Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ναύπακτος : έλεγχοι από το λιμενικό αλλά οι μικροπωλητές "μαϊμού" προϊόντων ανενόχλητοι

Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι παίζουν από προχθές οι δυνάμεις του τοπικού λιμενικού τμήματος και οι παράνομοι μικροπωλητές στην Ναύπακτο. Μετά την δημοσιοποίηση του «φεστιβάλ» μαϊμού προϊόντων κάτω από την ανοχή των αρχών από το thnebest.gr, οι λιμενικοί άρχισαν εντατικούς ελέγχους με αποτέλεσμα να εξελίσσονται κατά περιόδους, τραγελαφικές σκηνές στην παραλία του Γριμποβου.

Οι λιμενικοί με έντονες παρατηρήσεις τους, κατάφεραν να μαζευτούν τα σεντόνια με τα μαϊμού προϊόντα, αλλά μόλις απομακρύνονταν λίγα μέτρα, οι μικροπωλητές στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί, τα… άπλωναν και πάλι.

Αυτό συνεχίστηκε και χθες σκορπώντας γέλια και ειρωνικά σχόλια για την μέθοδο αντιμετώπισης, από τους Ναυπάκτιους και τους δεκάδες επισκέπτες της πόλης.
Εντύπωση προκαλεί πάντως πως αντί να εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει την κατάσχεση των παράνομων και χωρίς παραστατικά προϊόντων, αλλά ακόμα και την προσαγωγή των μικροπωλητών που δεν διαθέτουν στοιχεία, το λιμενικό επέλεξε να τους… φυλάει με σκοπιά, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, μας προκειμένου να μην απλώσουν και πάλι τα εμπορεύματα τους.


Είναι πλέον εμφανής η αδυναμία της δημόσιας δύναμης, να προσφέρει ενεργητική προστασία στους εμπόρους και νομίμους μικροπωλητές της Ναυπακτου.
Αυτό τελικά είναι το ζητούμενο για ένα κράτος, που δεν πρέπει οι λειτουργοί του να το χαρακτηρίζουν μόνο στα λόγια αποτελεσματικό, αλλά να το αποδεικνύουν και στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: