Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Χ.Παμπούκης:"Προσωπικά δεν θα ήθελα ποτέ την διάλυση του ΥΕΝ"

Στην αποκάλυψη ότι ο ίδιος ήθελε πάντοτε να υπάρχει ενιαίος φορέας που να χειρίζεται τα θέματα Ναυτιλίας, προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας κ. Χαρ. Παμπούκης, κατά την συνάντησή του με συνδικαλιστές της ΠΟΥΕΝ, στο Μέγαρο Μαξίμου, την Δευτέρα. Πρόσθεσε δε, πως μετά τις εκλογές η γνώμη του δεν εισακούστηκε, αλλά το μείζον σήμερα δεν είναι αυτό. Όπως είναι γνωστό το πολιτικό προσωπικό των υπαλλήλων του πρώην ΥΕΝ, διαφωνούν με την υπαγωγή τους στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου μαζί με το Λιμενικό Σώμα, μεταφέρεται η ποντοπόρος Ναυτιλία.

Όπως πληροφορείται το Portnet.gr, ο κ. Παμπούκης, επικαλέστηκε τις κρίσιμες για την οικονομία της χώρας, ώρες, για να αποκλείσει κάθε πιθανότητα η κυβέρνηση να ασχοληθεί προς το παρόν με οποιαδήποτε νέα αλλαγή στην κατεύθυνση των όσων ζητούν οι συνδικαλιστές των πολιτικών υπαλλήλων του χώρου. Άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο στο μέλλον (ενδεχομένως μετά από κάποιον κυβερνητικό ανασχηματισμό) να προκύψει μια ρύθμιση που τότε επί της ουσίας θα ικανοποιεί το αίτημα της ΠΟΥΕΝ. Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνιας Ομοσπονδία Υπαλλήλων του πρώην ΥΕΝ, ζητά να υπάρξει ένας ενιαίος φορέας για τα θέματα της Ναυτιλίας, και αυτός να μην έχει στρατιωτικά χαρακτηριστικά, όπως είναι το χαρτοφυλάκιο του υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Ως εκ τούτου εκτιμάται ότι αν μετά από κάποιον ανασχηματισμό «μαζεύονταν» οι αρμοδιότητες ολόκληρου του χώρου της Ναυτιλίας σε έναν φορέα, που δεν θα ήταν το υπ. Προστασίας του Πολίτη, τότε ίσως θα βρισκόταν ένα σημείο «συνάντησης» με το αίτημα των συνδικαλιστών, η πλειοψηφία των οποίων, υπενθυμίζεται, πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ και έχει ισχυρά ερείσματα στον χώρο του κυβερνώντος κόμματος. Βέβαια κάτι τέτοιο θα συνιστούσε σαφέστατη και ολοκληρωμένη υπαναχώρηση από την «τομή», όπως χαρακτηρίστηκε μετά τις εκλογές, της «τριχοτόμησης» του πρώην ΥΕΝΑΝΠ, αλλά αυτό δεν φαίνεται να έχει πλέον ιδιαίτερη σημασία.

Στη συνέχεια οι συνδικαλιστές συναντήθηκαν με τον Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, κ. Σ. Λύτρα, από τον οποίο αποκόμισαν την εντύπωση ότι ως διαλλακτικότερος, άφηνε περιθώρια εξεύρεσης σημείων συμβιβασμού σε πιο κοντινό χρονικό διάστημα. 
πηγή Portnet

Δεν υπάρχουν σχόλια: