Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

«Μπλόκο»… τεσσάρων κιλών χασίς στην Μυτιλήνη

Ένα κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στη Λέσβο κατάφερε να «σπάσει» το Λιμενικό, εντοπίζοντας βαλίτσα με τέσσερα κιλά χασίς στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ενώ συνέλαβε τόσο το «βαποράκι» της όσο και τον παραλήπτη της. Οι έρευνες συνεχίζονται και για άλλα άτομα που θεωρείται ότι εμπλέκονται στο συγκεκριμένο κύκλωμα στην Αθήνα, αλλά και τη Μυτιλήνη.

Στις 6 τα ξημερώματα της προηγούμενης Παρασκευής προς Σάββατο έδεσε το πλοίο «Νήσος Χίος» στο λιμάνι της Μυτιλήνης και ο 19χρονος Αλβανός υπήκοος τράβηξε την προσοχή των λιμενικών. Οι ύποπτες κινήσεις του έκαναν τους λιμενικούς να τον σταματήσουν για έλεγχο. Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος Σάντυ έκανε αμέσως ένδειξη για ύποπτο «φορτίο» στην αποσκευή του και οι λιμενικοί άνοιξαν τη βαλίτσα, όπου βρήκαν τέσσερις συσκευασίες χασίς συνολικού βάρους τεσσάρων κιλών περίπου.
Ο Αλβανός, ο οποίος ερχόταν για πρώτη φορά στο νησί και έχει δηλώσει κάτοικος Αθηνών, έλεγε ότι δε γνώριζε τον προμηθευτή των ναρκωτικών ουσιών και ότι απλά εκείνος ανέλαβε να το μεταφέρει και να το παραδώσει σε κάποιον στη Μυτιλήνη. Οι λιμενικοί ζήτησαν από την Εισαγγελία να γίνει άρση του απορρήτου στο κινητό του τηλέφωνο και λίγες ώρες αργότερα έφθασαν και στον «παραλήπτη» των ουσιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για άτομο υπεράνω υποψίας. Νεαρός επιχειρηματίας της Μυτιλήνης, 30 ετών, που δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.

Η επιχείρηση
Μέσω του κινητού τηλεφώνου που είχε ο νεαρός Αλβανός, κλείστηκε το ραντεβού με τον 30χρονο στο Ναυτικό Όμιλο στις 12:30 το μεσημέρι. Ο 30χρονος πήγε στο ραντεβού και οι λιμενικοί τον συνέλαβαν. Στο κινητό τηλέφωνο του αλλοδαπού υπάρχουν στοιχεία που αξιολογούν οι λιμενικές αρχές, προκειμένου να εξαρθρώσουν και άλλα μέλη του κυκλώματος. Οι λιμενικοί έκαναν έλεγχο και στο σπίτι του 30χρονου, όπου βρέθηκαν 4,5 γραμμάρια χασίς, κατασχέθηκε το κινητό του τηλέφωνο, ενώ βρέθηκαν και αποδείξεις από καταθέσεις χρημάτων σε τράπεζες σε διάφορους Αλβανούς υπηκόους. Ο 19χρονος Αλβανός και ο 30χρονος Μυτιληνιός επιχειρηματίας αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα Τρίτη στον ανακριτή, με βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για εμπορία ναρκωτικών.

Συνέντευξη Τύπου
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, ο λιμενάρχης Μυτιλήνης, κ. Μανώλης Βόμβας, απέφυγε να δώσει παραπάνω στοιχεία για τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα μέλη του κυκλώματος.
Ο λιμενάρχης δεν παρέλειψε χθες να συγχαρεί τους άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας του λιμεναρχείου και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών για τη νέα μεγάλη επιτυχία στον «πόλεμο» κατά των ναρκωτικών. Ο ίδιος σχολίασε, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι η ποσότητα που βρέθηκε είναι ένα «δέντρο» μπροστά στο «δάσος» των ανησυχητικά μεγάλων διαστάσεων που έχει λάβει το πρόβλημα των ναρκωτικών στη Λέσβο. Η αξία των τεσσάρων κιλών χασίς που κατέσχεσαν οι λιμενικοί υπολογίζεται ότι μπορεί να φθάσει και τις 200.000 ευρώ.

της Πέλλης Γιακουμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: