Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Διαφωνεί η Λ. Κατσέλη με την απόσχιση της ποντοπόρου ναυτιλίας

Διαφωνεί η υπουργός Οικονομίας - Ανταγωνιστικότητας - Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη με τις αποφάσεις που φέρεται να έχει λάβει το Μέγαρο Μαξίμου να αποσχιστεί από το ΥΠΟΑΝ το αντικείμενο της ποντοπόρου ναυτιλίας και να προστεθεί μαζί με το Λιμενικό Σώμα στο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Όπως προκύπτει από ανακοίνωση των πολιτικών υπαλλήλων του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, που συναντήθηκαν μαζί της, ή ίδια εμφανίστηκε να μην είναι επισήμως ενημερωμένη για τις αποφάσεις της κυβέρνησης ωστόσο οι πληροφορίες επιμένουν ότι το σχετικό Π.Δ. βρίσκεται ήδη στο ΣτΕ για τον νομικό έλεγχο.
Η κ. Κατσέλη είπε ακόμα στην αντιπροσωπία των πολιτικών υπαλλήλων ότι τις προηγούμενες μέρες υπέβαλε στον πρωθυπουργό υπόμνημα με τις προτάσεις της σχετικά με τη διοικητική διάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλιακής Πολιτικής προς την κατεύθυνση που ήδη έχει διαμορφωθεί με τον Π.Δ. 189/2009 και αναμένει τη σχετική απάντηση.
Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των πολιτικών υπαλλήλων, διαβεβαίωσε ότι «παραμένει σταθερή στις απόψεις της ότι η ναυτιλία αποτελεί παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας και πρέπει να είναι ενταγμένη σε οικονομικό - παραγωγικό υπουργείο».
Πάντως, αντίθετη γνώμη με την κ. Κατσέλη έχουν οι επιχειρηματίες της ναυτιλίας και πλοιοκτήτες οι οποίοι θεωρούν άμεση τη σύνδεση της εμπορικής ναυτιλίας με το Λιμενικό Σώμα και αυτή ήταν η βασική τους επιδίωξη μετά την κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Από την πλευρά τους οι πολιτικοί υπάλληλοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και τις παρεμβάσεις τους σχετικά με τον φορέα άσκησης της ναυτιλιακής πολιτικής. Χθες στη συγκέντρωσή τους στην Ακτή Βασιλειάδη το «παρών» έδωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Καρύδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: