Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Χείμαρρος παραιτήσεων...

Περισσότεροι από 6.000 αξιωματικοί από τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη-αντισμήναρχου-αντιπλοίαρχου και άνω, αποχαιρετούν την Σημαία που υπηρέτησαν με πίστη και αφοσίωση από τα 18 τους χρόνια και δηλώνουν παραίτηση στην υπηρεσία τους από σήμερα λόγω των οικονομικών μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη αφαίμαξη – κάποιοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να φτάσουν και τις 10.000 οι παραιτήσεις – των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από το 1974. Και σίγουρα θα έχει καθοριστικές συνέπειες στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων καθοριστικότερες από οποιοδήποτε «αυτοεμπάργκο» εξοπλισμών στα οποία μας έχουν συνηθίσει οι κυβερνώντες τα τελευταία χρόνια. Είναι μία ολόκληρη γενιά υψηλής ποιότητας αξιωματικών, οι οποίοι κατετάγησαν από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και είναι τα πλέον καταρτισμένα, μορφωμένα και υψηλής επιχειρησιακής αξίας στελέχη των Ε.Δ. με μία δεκαετία έργου μπροστά τους.

ΣΧΟΛΙΟ
Τώρα να δούμε που θα βρεθούν τόσα χρήματα για όλους αυτούς τους χιλιάδες στρατιωτικούς αλλά και ένστολους των σωμάτων ασφαλείας.
Τώρα να δούμε ποιοι θα προλάβουν να πάρουν το εφάπαξ τους πριν τελειώσουν τα αποθεματικά των ταμείων.
Σας είχαμε επισημάνει τους φόβους μας και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.
Καλή σύνταξη σε όλους σας και σε καλή μεριά.
Όσο για εμάς ...
Ούτε εφάπαξ ούτε σύνταξη μάλλον θα δούμε...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κ.κ. Ανθυποπλοίαρχοι ετοιμαστείτε για Λιμενάρχες και όχι α.α.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Για Λιμενάρχες?
Ετσι όπως πάνε τα πράγματα δεν το βλέπουμε να υπάρχουν για πολύ καιρό ακόμα Λιμενάρχες.
Από την στιγμή που ύπαγόμαστε πλέον στο ίδιο υπουργείο με την ΕΛ.ΑΣ. ετοιμαστείτε για συστέγαση Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών όπως στο εξωτερικό.
Θα δούνε τρελλά και απίστευτα πράγματα τα ματάκια μας...