Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Ανακοινώσεις ΠΕΑΛΣ


Πειραιάς, 11-03-2010
Αριθμ. Πρωτ.: 10/10

Η ΠΕΑΛΣ σας ενημερώνει ότι την 10-03-2010 συναντήθηκε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο πλαίσιο της συνάντησης των Ομοσπονδιών και Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας.
Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν οι περικοπές των επιδομάτων κατά 12%, καθώς των δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα και επιδόματος άδειας κατά 30%.
Εκφράσαμε την αντίθεσή μας για τις περικοπές αυτές και ζητήσαμε από τον κ. Υπουργό την επανεξέταση του θέματος και σε κάθε περίπτωση την εξαίρεση των επιδομάτων που συνδέονται ευθέως με τον βασικό μισθό. Επίσης, αναφορικά με την τυχόν μείωση πενθημέρων και νυχτερινών, που χαρακτηρίζονται ως επιδόματα, τονίσαμε ότι αποτελούν στην πραγματικότητα αμοιβή για πρόσθετες παρεχόμενες υπηρεσίες που τα τελευταία επτά χρόνια δεν αναπροσαρμόστηκαν.
Ο κ. Υπουργός από την πλευρά του δήλωσε την πρόθεσή του για την εξεύρεση ικανοποιητικής λύσης και με δική του πρωτοβουλία προγραμματίστηκε συνάντηση αντιπροσωπείας των Ομοσπονδιών και Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου τεθούν επισήμως οι θέσεις μας. Επιπλέον, αναφερόμενος στο ασφαλιστικό επανέλαβε την δέσμευσή του ότι για την επόμενη πενταετία δεν θα θιγούν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος ΜΑΝΩΛΟΥΔΗΣ Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ
====================================================================
Πειραιάς 12-03-2010
Αριθμ. Πρωτ.: 11/10

Σας ενημερώνουμε ότι η ΠΕΑΛΣ, στο πλαίσιο της 24ωρης Πανελλαδικής Κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 11-03-2010 έδωσε το παρόν στην ένστολη πορεία διαμαρτυρίας και ένωσε τη φωνή της μαζί με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας, ενάντια στην άδικη οικονομική πολιτική λιτότητας που έχει ως συνέπεια την περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων μας.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους άλλους εργαζόμενους στα Σώματα ασφαλείας και ζητούμε από όλους τη συμμετοχή και συμπαράσταση, στις προσπάθειές που θα καταβληθούν στην συνέχεια, για την διασφάλιση των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος ΜΑΝΩΛΟΥΔΗΣ Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: