Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Αυξημένη ετοιμότητα στη Ρόδο

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται και πάλι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος της περιοχής μας, με αφορμή την πρόσφατη μαζική αποβίβαση που έγινε στην βραχονησίδα Σαράκι κοντά στη Λέρο.
Η ετοιμότητα αυτή κρίνεται απαραίτητη για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και στην περιοχή της Δωδεκανήσου, έπειτα από πληροφορίες για επιχειρήσεις μαζικών αποβιβάσεων λαθρομεταναστών από τις ακτές της Τουρκίας για τα νησιά μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αναφορές ότι στα απέναντι τουρκικά παράλια, βρίσκεται συγκεντρωμένος μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών, που περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία να να στοιβαχτούν στα δουλεμπορικά πλοία.
Οι ίδιες εκτιμήσεις, αναφέρουν ότι οι δουλέμποροι, αναμένεται να εκμεταλλευθούν το κλίμα των ημερών και να αγνοήσουν ακόμα και τις ακραίες καιρικές συνθήκες που ενδέχεται να επικρατούν αυτές τις μέρες.
Για το λόγο αυτό, έχει δοθεί εντολή, να ενταθούν οι περιπολίες σε ολόκληρο το Αιγαίο αλλά κυρίως στην περιοχή της Δωδεκανήσου. Εκτός από τα περιπολικά σκάφη, αξίζει να σημειωθεί ότι στην θαλάσσια περιοχή της Δωδεκανήσου, αυτές τις μέρες, θα περιπολούν και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ αυξημένη ετοιμότητα έχει ζητηθεί επίσης να υπάρχει και από τα στρατιωτικά φυλάκια των μικρών κυρίως νησιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: