Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Το 99% των ένστολων Αξιωματικών του στρατικοποιημένου Λ.Σ. είναι αστράτευτοι!!!

Αναδημοσίευση email προς : peiratikoi@yahoo.gr


Eίδα μια ανακοινωση ενος αξιωματικου το λ.σ και τρελαθηκα. αναφερει πως και οι 700 αξιωματικοι εκ σνδ εχουν πτυχια κ μεταπτυχιακα! συμφωνω! ετσι ακριβως ειναι! και τωρα θα σας πω τι με τρελαινει. το λιμενικο σωμα οπως αναφερει και ο αξιωματικος συναδελφος ειναι σωμα ΕΝΣΤΟΛΟ. 

ΤΟ 99% των αξιωματικων του λιμενικου σωματος εκ Σ.Ν.Δ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΟΙ! Παρ' ολα αυτα ειναι ενστολοι. βεβαια θα μου πει καποιος στην Σ.Ν.Δ δεν κανουν στρατιωτικη εκπαιδευση? οι ναυτικοι δοκιμοι του πολεμικου ναυτικου εκπαιδευονται για 4 χρονια, του λιμενικου μονο για 9 μηνες, αρα απο στρατιωτικη εκπαιδευση μηδεν. αλλα ειναι ενστολοι κ θεωρουνται αξιωματικοι του λιμενικου σωματος. 

οι αξιωματικοι της αστυνομιας, της πυροσβεστικης αλλα και ολων των σωματων του στρατου εκπαιδευονται για 4 χρονια. βεβαια θα πει καποιος αξιωματικος του Λ.Σ πως για να γινει αξιωματικος πρεπει να εχει πτυχιο ΑΕΙ και οτι για να παρει αυτο το πτυχιο αφιερωσε χρονια στις σπουδες του,συμφωνω αλλα για να γινεις αξιωματικος ενστολου σωματος και ειδικα σωματος που υπαγεται στον στρατιωτικο ποινικο κωδικα πρεπει να εχεις και την αναλογη στρατιωτικη εκπαιδευση που δυστυχως για το λιμενικο σωμα η πλειοψηφια των αξιωματικων του εκ Σ.Ν.Δ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ.

υπαρχουν αξιωματικοι που στις υπηρεσιες τους ειναι προισταμενοι ως αξιωματικοι οπλισμου και δεν γνωριζουν τα μερη απο τα οποια αποτελουνται τα οπλα που εχουν χρεωθει,δεν γνωριζουν ΚΑΝ ΠΩΣ ΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΠΛΑ ΠΑΡ΄ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕ 2 ΠΤΥΧΙΑ Κ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ.

Το Λιμενικο Σωμα εχει αξιωματικους εκ Σ.Ν.Δ οι οποιοι προερχονται απο τις σχολες του εμπορικου ναυτικου ΝΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ! ΕΧΕΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΣΩΣΤΟ Κ ΑΥΤΟ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΝΟΜΙΚΗΣ, ΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΑΡΚΕΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.ΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΑ ΠΛΩΤΑ και οχι στα γραφεια. οι περισσοτεροι πανε 2-3 χρονια στα πλωτα και μετα καθονται πισω απο ενα γραφειο και κανουν πως δουλευουν.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΛΙΓΑ ΑΚΟΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΚ Σ.Ν.Δ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΤΛ ΚΤΛ ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΙς ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΕς ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ. ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 700 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΚ Σ.Ν.Δ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΑΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ?ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΙΣΟΙ. ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!!!!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟ ΑΕΙ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩς ΛΟΓΩ ΒΑΘΜΟΥ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ. ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΜΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟς ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΜΕΣΩς ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΝΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ 'Η Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ 

12 σχόλια:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Για ποια αξιοκρατία μιλάμε?
Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για αξιοκρατία όταν αυξομειώνουν το όριο του ύψους και προσθαφαιρούν ειδικότητες και πτυχία με δικαίωμα εισαγωγής στην ΣΝΔ κατά το δοκούν για να εξυπηρετήσουν τις ρουσφετολογικές τους ανάγκες και όχι τις ανάγκες του Σώματος?
Γι αυτό και οι άσχετες με το αντικείμενο ειδικότητες και πτυχία.
Για ποιά αξιοκρατία μιλάμε όταν γίνονται οι προσλήψεις με εξετάσεις γραπτών και όχι με μόρια?
Κάντε μια έρευνα και θα διαπιστώσετε πολλά παράδοξα!!!
Θα δείτε ανάμεσα σε συμφοιτητές πτυχιούχους του 8 και του 9 να είναι Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες και οι συμφοιτητές τους του 5 και του 6 να είναι Αξιωματικοί!!!
Ας μην γελιόμαστε!!!
Αυτό το σύστημα εισαγωγής τους συμφέρει για αυτό και το διατηρούν!!!
Όλα τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφίες!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ! ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΄΄ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ΄΄ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ!!!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ...ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!
ΑΣ ΜΗ ΒΓΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΞΙΒΩΜΑΤΙΚΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ!!! ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ!

Exantas είπε...

Δυστυχώς, μας βρίσκει σύμφωνους το μεγαλύτερο μέρος της ανάρτησης αλλά & των σχολίων που ακολούθησαν. Έχουν αποτυπώσει με σαφήνεια & ακρίβεια την πραγματική κατάσταση & ευχόμαστε όλοι κάποτε να αλλάξει η κακοδαιμονία αυτή επ’ ωφελεία της κοινωνίας μας. Γυμναστές, φιλόσοφοι, θεολόγοι, μελισσοκόμοι κ.ά άσχετες με το Σώμα ειδικεύσεις μας δείχνουν το μέγεθος της πελατειακής σχέσης του διάτρητου συστήματος εντός & εκτός Λ.Σ. Όλο το μαγαζί (Ελλάς) είναι διαβλητό & για γέλια! Πώς άλλωστε θα κατακτούσαμε τις τελευταίες θέσεις διαφάνειας & υψηλότερες της διαφθοράς? Πόσες φορές δεν άλλαξε το ποσοστό επιλογής Αξιωματικών εξ Εμπ.Ναυτικού? Ανάλογα με την προέλευση του εκάστοτε αρχηγού αυξομειωνόταν το ποσοστό σε σχέση με τους λοιπούς κλάδους. Επειδή έχουμε χρόνια να δούμε ΑΛΣ εξ Ε.Ν, το ποσοστό παρέμεινε χαμηλό, εις βάρος του επιχειρησιακού στόλου του Λ.Σ. Πού & σε ποιά άλλη χώρα ακούστηκε Α' μηχανικός να είναι αρχαιότερος του Κυβερνήτη, & Προϊστάμενος πλοίου? Ότι πιο άναυτο μπορούσε να δημιουργήσει η νοσηρή φαντασία. Όμως ένσταση έχουμε αναφορικά με τους αστράτευτους Αξκούς. Μην ξεχνάτε ότι στρατευμένος λογίζεται & ο ναύτης, στρατιώτης ή σμηνίτης που μετά 10 μέρες προπαίδευσης υπηρετεί οδηγός, γραφέας όπως ο Πάρις, ο γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Οι Αξιωματικοί στην ΣΝΔ, εκπαιδεύονται περισσότερο από χιλιάδες στρατευμένους, στρατωνίζονται, χειρίζονται όπλα & ακολουθούν πρόγραμμα ακόμη & στα ΛΟΚ. Εκεί που υπάρχει πιθανόν η αντίφαση με τις επιταγές του Συντάγματος, είναι στους Αξκούς (Τ), οι οποίοι αστράτευτοι & ως ουδέποτε στρατωνισθέντες στην σχολή Λ/Φ, ονομάζονται Αξιωματικοί!! Αυτή δυστυχώς είναι η Ελλάδα, γι' αυτό έφτασε εδώ που την έφτασαν εκείνοι που "έραβαν τα πάντα στα μέτρα τους". Και δεν ευθύνονται εκείνοι που απολάμβαναν των "αγαθών", όσο αυτοί που τους το επέτρεπαν. Επαναλαμβάνουμε ότι ανάλογα με την «εποχή» και την «κρατούσα κατάσταση», υπήρχαν «βολεμένοι», «λουφαδόροι», «ζώντες & επιζώντες». Η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν & υπάρχουν παντού και πάντοτε «ΠΑΤΡΙΚΙΟΙ & ΠΛΗΒΕΙΟΙ» «ΑΡΧΟΝΤΕΣ & ΕΡΓΑΤΙΑ».
Ελπίζουμε όλοι σε μια εθνική ανάταση, που εκ των πραγμάτων διαφαίνεται πως επιτέλους ίσως οδηγηθούμε.
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΣΤΟ ΛΣ....
ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ......
ΤΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ......


ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ?

23 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ ΣΤΟ ΜΠΕΡΕ
1 ΜΗΝΑ ΝΕΟΣΥΛΕΚΤΟΣ
4 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ (ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΟΧΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΣΝΔ, ΟΠΟΥ ΟΙ 27 ΣΤΟΥΣ 50 - ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΑ - ΦΟΡΑΝ ΣΟΥΤΙΕΝ... ΚΑΙ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ.....(ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΥΠΟΝΟΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ)
18 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ 10 ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, 8 ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ.
ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΩ) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΟΡΗΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΕΣ
80 ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΣΚΗΝΑΚΙ (ΝΟ10 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ....)
ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 10 + 4 (ΝΥΚΤΕΣ) ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΝΟΣ..)
ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΔΑ ΧΑΛΒΑΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΕΣΩΡΟΥΧΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΛΦΟΥ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΗΣΙ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ........ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ 24 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΔΩ ΡΟΥΧΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ.....

ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ ΛΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΝΔ..... (ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ)

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΗΣΤΟ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΛΣ):
ΑΝ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΞΟΔΕΥΕΙ ΤΗ ΦΑΙΑ ΤΟΥ ΟΥΣΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟΥ, ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΙΒΟ ΜΑΧΗΣ ΠΑΡΕΑ...
ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ, ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΣΤΙΒΟ ΜΑΧΗΣ.
ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΥΚΟ???? ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ???? ΡΕΝΤΙΝΑ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΑΠΗ? ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΙΡΑ??? ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΤΕΘ??? ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΛΕΥΟΥΜΕ...ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΑΙΟΥΣ ΠΟΣΟ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ.....
ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ... ΝΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΘΩ...


ΤΕΛΟΣ, ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΛΟΚ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ, ΤΑ ΠΕΡΙ ΛΟΚ ΤΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ....

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 50 ΤΕΧΝΚΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ, ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ, ΟΛΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ....

ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ????
ΕΛΑ ΝΤΕ????


ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΙΧΤΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ.
ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΛΣ (ΕΚ ΣΝΔ) ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΝΩΡΙΣΕΙ, ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΩΣΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΚΣΙΩΜΑΤΙΚΟΙ... ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ.... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ......

ΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ ΣΟΒΑΡΟΣ, ΟΥΤΕ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΕΙΧΕ, ΟΥΤΕ ΔΙΑΘΕΣΗ, ΝΑ ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ...

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,

ΑΝΩΝΥΜΟΣ,
ΜΕΧΡΙ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΣ ΕΠΩΝΥΜΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ......

ΥΓ: ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΛΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ???
ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΛΣ?????

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ επιτρέψτε μου στο κείμενο της ανάρτησης τα ακόλουθα σχόλια:
1. Το αναφερόμενο ως ποσοστό(99%)των Αξκών Λ.Σ. που είναι δήθεν "Αστράτευτοι" είναι έξωπραγματικό και δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα.Ελάχιστοι "αστράτευτοι" Δόκιμοι Αξκοί Λ.Σ,σε κάθε σειρά (30 ατόμων 1ή 2 δόκιμοι) καταφέρνουν να πετύχουν στις εξετάσεις.
2.Αστράτευτος αξιωματικός δέν σημαίνει ανίκανος να επιτελέσει τα καθήκοντα του, ούτε υπολείπεται στρατιωτικής δεοντολογίας και δόγματος...καθόσον εντός της ΣΝΔ αποκτάς την επιθυμητή Στρατιωτική νοοτροπία!!!
3.Το πρόβλημα που δημιουργείται στους Αξκους Λ.Σ.λόγω της πανσπερμίας πτυχίων και ικανοτήτων είναι το ακόλουθο: Όπως δεν είναι δυνατόν,εκτός εξαιρέσεων, οι Αξκοί Πανεπιστημιακής προέλευσης να στελεχώσουν τα σκάφη Λ.Σ., έτσι και οι Αξκοί προέλευσης Εμπ.Ναυτικού, δεν μπορούν να στελεχώνουν κάθε θέση σε Λιμενικές Αρχές και Κεντρική Υπηρεσία. Δηλαδή ανάλογα με την προέλευση και τις ικανότητες ενός εκάστου πρέπει να γίνεται και η τοποθέτηση στην κατάλληλη Υπηρεσία... Μπορείτε να φανταστείτε Γιατρό Αξκό Λ.Σ. να είναι κυβερνήτης σκάφους ή Λιμενάρχης;
4.Συμφωνώ απολύτως ότι έχουν εισαχθεί στο Λ.Σ. Αξκοί χωρίς χρήσιμες ειδικότητες...γυμναστές, Θεολόγοι...αλλά αποτελούν εξαιρέσεις και ελέω ΣτΕ.
5.Η Στρατιωτική νοοτροπία και συμπεριφορά δεν προϋποθέτει... ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ.Είναι" ΔΟΓΜΑ" ζωής και συμπεριφοράς πρώτα, και ολιγότερο επίδειξη τηλεοπτικού "ΡΑΜΠΟ"
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Αστράτευτος Αξιωματικός Λ.Σ.(ε.α.)

Ανώνυμος είπε...

pedia an teliosate me toys aksiomatikoys poy lete oti ine axristoyi
astrateftoi tsatsoys royfianoys astrateftoys φιλόσοφοι, θεολόγοι, μελισσοκόμοι γόνοi εφοπλιστικής οικογένειας kai limenikon βολεμένοι», «λουφαδόροι asxetoi .
na arxisoyme na milame ke gia toys l.f kai ipaksiomatikoys siga siga

.............
ke afoy ginoyme oloi rompa ke dosoyme kai vima ke stoys akso apo to limeniko na mas xlebazoyn oloys
tote tha exoyme lisi ta problimata mas .....
to exete gam@@@ to thema ke to blog ....
eleos.....entaksi na paretithoyme oloi na analavete esis.
ke na po ke kati gia na sas dikso poso asximo ine na isopedonete ke na prosbalete me ilithia epixirimata ...
apo idrisi toy l.s tin doylia sas kirioi ..ke kiriolekto mias ke h doyli poy kanoyn simera oi l.f ine itan ke tha ine idia apo idrisi toy l.s tin ekanan mexri ke prin liga xronia anthropi me apolitiri dimotikoy ke sto l.s mpikate os l.f ke gia na ipakoyte toys anoteroys se oti lene ke opioi ine afti ke afto tha ginete thelete de thelete ki as lete ke oti thelete aloste imaste ekpedevmenoi ke gia na antimetopisoyme ke afto ,......
elpizo na mi sas eknebrisa ..aloste xrisimopio epixirimata sa ta dika sas ke ifos san to diko sas.....

