Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Από τις αντιπεριφέρειες και όχι από τα Λιμεναρχεία οι άδειες αλιείας

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Από τις αντιπεριφέρειες και όχι από τα λιμεναρχεία, θα εκδίδονται πλέον οι άδειες αλιείας, που θα είναι ατομικές και θα έχουν ισχύ για δύο χρόνια.

Αυτό προβλέπεται στο νομοσχέδιο για το θαλάσσιο τουρισμό το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί έως το τέλος του μήνα.

Η έκδοση των αδειών από τις αντιπεριφέρειες γίνεται προκειμένου να αποφορτιστεί ο φόρτος εργασίας στα λιμεναρχεία, ενώ εξετάζεται το αίτημα η έκδοση των αδειών, να γίνεται και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ).

Σύντομα αναμένεται επίσης να συνταχθεί προεδρικό διάταγμα που θα ορίζει τα επαγγελματικά κριτήρια για να είναι κάποιος αλιέας.


Το προεδρικό διάταγμα θα συνταχθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και θα γνωμοδοτήσει το Συμβούλιο Αλιείας στο οποίο θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των αλιέων.

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο τέλος δεν θα υπάρχει σώμα ;

Ανώνυμος είπε...

Αμάν και πότε ρε παιδιά, να ξεμπερδεύουμε με τα πάρεργα της ναυτιλίας.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλη κινηση.Μακαρι.

Ανώνυμος είπε...

οι συναδελφοι που λετε οτι ειναι καλη κινηση να φυγει η αλιεια και μιλατε για τα παρεργα της ναυτιλιας βιαζεσται πολυ και το κακο ειναι οτι μιλατε χωρις να ξερετε πολλα για τα επακολουθα και για το κοστος στο σωμα και στα στελεχη, ολων αυτων των αρμοδιοτητων που θα χαθουν .ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΜΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΙΔΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ , ΠΑΡΑΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΤΥΝΟΜΙΑΣ , ΠΑΡΑΠΑΙΔΙ ΤΕΛΩΝΕΊΩΝ , ΠΑΡΑΠΑΊΔΙ ΤΟΥ ΠΝ, ΠΑΡΑΠΑΙΔΙ ΤΩΝ ΚΕΠ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΣ ΒΟΗΘΟΙ ΤΗΣ ΦΡΟΝΤΕΞ .ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΩΤΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟ 70% ΑΥΤΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕ ΒΑΘΜΟ 10.ΒΑΛΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΡΥΠΑΝΣΕΩΝ - ΔΙΑΣΩΣΗ-ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ , ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΛΙΜΑΝΙΩΝ Κ.Τ.Λ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ . ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΌΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ -ΚΡΑΤΟΣ .ΑΝ ΜΠΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Η ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΤΟΙΒΑ ΠΑΛΙΟΧΑΡΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ .ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΛΙΓΕΣ .Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΘΑΛΛΑΣΑ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΛΙΕΙΑ ΟΥΤΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΡΥΠΑΝΣΕΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ ΠΛΕΟΝ . ΜΕ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕΡΓΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ , ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ , ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΞΙΔΙΚΕΥΣΗ , ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΟΦΕΛΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ , ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΕΩΡΟΥΜΑΣΤΑΝ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΡΟΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΥΡΩΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΝΕ .ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΑΣ 1 ΜΗΝΑ ΕΙΧΕ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΥΕΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΣΤΕΚΟΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΡΧΗΓΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΔ ΜΕ ΚΥΡΟΣ ΚΟΥΒΑΛΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΕΩΣ ΟΛΗ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΩΣ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΚΛΑΔΑΡΧΗ ΤΟΥΣ .ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ .......................ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΤΕΤΟΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΕΡΓΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΦΕΛΟΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ .ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΕΙ Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ , ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΟΠΩΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΟΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΊ.ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΙΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ 300 ΚΙΛΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΑΚΟΜΑ Η ΔΗΜΟΤΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ .....2 ΨΑΡΑΔΕΣ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ , 8 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ , 100 ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΑΠΟΡΑΚΙ ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΕ 500 ΚΟΥΤΕΣ .........ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ειναι γελοιο καποιοι να υποστηριζουν οτι εξειδικευση στο ΛΣ σημαίνει ...αδειες αλιειας,εξοδα κηδειας,συνταξεις,δωρα ναυτικων και υγειονομικα θεματα απο Οικο Ναύτου,φυλαξη σχολων εμποροπλοιαρχων και διεκπεραιωση γραφειοκρατικων θεματων αυτων και ολα τα αλλα παρεργα που εχουμε στην πλατη μας.
Δεν ξερω τι οφελος εχουν τα ταμεια μας απο τις αδειες αλιειας αλλα αν προκειται να χασουμε πολλα χρηματα απο αυτες τοτε αν και ειμαι κατα των παρεργων προτιμω να συνεχισουμε να τις εκδιδουμε εμεις ή να βρουμε αλλο τροπο να καλυψουμε τα χαμενα εσοδα των ταμειων μας.

Ανώνυμος είπε...

Τότε ρε παιδιά για να μη χάσουν χρήματα τα ταμεία μας από τα πάρεργα να βγάλουμε έναν πανελλήνιο τιμοκατάλογο και να αναλαμβάνουμε πάσης φύσεως εργασίες από άλλες υπηρεσίες δημόσιες και ιδιωτικές για να αυξήσουμε τα έσοδα.
Απ' ότι ξέρω ένα είδος τιμοκαταλόγου υπάρχει στην πρώην ΔΟΥ για παροχή υπηρεσιών προς ιδιώτες, ας το διευρύνουμε πάμε λοιπόν:
ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΦΥΛΑΞΕΙΣ.....ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΑΔΕΙΕΣ.....ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΓΝΗΣΙΑ....ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΣΚΑΦΗ - ΑΥΤ/ΤΑ - ΕΛΙΚ/ΡΑ - ΑΕΡ/ΝΑ....ΕΔΩ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ....ΕΧΩ ΕΧΩ ΔΙΑΛΙΕΧΤΕΕΕ !!

Ανώνυμος είπε...

Τυχαία θεωρείτε την ´´συνεργασιά´´ ΛΣ κ ΠΝ ; Η τροϊκα έχει πάρει τις αποφάσεις της για εμάς . Σε λίγους μήνες δεν θα υφίσταται το υπάρχων σώμα .

στ@βεντο είπε...

Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει διατάξεις για την αλιεία: Για την άσκηση οποιασδήποτε μορφής αλιείας, επαγγελματικής, ερασιτεχνικής ή αναψυχής, σε θάλασσα, λίμνες, ποτάμια, λιμνοθάλασσες και λοιπούς υδάτινους σχηματισμούς, απαιτείται ατομική άδεια. Η άδεια αυτή, που χαρακτηρίζει την ιδιότητα του ενδιαφερομένου, επαγγελματία ή ερασιτέχνη, χορηγείται από την αρμόδια για θέματα αλιείας Υπηρεσία της αποκεντρωμένης διοίκησης, μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου. Η ατομική άδεια αλιείας είναι διετούς διάρκειας και ανανεώνεται από την ως άνω αρμόδια υπηρεσία στο τέλος κάθε διετίας, εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν οι προϋποθέσεις έκδοσής της. Για την χορήγηση και ανανέωση της άδειας, ο ενδιαφερόμενος καταβάλλει τέλος υπέρ του Δημοσίου, με διπλότυπο είσπραξης.

http://www.mediashipping.gr/?q=node/7881

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε 9:02:00 πμ, πριν λίγα χρόνια ο υπαξκός με πλήρη σύνταξη καθάριζε γύρω στα 2,5 χιλιάρικα το μήνα. Σε λίγο θα είναι γύρω στο χιλιάρικο. Αν κοπούν και τα "πάρεργα" (για κάθε άδεια αλιείας το ΜΤΝ και το ΕΚΟΕΜΝ εισπράττουν 11,5€) φαντάζεσαι τι θα γίνει;

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Συνάδελφοι αυτό που δεν έχετε καταλάβει ακόμα είναι ότι δεν τίθεται θέμα ανταποδοτικότητας των πάρεργων πλέον...
Θα μπεί ένα πλαφόν στις υψηλότερες συντάξεις π.χ. 1500 ευρώ το οποίο δεν θα ξεπερνάει κανένας είτε δουλέψει 30 χρόνια είτε 40 χρόνια ,είτε υπάρχουν "πάρεργα" είτε δεν υπάρχουν...
Αυτό είναι το πλάνο...

Πάρτε το απόφαση πλέον ότι είτε παραμείνουν τα πάρεργα είτε όχι ,δεν θα έχει καμμία διαφορά οικονομικά για εμάς ως Λιμενικούς...

Διαφωνείτε???

Ο χρόνος θα δείξει αν έχουμε δίκιο ή όχι...

Ανώνυμος είπε...

"2,5 χιλιάρικα το μήνα"
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ ΜΗ ΜΕ ΞΥΠΝΑΤΕ
ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΑ
ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΙΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους...Άντε με τον κάθε καμμένο που στις 10ήμερες διακοπές του ήθελε να εκδόσει και από μία άδεια να του βρίσκεται και με τους επαγγελματίες που πρέπει να τους κυνηγάς για να τους τις ανανεώσεις μιας και δεν ξαδειάζουν απ' τα τσίπουρα...Αντε κι Οίκος Ναύτου σιγά σιγά...και χίλια δυο άλλα ανούσια χαρτιά...

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου συναδερφε 2:56:00 οπως ακριβως το ειπες.ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΥΤΗ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΡΙΒΑΚΟΣ .... ΜΕ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΤΑΓΗ ΧΑΣΑΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ (ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ-ΝΑΥΤΟΛΟΓΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ-ΚΗΔΙΕΣ-ΓΝΗΣΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ-ΑΔΕΙΕΣ ΑΛΙΕΙΑΣ-ΑΔΕΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΚΡΩΝ.....κ.α)ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ??? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ??? ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΕΡΑΣ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ !!! ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ € ΕΥΡΩ ΕΙΣΠΡΑΤΑΜΕ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΓΕΜΙΖΑΜΕ ΤΟ Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Ν
ΤΟ Μ.Τ.Ν ....... ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ???? Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ?? ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ???? ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΙΣΑΜΕ ΕΤΣΙ???

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΜΟΝΙΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ .ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΟ .ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ . ΣΕ ΕΧΕΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΉΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ????

Ανώνυμος είπε...

Aκούω μερικούς ανεγκέφαλους συναδέλφους οι οποίοι με κάθε ΄΄πάρεργο΄΄ που μας αφαιρείται χαίρονται. Οταν δεν θα έχουμε κανένα ΄΄πάρεργο΄΄ το ξέρετε ότι θα πάμε ... σπίτι μας;;;;
Αλήθεια ποιό νομίζετε ότι είναι το ΄΄ έργο ΄΄ μας διότι χρόνια τώρα το αντικείμενό μας είναι αυτό που αποκαλείται μερικοί ΄΄πάρεργα΄΄

Και εγώ δε θέλω να ασχολούμαστε με τίποτα αλλά έτσι είναι σαν να λέμε από μόνοι μας : Θέλουμε να μας διώξετε

Ανώνυμος είπε...

Οσοι νομιζουν οτι το κυρος του Λιμενικου Σωματος διασωζεται επειδη ασχολιομαστε με την εκδοση αδειων αλιειας, Οικο Ναυτου και αλλα παρεργα ειναι κατι ατολμοι χαρτογιακαδες που τρεμουν βλεποντας και χειροπεδες, οχι οπλο. Και να ρωτησω? εδω δεν μπορουμε να ελεγξουμε τους ψαραδες λογω ελλειψης μεσων και καυσιμων, τι οφελει να τους βγαζουμε αδειες! Ας ψαρευουν και χωρις!!!!

Ανώνυμος είπε...

0735 AYTOI ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ, ΟΙΚΟΥΣ ΝΑΥΤΟΥ, ΝΑΥΤΟΛΟΓΙΑ ΚΤΛ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙ , ΒΑΡΔΙΕΣ , ΣΚΑΦΟΣ , ΝΗΣΑΚΙΑ, ΠΡΟΣΤΡΙΒΕΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΤΛ. ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός 8:28:00 άντε να ξεμουδιάζουμε λιγο....αλλιώς ας βγάλουμε τις στολες και ωράριο 08:00-15:00 και μετά σπιτάκι μας,ούτε βάρδιες, ούτε ΣΚ, ούτε νυχτερινά, μπας και ασχοληθούμε και με το μποστάνι λίγο, γιατί με τρεις κι εξήντα (cents) θα χρειαστεί κι αυτό, καμία ντοματούλα, κανένα φασολάκι μπας και βγει ο μήνας....Α, κι επίπλέον ακολουθώντας σκεπτικό του 07:35, όπλα για όλους ατομικά, όπως στην αστυνομία, όχι ένα παρτ.....ζα 10 άτομα κιοτι γίνει..

Ανώνυμος είπε...

Εσείς που ονειρεύεστε όπλα (και μάλιστα ένα στον καθένα)και νομίζετε ότι είστε μάχιμοι γιατί δε πηγαίνατε στην Αστυνομία;;;;
Tεμπέληδες είσαστε και θέλετε να ζωστείτε όπλα κα τα κάνετε βόλτες με τα περιπολικά και τύχη και πιάσετε κάποιον κάνετε κράττει και ανάποδα , τελείωσε η δουλειά σας ....... τεμπέληδες.... να κλείσει το Λιμενικό και να σ;ας διώξουν όλους , ούτε σκουπιδιάρηδες δε κάνετε

Miss Bride είπε...

Η ύπαρξη του λιμενικού είναι πλέον αναχρονιστική. Ας το παραδεχτείτε και εσείς.Οι λίγοι καπεταναίοι και πληρώματα πλωτών μπορούν να απορροφηθούν απο το ΠΝ και οι υπόλοιποι δρόμο. Αρκετά σας πληρώνει το ελληνικό κράτος να κάνετε κοιλιές στα νησιά και να πίνετε ούζα.

Ανώνυμος είπε...

το νομοσχεδιο ειναι μια κοροιδια και μιση ... η παραδοση των αδειων αλιειας στις υπηρεσιες των περιφερειων και των δημων προβλεπεται ηδη απο τον καλικρατη .... σε καθε περιπτωση ομως ειναι βλακωδεις νομοι ... οι αδειες αλιειας θα πρεπει να εκδιδονται αποκλειστικα και μονο απο τους αλιευτικους συλλογους και οι αδειες να τιθενται σε ισχυ ΜΟΝΟ μετα την καταχωρηση τους στο ΚΑΜ απο τα Λιμεναρχεια ... για την καταχωρηση στο ΚΑΜ θα καταβαλλονται τα ιδια τελη υπερ ΝΑΤ ΜΤΝ ΕΚΟΕΜΝ ... αποτελεσμα καταργηση του 99% της αλληλογραφιας και των διαδικασιων για τις δημοσιες υπηρεσιες ... διατηρηση των εσοδων υπερ ΝΑΤ και ταμειων ... και αν καθιερωθει και ειδικο τελος για καθε αλιευτικο εργαλειο τα εσοδα αυξανονται ... ομοιως υπαρχει εναλλακτικη προταση για τα ναυτολογια η οποια οχταπλασιαζει τα εσοδα απο τα ναυτολογια καταργωντας το 85% της γραφειοκρατιας .... λυσεις υπαρχουν για ολα χωρις να μειωνουν το υποτιθεμενο κυρος του σωματος .... ας βγαλουν οι χρυσοκλαρατοι χαρτογιακαδες μια εγκυκλιο υποβολης προτασεων και ιδεων οπως στις ΕΔ και θα δειτε τι εχουν να υποβαλλουν οι χαμηλοβαθμοι που εχουν τριβη στο αντικειμενο .... και τελος αν πραγματικα θελετε εσοδα στα ταμεια τροποποιηση στο καθεστως παραβασεων ... σε καθε προστιμο το 1/4 υπερ δημοσιου το 1/4 υπερ ΝΑΤ το 1/4 υπερ των ταμειων μας και το 1/4 υπερ ειδικου λογαριασμου για τα επιχειρησιακα μεσα ... ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ

Ανώνυμος είπε...

Κάθε ένας έχει και γνώμη για το σώμα . Ρε άντε χαθείτε απο εδώ .
Έχετε καταλάβει ότι οδεύουμε στην απόλυτη εξαθλίωση ; Ποιός θα κοιτάξει που βγαίνουν οι άδειες ψαρέματος ;

Ανώνυμος είπε...

Γραφειοκρατία χωρίς όρια ! Ύστερα λέμε γιατί βουλιάξαμε ! Δεν έχω καταλάβει εμείς τι σχέση εχουμε με τις άδειες και όλη αυτή τη χαρτούρα στα λιμεναρχεία. Άδειες εδώ που κανείς δεν ξέρει πως εκδίδονται και κάθε υπηρεσία είτε κάνει του κεφαλιού της , είτε ρωτάνε ο ένας το άλλο , φάκελοι χύμα , αρχεια τόνων γιατί ο καθένας θέλει να αγοράσει βάρκα και να ψαρεύει. Τι είναι αυτά ρε ! Για αυτοκίνητο χρειάζονται όλα αυτά ;

Ανώνυμος είπε...

Δήλωση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC
Δημοσιεύθηκε από tidis την Τετ, 15/02/2012 - 12:36

H Ελλάδα έκανε όλες τις προσπάθειες που θα έπρεπε να κάνει.

Οι πολίτες δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. Η κυβέρνηση καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες και έχουμε φτάσει στα όρια του κοινωνικού και οικονομικού συστήματος.

Η Ελλάδα ανέλαβε τις ευθύνες της, και οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι τεράστιες. Πιστεύω ότι είναι καιρός για όλους να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες.

Ορισμένοι από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλά θα κάνουν να ξαναδιαβάσουν τη Συνθήκη που ορίζει την κοινή πορεία των λαών της Ευρώπης.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πιστεύω ότι θα βρούνε κορόιδα να βγάζουν όλες αυτές τις άδειες σε καθημερινή βάση και μάλιστα να σκούς και τον κάθε "καμμένο" που είπε κάποιος συνάδελφος πιο πάνω να σε πρήζει . Εμείς είμαστε φτηνό εργατικό δυναμικό που δεν μιλάμε κιόλας. Θα πρέπει να προσλάβουν για κάθε ένα λιμενικό 10 δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι στις 12:00 κατεβάζουν ρολά κιόλας

Ανώνυμος είπε...

happybride αναχρονιστικο ειναι αν στις διακοπες σου γινεις ντιρλα και χαθεις με κανενα κανο και σε ψαχνουν 20 ατομα να σωσουν την ηλιθια υπαρξη σου??αναχρονιστικη η μεταφορα ασθενων απο τα νησακια καρφιτσες στο χαρτη??? και χιλια αλλα αναχρονιστικα???αντε και με τον καθε καμενο εδω μεσα που εχει αποψη για ολα!αν δεν μας γουσταρεις να μην μπαινεις στις σελιδες που μας αφορουν

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΤΟ Κ.ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΠΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ....ΠΕΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑΡΚΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΩΣ ΦΡΑΓΜΑ Κ.Τ.Λ.

Ανώνυμος είπε...

επιτέλους να φύγουν οι άδειες αλιειας απο τα λιμεναρχεία για να παει και καπου αλλού ο δήθεν δάσκαλος της αλιείας του ΚΛΠ Ν.Κ .Να παρει και την ΛΦ Α.Ρ να υπηρετήσουν και σε κανένα αλλο λιμεναρχείο

Ανώνυμος είπε...

ο δασκαλος της αλιειας σε αντιθεση με εσενα εχει κανει τα χρονακια του στην ΚΩ οταν εσυ ησουν στο δημοτικο σχολειο (μυξιαρικο) ..... τωρα οσο αναφορα την Λ.Φ. ...ταδε εσυ τι ζορι τραβας .... μυξιαρικο

Ανώνυμος είπε...

happy bride γιατι τοσο μισος καλη μου?πρεπει ή να σε παρατησε στα κρυα του λουτρου κανενας δικος μας ή να εχεις φαει πολυ κερατο!!!οπως και να εχει ...... ηρεμισε...... υπαρχουν κ αλλες στολες στο μικρο σου νησακι για να ξεφυγεις.....θα το βρεις το κοροιδο!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ειμαστε γελοιοι και παρτακηδες.
Σχεδον κανεις δεν εχει να προτεινει κατι αξιο λογου.
Ειμαστε ζηλιαρηδες και δειλοι.
Πολλοι απο εμας εχουν αυτα τα χαρακτηριστικα και δινουν πατημα στον καθε τυχαιο να λεει οτι πρεπει να διαλυθουμε ως Σωμα.

Αναρωτιεμαι, αν σε μια επιχειρηση μειωθει η κινηση των πελατων , απολυονται ολοι οι υπαλληλοι;
Αυτο προτεινουν ορισμενοι;
Eπειδη το κρατος κανει οικονομια στα καυσιμα των σκαφων , πρεπει να απολυσουμε τα πληρωματα;
Επειδη δεν υπαρχουν χρηματα για περιπολιες με τα τζιπ , πρεπει να απολυθουν και μερικοι απο τα ΛΧ;
Τωρα αυτοι που βγαζουν χολη και θελουν να καταργηθουμε ,ειναι προφανως κομμενοι απο το ΛΣ. Σε νησι υπηρετω και εχω πολλα χρονια να δω τον γραφικο τυπο Λιμενικου που περιγραφει η happy bride, αλλα συναντω πολλους κομπλεξικους παραβατες σαν κιαυτη που καθε φορα που τους βεβαιωνεται παραβαση μιλανε με το ιδιο ακριβως υφος.

Ανώνυμος είπε...

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι. Δεν πρόκειται να αποδεχτούν εα μείωση του μισθού τους, αφού λένε ότι ήδη έχουν υποστεί μείωση ήδη κατά 25-30%.
Υπογραμμίζου ότι πρέπει να πάψουν να απασχολούνται με πάρεργα (έκδοση διαβατηρίων, επιδόσεις δικογράφων, αθλητικά γήπεδα και άλλα) και να επικεντρωθούν στην πρόληψη και την πάταξη του εγκλήματος.
Για όλα αυτά τα θέματα, μίλησε στο kalimera-arkadia.gr, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας, Παναγιώτης Καγκαράκης.

http://www.kalimera-arkadia.gr