Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΟΧΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΡΓΗΓΕΙΟΥ Λ.Σ.

NEXTOK


Άρθρο 22

Λοιπές Διατάξεις

Γιατί να θέλει ένας απόστρατος Αρχηγός Λ.Σ.
έναν ακόμη βαθμό;
Ο βαθμός του Ναυάρχου Λ.Σ. εν αποστρατεία που προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 39 Κ.Π.Λ.Σ. όπως προστέθηκε με την παρ.8 του ένατου άρθρου του ν. 3654/2008 (ΦΕΚ 57 Α΄) μπορεί να απονέμεται με την ίδια διαδικασία και στους Αρχηγούς του Λ.Σ. που αποστρατεύθηκαν πριν την 3-4-2008, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν σχετική αίτηση εντός 60ημερών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.

Πολύ ενδιαφέρουσα η συγκεκριμένη διάταξη. Ποιόν άραγε εξυπηρετεί αυτή, δεδομένου ότι κανείς από τους διατελέσαντες Αρχηγούς που αποστρατεύθηκαν πριν την 3η Απριλίου 2008 δεν έθεσε τέτοιο ζήτημα; Ή μήπως το έθεσε ο αμέσως προ της 3ης Απριλίου 2008 αποστρατευθείς Αρχηγός;

Μπορεί οι λιμενικοί να είναι στρατιώτες, αλλά ευτυχώς χάρη στον Ανδρέα Παπανδρέου και τη Δημοκρατία που θεμελίωσε σ’ αυτή τη χώρα, μπορούν και οι στρατιωτικοί να εκφράζουν τη γνώμη τους. Και δεδομένου ότι δεν είναι στο σύνολό τους άβουλα όντα, κάποιοι υποψιάζονται ότι η φωτογραφική αυτή διάταξη εξυπηρετεί έναν και μόνον τέως Αρχηγό και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ηλία Σιωνίδη.
Άρα εναπόκειται στους βουλευτές που θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο ή εάν αυτοί «αμελήσουν», να μεριμνήσουν τα Ελεγκτικά Όργανα για να διερευνηθεί τόσο η συνταγματικότητα αυτής της διάταξης όσο και:

- Τι ή ποιον εξυπηρετεί αυτή η διάταξη;

- Ποιο θα είναι το κόστος της για την Ελληνική Δημοκρατία και μάλιστα μέσα σε περίοδο οικονομικής κρίσης;

Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι:

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, χρωστάει μία χάρη στον τέως συμμαθητή του (από το 8ο Γυμνάσιο Πατησίων) Ηλία Σιωνίδη. Η χάρη αυτή αφορά σε σοβαρό παράπτωμα τέως φίλου του κ. Παπουτσή, τέως λιμενάρχη Κατακόλου και πλέον τέως λιμενικού, το οποίο απλά σβήστηκε από τα κιτάπια!
Εάν ψηφιστεί αυτή η διάταξη, μέσα σε 60 ημέρες από τη δημοσίευσή της, τότε δέκα Αντιναύαρχοι ε.α. θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν τον βαθμό του Ναυάρχου.

Ακόμα κι αν πρόκειται για λόγους εξίσωσης των αποστρατευθέντων από το Λιμενικό Αντιναυάρχων με τους συναδέλφους τους στρατιωτικούς, εκτιμάται ότι αυτό δεν είναι το μείζον ζήτημα που απασχολεί σήμερα το Λιμενικό Σώμα.

Αντίθετα αυτό που ενδιαφέρει όλα τα στελέχη, είναι:

Α) Να συμπληρωθούν τα κενά στις οργανικές θέσεις που φθάνουν περίπου στις 3.000

Β) Να αποκατασταθούν οι ζημιές στα χερσαία, πλωτά και εναέρια επιχειρησιακά μέσα

Γ) Να καταβάλλονται τα έξοδα μετακινήσεων και οι πραγματικές υπερωρίες

Δ) Να επικρατούν αξιοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες στις τάξεις του Σώματος
Θα συνέλθει το ΚΥΣΕΑ;

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να απονεμηθεί σε έναν απόστρατο ο βαθμός του Ναυάρχου, θα πρέπει να συνέλθει το ΚΥΣΕΑ. Με άλλα λόγια, το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, θα πρέπει να παρατήσει ότι σημαντικό υπάρχει στο πρόγραμμά του, για να απομείνει έναν τίτλο σε απόστρατους που ξεκουράζονται απολαμβάνοντας μάλιστα μία σύνταξη που τοποθετείται στην υψηλότερη κλίμακα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που θα γίνει ναύαρχος ο κύριος της φωτογραφίας θα ρίξουν και τα κανόνια του Λυκαβητού;..????....

Ανώνυμος είπε...

Όπως καταλάβατε σύντροφοι, μόνο όπου έχει υποχρεώσεις ο Υπουργός "τακτοποιεί" με φωτογραφικά σφηνάκια ζητήματα φίλων στους οποίους χρωστάει από το παρελθόν! Ά ρε Πανούλη γιατί ήσουν τόσο άτακτος και υποχρεώθηκε ο κουμπάρος; Χορηγίες υπάρχουν και με ανταλλάγματα σύντροφοι..

Α.Χ

Ανώνυμος είπε...

http://peiratikoreportaz.blogspot.com/2011/02/blog-post_5200.html#more
Ομιλία Χ. Παπουτσή κατά τη συζήτηση του Σχ. Ν. «Σύσταση Αρχηγείου ΛΣώματος – ΕΑ.
...Μέχρι τώρα δεν υπήρχαν αρμοδιότητες....υποχρέωση στο πλαίσιο της συνεργασίας στον τομέα ασφαλείας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Συνθήκη του Σέγκεν.....διάκριση ανάμεσα σε εκείνους που παίρνουν τις αποφάσεις και σε εκείνους που ελέγχουν τις αποφάσεις.....Έχει αμφισβητηθεί το κύρος της ποντοπόρου ναυτιλίας.
Έχει αμφισβητηθεί το κύρος και η αξιοπλοΐα των ελληνικών πλοίων με πολλές επιπτώσεις στον τουρισμό της χώρας μας....έχουμε δεχτεί τεράστια κριτική και επιθέσεις από τη διεθνή κοινότητα...με εξαιρετικό εναέριο και θαλάσσιο εξοπλισμό, τον καλύτερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση...Ο ρόλος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. είναι καθαρά ελεγκτικός.
Ο ρόλος του ΥΘΥΝΑΛ είναι καθαρά πολιτικός...Δημιουργείτε μία νέα δομή η οποία θα συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ;» - Βεβαίως θα συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ, η νέα δομή σε περιόδους κρίσεων, όπου προβλέπεται η ναυτική συνεργασία...Γιατί είναι συμπληρωματικό μέσο, είναι συμπληρωματικό «όπλο» στο δόγμα της εθνικής ασφάλειας....θα συνεργάζεται και θα συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση....Με τις εξουσιοδοτικές διατάξεις, παρέχεται η δυνατότητα μεταβίβασης και ασκησης πρωτογενών αρμοδιοτήτων σε Περιφερειακά Κλιμάκια του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής όπως Εποπτες Περιφερειακών Διοικήσεων ,Περιφερειακοί Διοικητές, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολίτων οι οποίοι διαμένουν -κυρίως- στην νησιωτική Ελλάδα και αδυνατουν εξ αντικειμένου να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους...δημιουργώντας για πρώτη φορά την διακλαδικότητα μεταξύ των Σωμάτων που υπάγονται σε αυτό...συντονισμός και η συνλειτουργία μπορεί να γίνει άριστα σε πολλά επίπεδα..Και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε όπως στο παρελθόν όπου η κύρια δουλειά του Λ.Σ. ήταν το πώς θα βοηθήσει τον τάδε πλοιοκτήτη που ήταν πιο κοντά στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για να δρομολογήσει το πλοίο του και όχι στους μεγάλους σχεδιασμούς που αφορούν στην ασφάλεια στην περιοχή και την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών στη χώρα μας. ...Ικανοποιούνται πάγια θεσμικά αιτήματα συνδικαλιστικών οργάνων του ΛΣ, με γνώμονα πάντα την δικαιότερη εξέλιξη, κυρίως των ανθυπασπιστών και των υπαξιωματικών....Προβλέπεται η στελέχωση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚ. με Αξιωματικούς ειδικότητας Νομικού. Με αξιωματικούς ειδικών καθηκόντων Νομικής.
Μέχρι στιγμής σας υπενθυμίζω ότι για να γίνει κάποιος Αξιωματικός του Λ.Σ. πρέπει να είναι πτυχιούχος Πανεπιστημίου ή Πολυτεχνείου, να δώσει εξετάσεις, να εισαχθεί στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων για να κάνει τα τελευταία δύο χρόνια της Σχολής και στη συνέχεια να κάνει έξι μήνες σε πλοίο για να ορκιστεί Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος...λόγω της μεγάλης ανάγκης που έχουμε στην παρούσα φάση, λόγων των αυξημένων ανακριτικών υποχρεώσεων του Λ.Σ. αλλά και των υποχρεώσεων που έχουμε να στηρίξουμε το ΥΘΥΝΑΛ στη μεταβατική φάση σε ορισμένες κρίσιμες Διευθύνσεις, γι’ αυτό το λόγο δημιουργούμε θέσεις Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων Νομικής έτσι ώστε να καλυφτούν θέσεις που μεταφέρονται από άλλους βαθμούς όπου υπάρχει μεγαλος αριθμός κενών οργανικών θέσεων.
Επεκτείνεται η εφαρμογή της διάταξης σχετικού άρθρου, το οποίο έδινε την δυνατότητα να απονέμεται ο βαθμός του Ναυάρχου εν αποστρατεία, σε όλους τους διατελέσαντες Αρχηγούς του Σώματος, για λόγους ίσης και δίκαιης μεταχείρισης αυτών....Μία νέα δυναμική για ένα Σώμα που το με την πρωτοβουλία του Ελευθέριου Βενιζέλου στην αρχή, και σήμερα του Γιώργου Παπανδρέου, έρχεται να αποτελέσει έναν ισχυρό πυλώνα του νέου δόγματος εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ενίσχυση του κύρους της Ελλάδας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.