Exantas είπε...

Επειδή δεν υπήρχε πρόθεση να μειώσουμε ή υποτιμήσουμε καμία ειδικότητα Αξκών,ή άλλων ενστόλων-εργαζομένων, επιθυμώντας δε να αποκαταστήσουμε την επίμαχη αναφορά μας στους Αξιωματικούς(Τ)& γενικά στους απευθείας κατατάξεως (Ο), (Ι) κλπ,τους οποίους τιμούμε & σεβόμαστε, ..... επισημαίνουμε ότι η παρέμβαση διατύπωσε ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ & αφορούσε μόνον "ΟΣΟΥΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ είναι αστράτευτοι".Ως γνωστόν δεν είναι λίγοι, αφού μάλλον δεν υπήρχε η σχετική υποχρέωση στις αντίστοιχες προκηρύξεις.
Δεν θα σχολιάσουμε το ύφος & το ήθος του σχολίου (Δευτέρα, Απρίλιος 26, 2010 4:49:00 μμ), αν και το θεωρούμε ιδιαίτερα προσβλητικό και επιεικώς απειλητικό. Οι μέχρι σήμερα παρεμβάσεις μας, ουδέποτε προσέβαλαν, απαξίωσαν ή υποτίμησαν πρόσωπα & υπολήψεις, ακόμη & ανώνυμους. Αφήνουμε στη κρίση του αναγνωστικού κοινού αμφότερες τις αναρτήσεις.
Υ.Γ Απέχοντας της φιλοσοφίας μας η ανταλλαγή τέτοιου είδους αντεγγλίσεις, ζητούμε την κατανόηση σας.

Ανώνυμος είπε...

Ξερεις ποιο ειναι το προβλημα Αξιωματικαρα μου...?
Οταν σε μια υπηρεσια, υπαρχει ενας κακος υφισταμενος, ο προισταμενος που την διοικει, εχει την δυνατοτητα να τον απομονωσει, ακομα και να τον απομακρυνει...
Οταν ομως ειναι ο προισταμενος προβληματικος τοτε υποφερουν ολοι, χωρις να υπαρχει η δυνατοτητα να απομακρυνθει αυτος...
Επισης υπαρχει ενα ρητο στις σχολες Αξιωματικων που λεει "Για να διοικεις, πρεπει πρωτα να μαθεις να διοικησαι", πραγμα που ΕΙΔΙΚΑ για τους α/ξ του ΛΣ δεν ισχυει...
Επειδη λοιπον, μεσα στις υπηρεσιες δεν μπορουμε - ελεω του ΣΠΚ, που με τοσο παθος υπερασπιζεστε λογω συμφεροντος - να αντιπαρατεθουμε μαζι σας και να βρουμε το δικιο μας, καθως κατα κανονα οι ομοαιματοι σας ανωτεροι αποφασιζουν σχεδον παντα εις βαρος μας (κι ας εχουμε δικιο), η μονη μας αμυνα ειναι να βγαζουμε τα απλυτα και τις αδικιες σας στη φορα μεσω των μπλογκς, ωστε να τις μαθαινει ο κοσμος και να σας δειχνει την δεουσα περιφρονηση...
Αλλαξαν οι εποχες κυριε προισταμενε, τωρα με το διαδικτυο ουδεν κρυπτον υπο τον ηλιον...

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΕΞΑΝΤΑΣ:

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ????? ΤΙΜΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ?????? ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ????ΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΑΥΤΟ??????


ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΤΚΟ????????

ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑΙ, ΒΓΑΖΕΙ Α ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΑ ΤΟΥ.......

ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟΣ, ΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΤΕ????? ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΗΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΤΕ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ 'ΒΟΜΒΑ' ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ....

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΑ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΛΟΚ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΨΟΓΑ.

'Αυτή δυστυχώς είναι η Ελλάδα, γι' αυτό έφτασε εδώ που την έφτασαν εκείνοι που "έραβαν τα πάντα στα μέτρα τους". Και δεν ευθύνονται εκείνοι που απολάμβαναν των "αγαθών", όσο αυτοί που τους το επέτρεπαν. Επαναλαμβάνουμε ότι ανάλογα με την «εποχή» και την «κρατούσα κατάσταση», υπήρχαν «βολεμένοι», «λουφαδόροι», «ζώντες & επιζώντες». Η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν & υπάρχουν παντού και πάντοτε «ΠΑΤΡΙΚΙΟΙ & ΠΛΗΒΕΙΟΙ» «ΑΡΧΟΝΤΕΣ & ΕΡΓΑΤΙΑ».
Ελπίζουμε όλοι σε μια εθνική ανάταση, που εκ των πραγμάτων διαφαίνεται πως επιτέλους ίσως οδηγηθούμε.'

ΤΙ ΝΑ ΠΩ...... ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ.


ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΕΧΕΤΕ ΧΡΟΝΟ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ.....


ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΩΝΥΜΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

λοιπόν μεγάλε Τ, από τα λεγόμενα σου αυτό κατάλαβα..... Οι Αξκοί από ΣΝΔ μέχρι πρότινος παρακολουθούσαν συμπληρωματική εκπαίδευση και στα Λ.Ο.Κ, στο Μ.Πεύκο. Ρώτα τους..... Από την άλλη, δεν μου λές, αμφιβάλλεις ότι όλα "κανονίζονται" από τα πολιτικά κυρίως βίσματα; αριθμός εισαγωμένων, ειδικότητες, και τόσα άλλα που αλλάζουν από σειρά σε σειρά? Σε αγγελική κοινωνία νομίζεις ότι ζεις;Δες την κατάντια όλων, εκεί που οδήγησαν το "καράβι" και ακόμα δεν είδαμε τίποτα κ άσε τις ενστάσεις. Α'.... επειδή έχω οργώσει το Αιγαίο, το Ιόνιο και το Λυβικό τα 5 χρόνια που έχω στο σώμα, μου λες εάν πήγες να υπηρετήσεις καμια επαρχία; αλλά σε επαρχία που χρειάστηκε να κόψεις & διόδια για να πας; Γιατί πολλοί από εσάς απέφυγαν και τα ειδικά σχολεία επειδή θα έπρεπε να πανε επαρχία και μαζεύτηκαν όλοι στο κλεινόν άστυ.... φίλε μου

Ανώνυμος είπε...

προς το φιλο 27-04-2010 18:22

αγαπητέ, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
και ούτε μεγάλος είμαι και ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ.....
τους οποίους, μπορεί και να τους ξέρω και καλύτερα από σένα..

αντέδρασα όπως αντέδρασα, γιατί αντί ο κόσμος να επαναστατήσει με το ότι δεν του πληρώνουν το γιατρό, με το ότι πάλι οι ίδιοι θα τρέχουν να μαζέψουν τους λαθρομετανάστες στο αιγαίο, πάλι οι ίδιοι θα θαλασσοπνίγονται, ΠΑΛΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΛΟΥΦΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΖΑΧΑΡΗ, πάλι κυκλοφορεί ι ίδια καραμέλα με τους τεχνικούς κλπ....

Στα περί ειδικοτήτων, τη να πω.... όταν καλείται στη ΣΝΔ ο νηπιαγωγός, αλλά δεν μπορεί να μπει ο δάσκαλος....
Όταν πριν από κάποια χρόνια, ζήτησαν την κατάταξη 'μηχανικών υ/η τηλεπικοινωνιών και δικτύων' (οι απλοί ηλεκτρολόγοι μηχανικοί δεν τους έκαναν) γιατί έπρεπε να καλυφθούν οι εξειδικευμένες ανάγκες του ΛΣ....

εξακολουθώ να πιστεύω ότι πολλοί αξιωματικοί (ανεξάρτητα προέλευσης) προσπαθούν ήσυχα και αθόρυβα να κάνουν τη δουλειά τους όσο μπορούν καλύτερα, και ίσως αυτό να είναι και το παρήγορο στοιχείο της ιστορίας.

όχι δεν έχω φύγει εκτός κέντρου (χωρίς να έχω πρόβλημα να φύγω).

και να σου πω ξεκάθαρα ποιο είναι - κατά τι γνώμη μου - το λάθος που κάνεις?

'Γιατί πολλοί από εσάς απέφυγαν και τα ειδικά σχολεία επειδή θα έπρεπε να πανε επαρχία και μαζεύτηκαν όλοι στο κλεινόν άστυ'

βάζεις ταμπέλες στους συναδέλφους, και στη συνέχεια όλοι είναι το ίδιο......

δηλαδή, επειδή έτυχε και γνώρισα αξιωματικό εμποροπλοίαρχο που πουλούσε διπλώματα ταχυπλόων, όλοι οι εμποροπλοίαρχοι είναι το ίδιο???
επειδή τεχνικός τα 'πήρε' σε περίπτωση επιθεώρησης, όλοι οι τεχνικοί είναι βρώμικοι???
και μην μου πεις ποσοστά τώρα....

και επειδή πολλά έχω γράψει,θέλω να πω τα εξής και κλείνω:

1. αν θέλετε την ταπεινή μου γνώμη, η εκπαίδευση των στελεχών ΛΣ γενικά χωλαίνει. από εκεί πρέπει να ξεκινήσει κανείς....

2. Ο θεσμός των Τεχνικών, για μένα όπως εφαρμόζεται σήμερα, ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ (και αυτό χωρά πολύ συζήτηση....)

3. Υπάρχει σύγχυση μεγάλη, ως προς τα 'στρατιωτικά' προσόντα των αξιωματικών κλπ....
Το ΛΣ δεν είναι ούτε ΕΣ, ούτε ΠΝ (τα σκάφη και η αποστολή του ΛΣ -χωρίς να γνωρίζω πολλά - μάλλον διαφοροποιούνται κατά πολύ από αυτά του ΠΝ). αυτό πρέπει να γίνει σαφές, και η εκπαίδευση όλων των στελεχών, να είναι προσανατολισμένη σε αυτή την κατεύθυνση.

4. το πως θα σταθείς σε ένα 'στρατιωτικά' δομημένο περιβάλλον, σε μεγάλο ποσοστό έχει να κάνει με τη δική σου συμπεριφορά γενικότερα.... (πολύ παραπάνω στο ΛΣ με την κατάσταση που επικρατεί)
το σεβασμό, το κερδίζεις μόνος σου και από τους συναδέλφους σου, αλλά κυρίως ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΣΟΥ. Σε οποιαδήποτε θέση, και οποιασδήποτε προέλευσης....

αρκετά....

επαναλαμβάνω ότι δεν είχα σκοπό να θίξω κανένα, και φυσικά ούτε να κάνω τον 'μεγάλο' και τον 'καμπόσο' επειδή έτυχε η θητεία μου να έχει -ας πούμε- περισσότερο ενδιαφέρον... από ότι ο μέσος όρος.....

ελπίζω η λέξη 'φίλε' στην προηγούμενη επιστολή, να μην εμπεριείχε ειρωνεία....

ευχαριστώ για την φιλοξενία των απόψεών μου και εύχομαι σε όλους καλό κουράγιο σε αυτά που έρχονται...


και για να μου φύγει ρε παιδιά και η περιέργεια, τί κάναν οι δόκιμοι σημαιοφόροι στο μεγάλο Πεύκο?????
αυτά, μάλλον καινούρια κόλπα είναι.... (η τελικά πάλιωσα πολύ.....)