Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ζητά και το Committee

 Ή Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας Λονδίνου (Committee) συμφωνεί πλήρως με την χθεσινή ανακοίνωση τύπου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών σχετικά με τη σύσταση του νέου Υπουργείου για τη ναυτιλία.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Committee «η ναυτιλιακή κοινότητα άκουσε με χαρά την απόφαση του Πρωθυπουργού να επανιδρύσει αυτοτελές Υπουργείο για την εμπορική ναυτιλία.

Τη θετική αυτή όμως εξέλιξη διαδέχθηκε απογοήτευση και βαθιά ανησυχία, όταν μαθεύτηκε ότι η λειτουργία και οι αρμοδιότητές του νέου Υπουργείου εκκρεμούν, κυρίως διότι επιδιώκεται το Λιμενικό Σώμα, που επί 90 χρόνια αποτελεί το επιτυχές και αναπόσπαστο  όργανο του Διοικητικού Φορέα της Ναυτιλίας, να μην υπαχθεί σε αυτό.

Οι καιροί είναι πολύ κρίσιμοι για τη χώρα μας και δεν επιτρέπουν πειραματισμούς  στο τόσο ζωτικό για την οικονομία της  τομέα της εμπορικής ναυτιλίας. Το κύριο και πρώτο που θίγεται άμεσα είναι η Ελληνική σημαία από την  απώλεια της εμπιστοσύνης και οι οικονομικές επιπτώσεις ακολουθούν ντόμινο προς όλους τους τομείς.

Τα ζημιογόνα αποτελέσματα παρόμοιων,  ολιγόμηνων, πειραματισμών  του παρελθόντος δικαιώνουν αυτή τη θέση.

Η προ 11μήνου αιφνίδια μετάταξη του Λιμενικού στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη, η κατάτμηση των υπηρεσιών του, σε συνδυασμό με τη διάλυση και διασπορά των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας είχαν πολύ  αρνητικές επιπτώσεις για το Εθνικό νηολόγιο, τη ναυτιλία και τη χώρα γενικότερα.

Είναι επιτακτική ανάγκη το νέο Υπουργείο  να υποστηριχτεί με την ένταξη σ’αυτό του υπάρχοντος έμπειρου και επιτυχημένου Λιμενικού Σώματος. Η ενέργεια αυτή είναι αναγκαία  για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης για πρόοδο και ανάπτυξη, που εκτός των άλλων, απαιτεί  συσπείρωση και υποστήριξη κάθε καλής και επιτυχούς Υπηρεσίας.

Είναι πολλά τα οφέλη και στο διεθνή χώρο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Κυβέρνηση και κατ’επέκταση την Ελλάδα, να εκπροσωπείται η μεγαλύτερη ναυτιλία της Ευρώπης και παγκοσμίως από ένα ισχυρό και αυτοτελές Υπουργείο με το Λιμενικό Σώμα, να  υποστηρίζει συγκροτημένα όλες του της αρμοδιότητες στο εσωτερικό και το εξωτερικό, επί 24ώρου βάσεως. Προς τούτο κάθε  σκέψη ή απόφαση  να μην υπαχθεί το Λιμενικό Σώμα στο νέο Υπουργείο θα ήταν όχι μόνο λανθασμένη, αλλά και ιδιαίτερα ζημιογόνος», καταλήγει το Committee.

αναδημοσίευση από το theseanation.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

apo post se site


Greeks are either stupid or chickens.
How can they allow this government of foreigners to destroy Greece?

Isn't one year of dismantling everything enough proof of what they are doing?

What happened to the Greeks?
mas pirane xampari reeeeeeeeeeeeee