Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010


Κύριε Υπουργέ βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να επανερχόμαστε με την παρούσα επιστολή για μια επικίνδυνη κατάσταση που συνεχίζεται και πλέον μας έχει φθάσει σε απόγνωση.
Συγκεκριμένα στο τέλος του Μαρτίου κλείνουμε τον τέταρτο μήνα και μπαίνουμε στον πέμπτο, όπου δεν μπορούμε να προμηθευτούμε φάρμακα με το καθεστώς που ίσχυε πάντα, αλλά με την απαίτηση άμεσης πληρωμής από τους φαρμακοποιούς της Λέσβου στους οποίους οφείλονται αρκετοί μήνες. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι σε μια περιοχή όπως ο Νομός της Λέσβου όπου δεν υπάρχει άλλος τρόπος προμήθειας φαρμάκων (π.χ. στρατιωτικό φαρμακείο) και με τόσο μεγάλη απόσταση από τα αστικά κέντρα το πρόβλημα είναι τεράστιο.
Πέραν τούτου η φύση της δουλειάς μας με τους εκατοντάδες λαθρομετανάστες που ερχόμαστε σε επαφή και την άκρως επιχειρησιακή κατάσταση που εργαζόμαστε δημιουργεί πρόσθετη ανάγκη υγειονομικής κάλυψης είτε για προστασία από μολυσματικές ασθένειες είτε για θεραπεία χρόνιων νοσημάτων, κληρονομιά από την λαθρομετανάστευση, που απαιτούν συνεχή λήψη φαρμάκων με μεγάλο κόστος.
Απ την άλλη έστω και αν πληρώσουμε τα φάρμακα και καταθέσουμε τα δικαιολογητικά στην αρμόδια Υπηρεσία η χρονοτριβή (πάνω από δύο χρόνια) επιστροφής των χρημάτων αυτών μας έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο. Σας δηλώνουμε ότι πολλοί συνάδελφοι αναστέλλουν θεραπείες ή τον εμβολιασμό των παιδιών τους, διότι ο μισθός δεν επαρκεί.
Θεωρούμε ότι για ένα ποσό περίπου είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ (25.000) που είναι η οφειλή και που σημειωτέον οι φαρμακοποιοί της Λέσβου απαιτούν την πλήρη εξόφληση του προκειμένου να ξεκινήσουν την χορήγηση φαρμάκων, είναι τουλάχιστον ευτελιστικό για το Ελληνικό Κράτος να μένουν ουσιαστικά χωρίς υγειονομική κάλυψη άνθρωποι που φυλάν τα σύνορα της χώρας.
Ενόψει της αναμενόμενης έξαρσης του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης ψάχνουμε ψυχικές και σωματικές δυνάμεις να ανταπεξέλθουμε σε φόρτο εργασίας και καταστάσεις που πιστέψτε μας μόνο εμείς ξέρουμε τι σημαίνουν. Αυτό που ζητάμε από εσάς με την παρέμβαση που ελπίζουμε να κάνετε είναι το ελάχιστο και το αυτονόητο δηλαδή η αποκατάσταση της απρόσκοπτης υγειονομικής μας κάλυψης ως έμπρακτη ένδειξη μέριμνας και τόνωσης του ήδη καταρρακωμένου ηθικού μας.

Με τιμή
ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ Φώτης ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΙΛΑΣ Γεώργιος


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

stoy koyfoy tin porta osa thelis bronta...
paraskeviatika file moy o ipoyrgos ke i legomeni igesia etoimazonte gia eksormisis ke kirile estiatoria...ti toys zitas tora lagoys ke petgraxilia ...?