Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Συλλήψεις λαθρομεταναστών από ΚΕΑ σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα

Συνελήφθη, χθες στις 18:00, στο λιμάνι εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής, ένας αλλοδαπός, ο οποίος βρέθηκε πρόχειρα κρυμμένος σε καρότσα Φ/Γ οχήματος, χωρίς νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθη, χθες στις 16.15, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής, 42χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος (τράκτορας – επικαθήμενο), διότι μετέφερε επιμελώς κρυμμένους στο χώρο της δεξιάς μπαγκαζιέρας, τρεις (03) αλλοδαπούς, χωρίς νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Σε ανάλογους ελέγχους, συνελήφθησαν στις 17.30, δύο (02) παράνομοι μετανάστες, που βρέθηκαν πρόχειρα κρυμμένοι στα ημιαξόνια δύο φορτηγών, τα οποία θα φορτώνονταν σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο για Ιταλία.

Επίσης, στο ίδιο λιμάνι, συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας, καθώς και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου, σε τρία περιστατικά, συνολικά έξι (06) αλλοδαποί, που κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας, ενώ το φορτηγό όχημα της πρώτης περίπτωσης κατασχέθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: