα των λιμενικών, αδικώντας τους σε σχέση πάντα με το προσωπικό των άλλων Σωμάτων Ασφαλείας.

Δηλαδή η κυβέρνηση που επιχείρησε ανεπιτυχώς να εξαιρέσει από την εκλογική αποζημίωση τους λιμενικούς, παρά το γεγονός πως ο υπουργός τούς κρατά σε επιφυλακή όλο τον μήνα, εφάρμοσε δύο μέτρα και δύο σταθμά, προκαλώντας σάλο στο προσωπικό του ΛΣ.
Οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, αλλά, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, και κάποιοι σύμβουλοι του υπουργού Π. Παυλόπουλου λαμβάνουν στο ακέραιο το ποσό των 950 ευρώ, αφορολόγητο, ενώ οι κ. Παπαληγούρας, Καμμένος και ο γγ Ιω. Τζωάννος φορολογούν το επίδομα των λιμενικών και τους δίνουν το ποσό των 722 ευρώ, έπειτα από κρατήσεις και φορολόγηση.
Αξίζει, δε, να τονιστεί σαφώς πως στις αποφάσεις για τους υπολοίπους -πλην λιμενικών- αναφέρεται ρητά πως η εκλογική αποζημίωση θεωρείται έξοδο κίνησης και δεν υπόκειται ούτε σε φορολογία εισοδήματος αλλά ούτε και σε κρατήσεις υπέρ τρίτων.
Ενώ στην απόφαση για τους λιμενικούς που υπογράφθηκε προχτές το βράδυ από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ιωάννη Τζωάννο και με την οποία, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του «Εθνους», συμφώνησε και ο αρχηγός ΛΣ, Θ. Ρεντζεπέρης, -άγνωστο το γιατί- το εκλογικό επίδομα και φορολογείται και υπόκειται σε κρατήσεις και οι λιμενικοί θα λάβουν το ποσό των 722 ευρώ.
Αλήθεια γιατί δεν υπέγραψαν την απόφαση ο κ. Παπαληγούρας ή ο κ. Καμμένος... Χτες στο ΥΕΝΑΝΠ όλη μέρα υπήρξε αναστάτωση για το θέμα αυτό, ενώ
έγιναν, κατά πληροφορίες, τηλεφωνήματα και από το Μαξίμου, καθώς βρισκόμαστε μπροστά στην κάλπη και οι λιμενικοί είναι περίπου 7.500 άνθρωποι.
Οι λιμενικοί που τηλεφωνούσαν στο «Εθνος» αγανακτισμένοι μιλούσαν για αδικία, ανισότητα και για τραγικό σφάλμα του κ. Παπαληγούρα.
Η ΠΟΕΠΛΣ θα πραγματοποιήσει ένστολη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο στις 10 το πρωί, ενώ την αδικία εις βάρος του προσωπικού του ΛΣ καταδίκασαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα ναυτιλίας, η κ. Ελπίδα Τσουρή,
μίλησε για επιλεκτική φορολόγηση, μόνο στο επίδομα των λιμενικών, αδικαιολόγητη, αστήριχτη και άδικη, που στερείται νομικών και λογικών επιχειρημάτων και απαίτησε να ανακληθεί άμεσα, η απόφαση αυτή του ΥΕΝΑΝΠ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως η πολιτική ηγεσία πρέπει να ανακαλέσει αυτή την απόφαση κι αν θέλει να φορολογήσει κάποιους, ας φορολογήσει τους υπαίτιους για τη μαύρη τρύπα στην οικονομία και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Μέχρι αργά χτες το απόγευμα, η απόφαση δεν είχε προχωρήσει προς υλοποίηση κι επομένως δεν αποκλείεται να την πάρουν πίσω, επειδή είναι παράνομη, άδικη και η κυβέρνηση θα χρεωθεί το πολιτικό κόστος της άνισης μεταχείρισης εις βάρος των λιμενικών, δύο μέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

ΣΧΟΛΙΟ
Τι έχει να πεί το ΠΑΣΟΚ τώρα που είναι κυβέρνηση?
Γιατί τέτοια βουβαμάρα από τους συνδικαλιστές μας?
Τι έχει αλλάξει από τότε και αλλάξανε στάση?
Αναρωτιόμαστε....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

KAΛHMEPA ΣE ΌΛΟΥΣ. AΛΛH MIA ΦOPA ΑΠΟΔΥΚΝΕΊΕΤAI OTI ΚΆΠΟΙΟΙ ΠOΛITIKOI "ΦΊΛΟΙ" MAΣ , ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΆ ΕΊΧΑΝ MAYPA ΜΕΣΆΝΥΧΤΑ. TΩPA BEBAIA ΔΗΛΏΝΟΥΝ AΓNOIA. ΔΥΣΤΥΧΏΣ Η ΦΩΝΉ TOY ΛIMENIKOY ΔEN ΑΚΟΎΓΕΤΑΙ. Η ΗΓΕΣΊΑ EINAI MONO "YES MINISTER" ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ TA ΠANTA ΚΑΙ ΔEN ΧΤΥΠΆΝΕ TO ΧΈΡΙ ΣTO ΓΡΑΦΕΊΟ OTAN ΠPEΠEI. OI ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΈΣ TON YΠNO TOY ΔΙΚΑΊΟΥ. ΠANTA ΣE ΌΛΑ ENA ΒΉΜΑ ΠIΣΩ. EIMAΣTE ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠPEΠEI NA AKOYΣTEI Η ΦΩΝΉ MAΣ AΛΛA ΠΩΣ; ΠΩΣ ΘA ΔΙΕΚΔΙΚΉΣΟΥΜΕ TA ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ MAΣ; MAΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΎΝ ΔYO ΦOPEΣ TO EΠIΔOMA. TI ΠPEΠEI NA KANOYME ΓIA NA ΑΚΟΥΣΤΟΎΜΕ. -ΣTABEΝΤΟΣ-