Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ζητείται υπεύθυνη ενημέρωση για το Ασφαλιστικό

Αθήνα, 23 Απριλίου 2010

Προς: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχάλη
Κοιν.: 1) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
2) Όλες τις Υπηρεσίες Σ.Α.

Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα και μετά τη δημοσιοποίηση από το Υπουργείο Εργασίας του χρονοδιαγράμματος για το νέο ασφαλιστικό, διακινείται μια έντονη φημολογία στο χώρο μας περί βίαιης ανατροπής των ισχυόντων, παρά τις δικές σας περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.

Αποτέλεσμα αυτής της έντονης φημολογίας είναι, η δημιουργία κλίματος αβεβαιότητας και ανασφάλειας στους συναδέλφους, γεγονός που επενεργεί αναμφίβολα αρνητικά στην προσήλωση της αποστολής τους και στην προσφορά του οφειλόμενου έργου. Πέρα αυτού, η ήδη γενικευμένη ανησυχία των συναδέλφων μας μεταφράζεται σε μια αύξηση -με γεωμετρική πρόοδο- των αιτήσεων συνταξιοδότησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους τους αποχωρούντες συναδέλφους, όσο και για την ίδια την εύρυθμη λειτουργία του αστυνομικού οργανισμού και των ταμείων του.

Επειδή μόλις χθες ο Πρωθυπουργός της Χώρας συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία και εσάς προσωπικά για την μεγάλη επιτυχία των αστυνομικών υπηρεσιών στο καίριο χτύπημα στην εγχώρια τρομοκρατία θα ήταν οξύμωρο σχήμα να μην δοθεί άμεσα απάντηση σε ό,τι συνιστά τροχοπέδη στην προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί από όλους μας για να δοθεί η επιδιωκόμενη ώθηση στα Σώματα Ασφαλείας και στο προσωπικό τους, προκειμένου απερίσπαστα και με υψηλό φρόνημα, να συνεχίσουν την αποστολή τους.

Φρονούμε, λοιπόν, ότι δικαίως και ευλόγως οι Ομοσπονδίες μας, εκφράζοντας την αγωνία όλων των συναδέλφων, ζητούν από σας να ενημερωθούν άμεσα για τις σκέψεις και τα σχέδια της Κυβέρνησης για το φλέγον αυτό ζήτημα.

Αντιλαμβανόμαστε την δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η Χώρα μας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ως εργαζόμενοι δεν πρέπει να τύχουμε της δέουσας προσοχής και προστασίας.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

Π.Ο.ΑΣ.Υ. Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Ε.Α.Π.Σ. Π.Ε.Α.Λ.Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: