Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Λεφτά υπάρχουν!!!

Και βέβαια λεφτά υπάρχουν αλλά δεν τα έχουμε εμείς ρε γαμώτο...Ούτε τον μήνα μας δεν μπορούμε να βγάλουμε...Κοντεύουμε να πτωχεύσουμε ...
Κι αντί γι αυξήσεις που είναι επιτακτική ανάγκη πλέον για την επιβίωση μας ,το μόνο που ακούμε είναι για νέους φόρους  και νέες αυξήσεις στις τιμές των  προϊόντων...

Και αν νομίζετε ότι υπερβάλλουμε διαβάστε παρακάτω...
Aσφυκτικά γεμάτες, από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, είναι οι κατοικίες στα στρατιωτικά θέρετρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα θέρετρα των Υπαξιωματικών του Ναυτικού στην Αμφιάλη δεν πέφτει «ούτε καρφίτσα», με το σύνολο σχεδόν των περίπου 60 κατοικιών να έχουν παραχωρηθεί σε υπαξιωματικούς του Π.Ν., οι οποίοι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των περικοπών σε μισθούς και επιδόματα (λόγω μνημονίου) δεν μπορούν να καλύψουν ακόμα και τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.
Η κατάσταση η οποία επικρατεί είναι τέτοια,
που η διοίκηση της αρμόδιας υπηρεσίας, δηλαδή των Θέρετρων Αμφιάλης Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΘΑΥΝ), αναζητεί, σύμφωνα με πληροφορίες, εναγωνίως λυματοφόρα οχήματα προκειμένου να αδειάσουν τους βόθρους.
Και δεν πρόκειται για αστείο. Η διοίκηση του Ναυτικού μέχρι και πριν από λίγους μήνες δεν περίμενε ότι θα έλθει αντιμέτωπη με μια τέτοια κατάσταση, με αποτέλεσμα μέχρι και λίγες ημέρες πριν να μην έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα αυτό.
Γεγονός, που οδηγεί στο ενδεχόμενο να διατρέξει σοβαρό κίνδυνο ακόμα και η υγεία όσων διαμένουν στα συγκεκριμένα θέρετρα.
Και αυτό οφείλεται στην αύξηση των στελεχών των Ε.Δ. που διαμένουν εκεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Αιτούνται χορήγηση κατοικίας στη ΔΔΜΝ
Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, σε συνδυασμό με το ότι αναμένονται περαιτέρω περικοπές στο εισόδημα των στρατιωτικών (π.χ. δραματική περικοπή στα «πάγια οδοιπορικά» την οποία αποκάλυψε ο «Ε»), προκαλεί έντονη ανησυχία.
Τα στελέχη των Ε.Δ., εν προκειμένω του Πολεμικού Ναυτικού, διαπιστώνουν ότι ένας σημαντικά μεγάλος αριθμός συναδέλφων τους έρχεται αντιμέτωπος με το φάσμα της φτώχειας.
Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι όμως το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνεται με δραματικούς ρυθμούς ο αριθμός των αιτήσεων που υποβάλλουν υπαξιωματικοί του Π.Ν. προς τη Διοικητική Μέριμνα (ΔΔΜΝ) του Πολεμικού Ναυτικού στην πλατεία Κλαυθμώνος, προκειμένου να τους χορηγηθεί κατοικία στα θέρετρα Υπαξιωματικών στην Αμφιάλη.
Στο υπουργείο Άμυνας και στα Γενικά Επιτελεία βλέπουν πως ήδη μεγάλος αριθμός του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων έχει περάσει κάτω από το όριο της φτώχειας.
Σε διάστημα περίπου 10 μηνών έχουν απολέσει περίπου το 30% του ετήσιου εισοδήματός τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα στελέχη να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, δεν είναι λίγοι εκείνοι που είδαν να χάνουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους «μέσα από τα χέρια τους», εξαιτίας της αδυναμίας τους να αποπληρώσουν τα δάνεια που είχαν πάρει τα προηγούμενα χρόνια από τις τράπεζες.
Δεν είναι κρυφό, άλλωστε, ότι ανάλογα με το βαθμό τους, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είδαν το μηνιαίο εισόδημά τους να μειώνεται από 300 έως και 500 ευρώ, εξαιτίας των περικοπών στους μισθούς, στα δώρα και κυρίως στα επιδόματα.
Να επισημάνουμε ότι σχεδόν οι μισές αποδοχές των ενστόλων αντιστοιχούν σε επιδόματα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι κυβερνήσεις κατά το παρελθόν για να αποφύγουν τις κανονικές αυξήσεις στους μισθούς.
Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα ολόκληρες οικογένειες στρατιωτικών, οι οποίες είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους για τα επόμενα χρόνια με βάση το προ μνημονίου εισόδημά τους, να βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και να δηλώνουν αδυναμία να καταβάλουν το ενοίκιό τους ή ακόμα χειρότερα τις δόσεις των δανείων τους.
Πολλοί εξ αυτών δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην κάλυψη παγίων εξόδων, όπως η πληρωμή των λογαριασμών, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που αφορούν ακόμα και στα δίδακτρα σχολείων και φροντιστηρίων.
Η κατάσταση αυτή δεν αφορά μόνο στο Πολεμικό Ναυτικό. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και αυτά του Στρατού Ξηράς.
Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων όπως και αυτά των Σωμάτων Ασφαλείας ανήκαν στην πλειοψηφία τους στις ομάδες των «καλών πελατών» για τις τράπεζες.
Γνώριζαν το μηνιαίο εισόδημά τους και αναλόγως είχαν δρομολογήσει έξοδα και συνθήκες διαβίωσης. Όμως, οι αλλαγές που επέφερε το μνημόνιο ήταν δραματικές. Έχασαν αρκετά χρήματα και φοβούνται πως θα χάσουν και άλλα.
Αδυνατούν στην κυριολεξία να επαναπροσδιορίσουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό και να καλύψουν τα έξοδά τους, με αποτέλεσμα να βιώνουν, όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες, δραματικές συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: