Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Δεν θέλουν αλλαγές στο Λιμενικό γιατί έτσι τους συμφέρει...

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Λεκάκου,υπεύθυνη Εμπορικής Ναυτιλίας του ΠαΣοΚ, που στηρίζει με το υπόβαθρο της ,τα όσα τόσο καιρό υποστηρίζουμε στα σχόλια μας στις παρακάτω αναρτήσεις.



Σε δήλωσή της τονίζει ότι «τη στιγμή που σε όλον τον κόσμο η δημόσια πολιτική για τους τομείς του κλάδου της Ναυτιλίας και της θάλασσας οργανώνεται ή αναδιαρθρώνεται, ενοποιούνται, συνδέονται ακολουθώντας τον ηγετικό τους τομέα (ποντοπόρο, λιμάνια, κρουαζιέρα, ναυτιλιακό εξοπλισμό κ.λπ.). Στην Ελλάδα αποκόπτεται η ποντοπόρος ναυτιλία, ο δικός μας ηγέτης-τομέας!!!» και επισημαίνει ότι «η άσκηση ολοκληρωμένης ναυτιλιακής πολιτικής είναι ο πυλώνας και η βασική αρχή της Ευρωπαϊκής Ναυτιλιακής Πολιτικής!».

Επίσης σχολιάζει ότι «σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει προηγούμενο κατάτμησης του κλάδου. Πουθενά δεν ασκείται ναυτιλιακή πολιτική από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ή από την Ακτοφυλακή. Αντίθετα παντού σε Δύση και Αμερική βαθαίνει η διάκριση των εξουσιών ανάμεσα στους ασκούντες πολιτική και στους ελέγχοντες και παρατηρείται η θεσμοθέτηση ανεξάρτητων Αρχών».


Η κυρία Μαρία Λεκάκου καταλήγει λέγοντας ότι «στο πλαίσιο αυτό πρέπει να αναπτυχθεί και να υποστηριχτεί η διαμόρφωση ενός σύγχρονου οργανισμού άσκησης ναυτιλιακής πολιτικής ανάλογου με τη δύναμη της ελληνικής ναυτιλίας αλλά και των απαιτήσεων του συνόλου των πολιτών της χώρας. Κάθε άλλη πρακτική υποτάσσει το μέλλον στα μικροσυμφέροντα του παρόντος».

Και για όσους δεν την ξέρουν σας παραθέτουμε τις σπουδές της...

• ∆ιδακτορικό ∆ίπλωµα (Άριστα)
Στην επιστηµονική περιοχή της Ναυτιλιακής Οικονοµικής & Πολιτικής και των Οικονοµικών της Ρύθµισης
Τµήµα Ναυτιλιακών Σπουδών, Πανεπιστήµιο Πειραιώς (1995)
• Ειδικός Μεταπτυχιακός Υπότροφος στην «Οικονοµική των Μεταφορών»
Τµήµα Ναυτιλιακών Σπουδών (1989-1994) & Τµήµα Οικονοµικής Επιστήµης (1986-1989), Πανεπιστήµιο Πειραιώς
• Πτυχίο Οικονοµικών Επιστηµών (Λίαν Καλώς)
Τµήµα Οικονοµικής Επιστήµης, Ανωτάτη Βιοµηχανική Σχολή Πειραιώς (1986).

Δεν υπάρχουν σχόλια: