Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Υφυπουργός θα αναλάβει τις νέες αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Σε υφυπουργό, με γνώσεις επί θεμάτων εμπορικής ναυτιλίας, αναμένεται να ανατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα αρμοδιότητα που πέρασε από το υπουργείο Οικονομίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων στον τομέα της τρομοκρατίας.
Η αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές ξεκίνησε πριν από περίπου ένα μήνα όταν «κόλλησε» στο Μέγαρο Μαξίμου το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση της Ελληνικής Ακτοφυλακής και θεωρήθηκε πιο σωστό να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που έχει υπό την «σκέπη» του το Λιμενικό Σώμα και το χώρο των εφοπλιστών.

Παράλληλα, εφοπλιστές μετέφεραν τόσο στον κ. Παπανδρέου όσο και στον κ. Χρυσοχοΐδη την πρόταση τους να αναλάβει ο δεύτερος τον ευαίσθητο τομέα της εμπορικής ναυτιλίας, ενώ παράλληλα εξέφραζαν την δυσαρέσκεια τους για την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε δει εξ αρχής θετικά την προοπτική της ανάληψης των αρμοδιοτήτων της Ναυτιλίας.


Εν τω μεταξύ, όπως έλεγαν στελέχη του υπουργείου, η απόφαση του πρωθυπουργού «ανάβει το πράσινο φως» για την προώθηση του πολυνομοσχεδίου που αφορά ζητήματα όπως τη δημιουργία της Ελληνικής Ακτοφυλακής και τις αρμοδιότητες της, την «διάλυση» της Ελληνικής Αγροφυλακής, τη σύσταση και λειτουργία του Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας και κάποιες μεταβατικές ρυθμίσεις για τα Σώματα Ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: