Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Αντίδραση Βενιζέλου στην λευκή απεργία των πιλότων...

«Αστραψε και βρόντηξε» ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την απόφαση ιπτάμενων της Πολεμικής Αεροπορίας να προχωρήσουν σε «λευκή απεργία», μη εκτελώντας τα πτητικά τους καθήκοντα στις μη επιχειρησιακές πτήσεις. Οι εν λόγω ιπτάμενοι προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση επικαλούμενοι... «ψυχολογική αδυναμία» στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, διαμαρτυρόμενοι έτσι για την κατάργηση της αυτοτελούς ευνοϊκής φορολόγησης του πτητικού επιδόματός τους. Οι μόνες πτήσεις που γίνονται είναι αυτές που άπτονται σε θέματα εθνικής και κοινωνικής ασφάλειας, δηλαδή αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών, αεροδιακομιδές ασθενών, έρευνα και διάσωση και αεροπυροσβέσεις.

«Εκφράζω τη βαθιά απογοήτευση του ελληνικού λαού», τόνισε ο υπουργός Αμυνας γι' αυτήν την εξέλιξη. «Είναι εξαιρετικά αποθαρρυντικό», συνέχισε «να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι οι Ελληνες αεροπόροι πετούν στους ουρανούς της πατρίδας όχι λόγω αίσθησης καθήκοντος, αλλά για λόγους οικονομικούς. Αυτό αδικεί τους Ελληνες πιλότους». Και συμπλήρωσε: «Είναι εξίσου αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι ο καθένας μπορεί να καταχράται των μέσων πίεσης που διαθέτει για συντεχνιακούς λόγους, τη στιγμή που η πατρίδα χρειάζεται μια πανεθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης». Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «φταίνε πρωτίστως οι λίγοι που παρέσυραν τους πολλούς, αλλά και οι πολλοί έχουν μερίδιο ευθύνης που παρασύρθηκαν από τους λίγους, οι οποίοι προφανώς δεν είχαν επίγνωση του ρόλου και της θέσης τους».

Οι δηλώσεις αυτές πάντως προκάλεσαν την αντίδραση του τομεάρχη Αμυνας της ΝΔ, Θεόφιλου Λεονταρίδη, ο οποίος τις χαρακτήρισε «απαράδεκτες», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση οφείλει με πράξεις να εξασφαλίζει διαρκώς το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και το υψηλό φρόνημα των στελεχών». 
Πηγή Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: