Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση ΠΕΑΛΣ

Πειραιάς, 09-04-2010
Αριθμ. Πρωτ.: 14/10

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Σας γνωρίζουμε ότι με προσθήκη-τροπολογία που κατατέθηκε στο προς ψήφιση νομοσχέδιο «Αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης & Αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», εξαιρείται από τις περικοπές επιδομάτων ύψους 12%, το Επίδομα Ειδικών Συνθηκών και η αποζημίωση για την πέραν του πενθημέρου εργασία.
Η ΠΕΑΛΣ χαρακτηρίζει την παραπάνω εξέλιξη ως ένα πρώτο θετικό βήμα δικαίωσης των προσπαθειών της. Η απόφαση αυτή, της Κυβέρνησης, κινείται προς την σωστή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της άνισης και άδικης μεταχείρισης σε βάρος των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας.
Τονίζουμε όμως, ότι η παρέμβαση αυτή είναι ατελής, διότι θα έπρεπε να εξαιρεθούν επίσης από την περικοπή των επιδομάτων, τα επιδόματα απασχόλησης και εξομάλυνσης, που είναι συμπλήρωμα του μηνιαίου βασικού μισθού μας, αλλά και η αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης, καθώς δεν είναι επίδομα.
Η ΠΕΑΛΣ θα συνεχίσει τις προσπάθειες της, σε συνεργασία με τις λοιπές Ομοσπονδίες και Ενώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας με στόχο να διορθωθεί η ανισότητα και η αδικία σε βάρος των στελεχών Λ.Σ. και όλων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: