Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Παράδοση - Παραλαβή Κ.Λ.Π

"Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ασφάλειας – Ναυσιπλοΐας του Υπ. Προστασίας της Ποντοπόρου κ. Αθανάσιου Χριστόπουλου, καθώς και σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα, ..............................
Παρόντες στην τελετή, στην οποία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ήταν ακόμα ο τ. Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Πάνος Καμμένος,(απόλυτα αλλαγμένος) καθώς και πλήθος κόσμου........".

Έχουμε πλέον την πεποίθηση ότι ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά αντιστοιχεί με τον Αρχηγό Στόλου του Π.Ν. Θέση, την οποία καταλαμβάνει ο δεύτερος την τάξη Ανώτατος Αξιωματικός του Π.Ν, μετά τον Αρχηγό ΓΕΝ.
Τέτοια μεγαλοπρέπεια, πλοία, αγήματα, ταρατατζούμ, συνωστισμό λαού, ενστόλων, & πλήθος δημοσιοσχεσίτικων εκδηλώσεων, δεν βλέπουμε ούτε στην παραλαβή Υπαρχηγών, ούτε άλλων αξιωματούχων του Λ.Σ. Το μόνο που απουσιάζει από την τελετή είναι η ........ κωπηλασία λέμβου!!!!
Δικαίως λοιπόν, πολλοί ανώτατοι θα προτιμούσαν την θέση του ΚΛΠ, αντί όλων εκείνων των λοιπών ανωτάτων που διαθέτουν γραφείο και επιτελείο ενός οδηγού & μιάς δυό, το πολύ, γραμματέων.
Εντύπωση πάντως προκαλεί ο συνωστισμός ανωτάτων στο πρώτο λιμάνι της χώρας, καθώς δύο Αρχιπλοίαρχοι, της ίδιας τάξης μάλιστα, ορίστηκαν να το διοικούν ....Σημεία των καιρών λόγω της υπερπροσφοράς ανωτάτων? αδυναμία εφαρμογής της δίκαιης μεταχείρισης? ή επειδή κάποιοι έχουν ριζώσει στις θέσεις τους & οι άλλοι περισσεύουν? Υπάρχουν λύσεις κύριοι, τόλμη, αποφασιστικότητα & απογαλακτισμός από τις συντεχνίες χρειάζεται.....

Από μέρους μας, ευχόμαστε καλή επιτυχία, που θεωρείται δεδομένη λόγω της πολυετούς πείρας & του τσαγανού του, στον εκ Χίου ορμώμενο νέο Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά. Γιατί όπως λένε ......, το λιμάνι δεν διοικείται αν δεν έχεις μετρήσει τις μπίντες, τις προβλήτες & τα κρηπιδώματα του, μέτρο-μέτρο. Η διοίκηση του από τα γραφεία, οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, σε λάθη & στην αποτυχία.

Υ.Γ:Θεωρούμε αναγκαίο να υπενθυμίσουμε, ότι πρέπει εκτός των εθιμοτυπικών εκδηλώσεων, να αντιγράψετε, από τους γνήσιους στρατιωτικούς & πολλά άλλα κύριοι του Λ.Σ, & ο καθείς, ανεξαρτήτως θέσως να μην πράττει κατά το δοκούν & αυτοσχεδιάζοντας, χωρίς μάλιστα να προβλέπεται & από κάπου. Και ο νοών νοείτω..αφού με το νέο περί Αρχηγείου διάταγμα, μπορείτε να διορθώσετε πολλά από τα κακώς κείμενα επειδή δεν θα υπάρξουν πολλές ακόμη ευκαιρίες.
--
Με ναυτικούς κανονιοβολισμούς
Koursaros 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εκτιμώ ότι πολλά χρειάζονται να γίνουν, πέραν των εθιμοτυπικών εκδηλώσεων. Φανταστείτε ότι με το εμβατήριο της σημαίας άλλαξαν επισείοντες των Κ. Λιμεναρχών, ενώ αυτό έπρεπε να γίνει με τρομπέτα. Επιπλέον πότε επιτέλους θα πάψει το απαράδεκτο εκείνο φαινόμενο με τις «οδηγίες τοις ναυτιλομένοις (τοις υφισταμένοις, εν προκειμένω)» για το πώς θα υπογράφει ο "τάδε" ή ο "δείνα" μόλις αναλάβουν οφίτσια οι Ανώτατοι? Κάθε φορά που κάποιος αναλαμβάνει τα ηνία του Λ.Σ "τραβάει" & ένα όρντινο για τον τρόπο που θα υπογράφει, λες και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ρητώς & σαφώς, ή μήπως όχι? Αρκεί είτε να ανοίξουν τα κιτάπια τους, είτε να καθοριστεί μιας & δια παντός ώστε να πάψουν να αυτοσχεδιάζουν μερικοί. Σε καμία άλλη Αρχή, ιδιαίτερα στρατιωτική, δεν συμβαίνει αυτό….. πρωτοτυπίες Λιμενικού Σώματος, βλέπεις.
Ο σκάπουλος