Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Η κόκκινη γραμμή

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ έκπληξη σε όλους τους Ελληνες, οι οποίοι καλούνται να υποστούν βαριές θυσίες για να διορθωθούν τα δημοσιονομικά της χώρας, προκάλεσε η αψυχολόγητη αντίδραση μερίδας πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι αντέδρασαν με αποχή από ορισμένα καθήκοντά τους, επειδή θα καταργηθεί η αυτοτελής φορολόγηση του πτητικού επιδόματος που παίρνουν.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ η Ελλάδα υποχρεώνεται να πληρώνει τεράστια ποσά, δυσανάλογα με την οικονομική κατάστασή της, για την εθνική άμυνά της και αυτός είναι ένας από τους λόγους που συνέβαλαν στον εκτροχιασμό της οικονομίας της. ΕΔΩ και πολλές δεκαετίες οι έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν αγόγγυστα ώστε οι Ενοπλες Δυνάμεις να διαθέτουν τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό και να στελεχώνονται από άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.

ΚΑΙ το κάνουν επειδή γνωρίζουν τόσο τις δυσκολίες όσο και τις ιδιαιτερότητες που έχει η διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και ακεραιότητας της χώρας, καθώς και τους κινδύνους που διατρέχουν όλοι όσοι- από οποιοδήποτε πόστο- υπηρετούν αυτόν τον σκοπό.

ΟΙ πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας δικαίως έχουν τα προνόμια που ο λαός, διά των κυβερνήσεών του, τους εξασφάλισε.

ΣΗΜΕΡΑ όμως η χώρα περνά μια δύσκολη και πολύ ιδιαίτερη περίοδο. Ολοι οι πολίτες καλούνται να θυσιάσουν σημαντικό μέρος των προνομίων, των κατακτήσεων και των απολαβών τους, προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία της.

ΑΣΦΑΛΩΣ είναι δικαίωμα κάθε κοινωνικής ή επαγγελματικής τάξης να ασκεί κριτική στα μέτρα που λαμβάνονται ή να διαφωνεί με αυτά. Το βέβαιο όμως είναι ότι χωρίς θυσίες από ΟΛΟΥΣ δεν θα μπορέσει να αλλάξει η κατάσταση. ΚΑΝΕΙΣ δεν αμφισβητεί ούτε τη σημασία ούτε την εθνική αναγκαιότητα του έργου το οποίο επιτελεί η Πολεμική Αεροπορία.

ΟΦΕΙΛΟΥΝ όμως να καταλάβουν οι πιλότοι μας ότι υπάρχει μια κόκκινη γραμμή την οποία, ως ένστολοι, δεν μπορούν να υπερβαίνουν χωρίς να κινδυνεύουν να κατηγορηθούν ότι κινούνται επικίνδυνα στις παρυφές της ανταρσίας.
Πηγή Τα Νέα


ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΩΝ

Ξέχασε ο αρθρογράφος βέβαια να αναφέρει ότι πτήσεις για θέματα εθνικής και κοινωνικής ασφάλειας όπως αναχαιτίσεις Τουρκικών αεροσκαφών,μεταφορά και συνοδεία υψηλών προσώπων,αεροκομιδές ασθενών ,έρευνα και διάσωση και αεροπυροσβέσεις τις εκτελούν κανονικότατα.Στα δευτερεύοντα καθήκοντα τους "απεργούν" για λόγους υγείας.

Τον πατριωτισμό και το φιλότιμο των πιλότων μας δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ να τον αμφισβητήσει γιατί τον έχουν αποδείξει με ΑΙΜΑ!!!

Στην λευκή απεργία αναμένεται να μπουν και οι πιλότοι του πολεμικού ναυτικού και οι πιλότοι του στρατού ξηράς ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις συζητούνται για τους βατραχανθρώπους και για τους αξιωματικούς των υποβρυχίων, των οποίων επίσης το επίδομα φορολογείται.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ? ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ? ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ, ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΕΣΤΩ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΗΜΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ? ΠΟΙΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ, ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΙΧΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ, ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ, ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ? ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ? ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ? ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΥ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ, Η΄ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ. ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟΔΙΚΟΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΙ ΕΝΝΟΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ (ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ, ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ, ΚΛΠ) ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠ΄ΑΥΤΟΦΟΡΟ ΣΥΛΛΛΗΨΗ? ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, Η ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΑΚΗ? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ. ΑΥΤΗ Η ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ......