Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ο Κων. Σούλης νέος αρχηγός του Λιμενικού

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Μετά από 3,5 μήνες κατά τους οποίους παρέμεινε ουσιαστικά ακέφαλο, το Λιμενικό Σώμα απέκτησε τελικά νέο αρχηγό. Η απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας δεν αποτέλεσε έκπληξη και νέος αρχηγός επελέγη ο μέχρι πρότινος Β’ υπαρχηγός Λ.Σ. Κωνσταντίνος Σούλης. Ο αντιναύαρχος θα μείνει φυσικά και στην ιστορία ως ο πρώτος «καπετάνιος» του νέου Σώματος που επιχειρεί να συστήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, το οποίο θα είναι αμιγώς «μάχιμο» και «επιχειρησιακό» και σίγουρα όχι πια ο διοικητικός φορέας στήριξης της ελληνικής ναυτιλίας.

Το ΚΥΣΕΑ παράλληλα έκανε δεκτή την παραίτηση του αρχηγού του Λ.Σ., αντιναυάρχου Αθανάσιου Μπούσιου, που όπως και ο προκάτοχός του ναύαρχος ε.α. Θεόδωρος Ρετζεπέρης, παραιτήθηκαν εκφράζοντας επιφυλάξεις για τη διχοτόμηση του Σώματος και τα επιχειρούμενα «οργανωτικά» σχήματα που αποτυπώθηκαν σε περισσότερα από έξι Π.Δ. μέσα σε ένα περίπου χρόνο!

Ο κ. Μπούσιος κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του και του απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου αρχηγού Λ.Σ. και ο βαθμός του ναυάρχου ε.α. Ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του κρίθηκε και ο Α’ υπαρχηγός αντιναύαρχος Παναγιώτης Εξαρχόπουλος, που είναι γνωστό ότι είχε εκφράσει την πρόθεσή του να μην συνεχίσει τη σταδιοδρομία του, ενώ απονεμήθηκε και σε αυτόν ο τίτλος του επιτίμου Α’ υπαρχηγού Λ.Σ.
Ο νέος αρχηγός καλείται τώρα να μεριμνήσει για τη νέα οργανωτική δομή που «εισάγει» στο Σώμα το νομοσχέδιο περί σύστασης «Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής» αλλά και μια σειρά από προβλήματα. Βασικότερα η αποδιοργάνωση που έχει επέλθει στο Σώμα μετά από τους πειραματισμούς ενάμισι έτους, τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, επιχειρησιακά μέσα και κονδύλια αλλά και το «ευαίσθητο» θέμα της διάθεσης στελεχών του Λ.Σ. - που ανήκει στο ΥΠτΠ- στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων προς κάλυψη υπηρεσιών που σχετίζονται με την ποντοπόρο ναυτιλία, τη ναυτική εργασία κ.ά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΡΙΦΤΗ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

MIA FORA KAI ENA KAIRO SE ENA MIKRO NISI HTAN ENAS PAPOYS LIMENARXIS MIA EROMENI GIAGIA KAI ENA MORO. TELIKA TI EGINE ? KAI TO MORO JEMALIASTIKE ME TI GIAGIA ... KOUIZ ?

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - Γιώργος Α. Παπανδρέου
ΤΕΛΕΤΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ Λ.Σ
Ο απερχόμενος ΑΡΧΗΓΟΣ Λ.Σ ΜΠΟΥΣΙΟΣ Α.είπε:...............
Ο υπουργός Χ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ του απάντησε:...................
O ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ ΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ.......
http://aktofylakh.blogspot.com/2011/01/blog-post_15.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ!!!!!!!!
ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΛΑΚΑ......