Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΟΜΟΛΟΓΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΤΙ...ΕΦΑΠΑΞ!

Έρχονται...ΟΜΟΛΟΓΑ αντί για ΕΦΑΠΑΞ στους υπαλλήλους του δημοσίου!
Υπήρχε σαν σκέψη στο οικονομικό επιτελείο και η έλευση του ΔΝΤ, φαίνεται οτι την κάνει...ΠΡΑΞΗ. Το θέμα είναι αν τα ομόλογα θα είναι πενταετούς διάρκειας ή ...δεκαετούς σε κάποιες περιπτώσεις!
Δηλαδή θα υπάρχει μηχανισμός ανάλογα με την ηλικία του υποψήφιου προς σύνταξη υπαλλήλου. Με δεδομένο πλέον το γεγονός οτι έρχονται χιλιάδες αιτήσεις υπαλλήλων για σύνταξη, το μέτρο ...ΕΡΧΕΤΑΙ με ...θόρυβο, αλλά και με ...κάλυψη(ΔΝΤ) .

ΣΧΟΛΙΟ
Σας το είχαμε επισημάνει προ μηνών ότι δεν φτάνουν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων για την καταβολή των εφάπαξ σε όλους.Σας είχαμε επισημάνει μάλιστα ότι κάποιοι, που είτε το γνώριζαν είτε το είχαν συνειδητοποιήσει, φρόντισαν και "λάδωσαν" για να πάρουν γρηγορότερα το εφάπαξ τους σε μετρητά και όχι αργότερα σε ομόλογα.
Όσοι βέβαια παραμείνανε στις υπηρεσίες τους ενώ είχαν ήδη συμπληρώσει για συνταξιοδότηση ας πρόσεχαν.Στην περίπτωση τους ισχύουν οι παροιμίες΄"΄Κάλλιο πέντε και στο χέρι ,παρά δέκα και καρτέρι" , "Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα" κτλ.
Αλοίμονο σε εμάς βέβαια που θα τρέχουμε κάθε φορά να πιάσουμε το όριο συνταξιοδότησης και κάθε φορά που θα πλησιάζουμε στην σύνταξη αυτή θα απομακρύνεται!!!Που θα πάει όμως!!!
Θα τα καταφέρουμε και εμείς ΚΑΠΟΤΕ να βγούμε στην σύνταξη....

Δεν υπάρχουν σχόλια: