Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Μπλόκο στο λιμάνι του Πειραιά

Μπλόκο στον απόπλου των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά.

Μέλη του ΠΑΜΕ έχουν συγκεντρωθεί στον προβλήτα με αποτέλεσμα να μην έχει πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, για Κυκλάδες και Αργοσαρωνικό.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο Θωμάς Παππάς, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας ένωσης κατώτερων πληρωμάτων, είπε ότι δεν θα αποπλεύσει κανένα πλοίο καθώς οι ναυτεργάτες απεργούν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων λέγοντας ότι η 48ωρη απεργία είναι προειδοποιητική. Έκανε λόγο για λαϊκό ξεσηκωμό υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν θα περάσουν.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρωτοδικείο Πειραιά έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία που είχαν κηρύξει τα ναυτεργατικά σωματεία μηχανικών και κατώτερων πληρωμάτων.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη απεργεί το ΠΑΜΕ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη τα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά λόγω της 48ωρης των νοσοκομειακών γιατρών. Διαμαρτύρονται για τα προβλήματα του ΕΣΥ και τη συρρίκνωση των νοσοκομειακών ταμείων.

48ωρη απεργία από την Τετάρτη έχει κηρύξει και η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Διεκδικεί αυξήσεις στα επιδόματα ειδικών συνθηκών και προσλήψεις.

Παράλληλα, την Τετάρτη και την Πέμπτη, ακυρώνονται όλες οι θεατρικές παραστάσεις, καθώς το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών θα συμμετάσχει στην απεργία του ΠΑΜΕ.


24ωρη απεργία για την Πέμπτη, έχει αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ. Δεν συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα Μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: