Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Λάθος αντίληψη για τον ΣΠΚ

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com

Δυστυχώς έχει επικρατήσει μια λάθος αντίληψη για το τι σημαίνει ΣΠΚ στο ΛΣ. Αυτή η αντίληψη καλλιεργήθηκε από του αξιωματικούς του ΛΣ, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τον φόβο που εκπέμπει το Ναυτοδικείο και με την πρώτη ευκαιρία απειλούσαν τους υφιστάμενούς τους με την φράση «θα σε στείλω στο Ναυτοδικείο».
Κάποιοι συνάδελφοι νομίζουν ότι με την κατάργηση του ΣΠΚ, θα μπορούν να μην υπακούουν σε εντολές ανωτέρων τους. Άλλοι πιστεύουν ότι δεν θα γίνονται ΕΔΕ για τραυματισμούς και απώλειες ταυτοτήτων. Λάθος!
Κι εγώ είμαι υπέρ της μη υπαγωγής μας στο ΣΠΚ, μόνο και μόνο επειδή έτσι επιτάσσει η δημοκρατία, στην πραγματικότητα όμως με ή χωρίς ΣΠΚ δεν αλλάζουν και πάρα πολλά για εμάς. Απλά αντί να δικάζεσαι από το Ναυτοδικείο θα δικάζεσαι από τα πολιτικά δικαστήρια. Δεν ξέρω αν αυτό είναι υπέρ μας ή όχι. Ωστόσο, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να πει ότι αδικήθηκε από απόφαση του Ναυτοδικείου. Και αν υπάρξει ένας, τότε θα υπάρξουν δέκα, που θα πουν ότι αδικήθηκαν από πολιτικά δικαστήρια.

Ένας Λ/Φ 

5 σχόλια:

ακταιωρός είπε...

Δεν είπαμε ότι θα γίνουμε και "ρεμπέτ ασκέρ" !!!

Η πειθαρχία είναι πειθαρχία. Οι εντολές είναι εντολές και το τυχαίο γεγονός απώλειας της ταυτότητας θα παραμείνει τυχαίο γεγονός.

Όπως έγραψα πρόσφατα ένα σχόλιο σε άλλη ανάρτηση με σχεδόν ίδιο θέμα "AN EIΣAI ΚΑΘΑΡΌΣ ΔEN EXEIΣ NA ΦΟΒΆΣΑΙ OYTE ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΆ OYTE ΠΟΛΊΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ. ΣE ΛIΓO ΘA MAΣ ΠΟΥΝ OTI ΜΕΡΟΛΗΠΤΟΎΝ ΥΠΈΡ MAΣ TA ΝΑΥΤΟΔΙΚΕΙΑ. AΛΛA NA ΠΗΓΑΊΝΕΙΣ ΓIA ENA ΣΠΑΣΜΈΝΟ ΦΛΑΣ ΣTO ΝΑΥΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠAEI ΠOΛY... "

Ανώνυμος είπε...

Ετσι μπραβο..σωστός ο συναδελφος!!!
οι κανονισμοί και η πειθαρχία - επαγγελματισμός ΄΄στρατιωτικού΄΄ τύπου θα πρέπει να υπάρχουν πάντα στους Ενστολους των Σωμάτων Ασφαλείας...αλλά ο ΣΠΚ είναι κάτι ξεπερασμένο για εμάς επειδή ασχολούμαστε με πολίτες και άλλες αρμοδιότητες που δεν έχουν να κανουν με Στρατό και την Εθνική Αμυνα. Αλλο Αστυνόμευση και αλλο Στρατός.
Απλά αν φυγουμε απτον ΣΠΚ θα χαλαρώσουν μερικοί απαράδεκτοι και άσχετοι με την Στρατιωτική νοοτροπία ΑΞ οι οποίοι το παίζουν Στρατηγοί και συμπεριφέρονται στους συναδέλφους λες και είναι οι φαντάροι τους!!!
Βέβαια όλα εναπόκεινται και στην συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του καθένα από εμας ωστε να μην επιτρέπουμε να μας προσβάλουν με παράλογες διαταγές και κακή συμπεριφορά κάποιοι ΑΞ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μα τί γίνεται ρε αυτές τις μέρες; Πήρα 150 ευρώ λιγότερα αυτό το μήνα και όλο αναρτήσεις για ΣΠΚ και ποιότητα προσωπικού βλέπω. Αλλού ζω εγώ;

ακταιωρός είπε...

Μεγάλο θέμα συνάδελφε. Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Πιστεύω ότι είμαστε ακόμα στην αρχή. Ακόμα δεν μας "μπήκε" για τα καλά το ΔΝΤ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Να σχολιάσουμε τι Συνάδελφε?Ότι πήραμε 150 ευρώ λιγότερα?Αφού το ξέραμε.Σας το λέγαμε εδώ και εβδομάδες.Όπως σας λέγαμε και για τις φουσκωμένες ετήσιες καταστάσεις αποδοχών.Τις κοίταξες τις δικές σου?Είναι εντάξει?Χωρίς παρεξήγηση αλλά μάλλον όντως ζείς αλλού αφού δεν ήξερες γι αυτές τις κρατήσεις.Και ακόμα δεν είδαμε και δεν νοιώσαμε τίποτα!!!Το ΔΝΤ μας επιφυλάσσει ακόμα αρκετές δυσσάρεστες εκπλήξεις.Υπολόγισε γύρω στο 15% μειώσεις στις συνολικές αποδοχές σου για να μην εκπλαγείς στο μέλλον.