Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Ακυρώθηκαν οι κρατήσεις 12% στα επιδόματα...

Τροπολογία που προβλέπει την εξαίρεση από την μείωση του 12%, για το επίδομα ειδικών συνθηκών και την ειδική αποζημίωση απασχόλησης πλέον του πενθημέρου, που καταβάλλονται στο προσωπικό της ΕΛΑΣ, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό, κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή.

Από τη μείωση του 12% εξαιρείται και η αποζημίωση που χορηγείται στους φύλακες των μουσείων, των αρχαιολογικών χώρων και των σωφρονιστικών καταστημάτων, για κάθε μέρα απασχόλησης πέραν του πενθημέρου.

Ακόμα, διευκρινίζεται ότι η μείωση κατά 7% των κάθε είδους αποδοχών κ.λπ. και κατά 30% των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα αφορά μόνο τα ΝΠΙΔ που ανήκουν στο κράτος, σε ΝΠΔΔ ή ΟΤΑ, τα οποία επιχορηγούνται τακτικά από τον κρατικό προϋπολογισμό σε ποσοστό τουλάχιστον 50% του προϋπολογισμού τους.

Ορίζεται ακόμα ότι κατ' εξαίρεση του νόμου μπορεί κάποιος επιχειρηματίας να χρηματοδοτείται από τις τράπεζες, όχι μόνο στην περίπτωση που δεν προσκομίζει βεβαίωση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών από το ΙΚΑ, αλλά και από τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον το σύνολο της χρηματοδότησης κατατεθεί υπέρ του ιδρύματος ή των υπόλοιπων ταμείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: