Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση ΠΕΑΛΣ με πρόεδρο ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρη

Πειραιάς, 27-01-2011
Αριθμ. Πρωτ.:04 /11

Συνάδελφοι,

Σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο επαφών με τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου συναντηθήκαμε σήμερα 27-01-2011 με τον Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.

Τον κ. Πρόεδρο ενημερώσαμε διεξοδικά για τα ζέοντα θέματα, που μας απασχολούν τους τελευταίους μήνες, αναφορικά με την επιχειρούμενη από την Κυβέρνηση νομοθετική πρωτοβουλία για την αλλαγή του ρόλου και της αποστολής του Σώματος που υπηρετούμε.
Συγκεκριμένα, τον ενημερώσαμε ότι το Λ.Σ. που αποτελεί ένα οργανισμό που για ενενήντα χρόνια η αποστολή του ήταν η διοίκηση της Εμπορικής Ναυτιλίας και η παράλληλη άσκηση αστυνομικών καθηκόντων στα λιμάνια, τα παράλια και τη θάλασσα, με τις πρόσφατες ρυθμίσεις που εμπεριέχονται στο προωθούμενο σχέδιο νόμου για την σύσταση και λειτουργία Αρχηγείου Λ.Σ. – Ε.Α περιορίζεται η αποστολή και συνακόλουθα οι αρμοδιότητές του, κατά βάση στην αστυνόμευση και την ασφάλεια.

Με τον τρόπο αυτό απαξιώνεται η προσφορά του στην κοινωνία χωρίς καμία απολύτως πειστική δικαιολογία, και εγκαταλείπονται στην τύχη τους στελέχη με τεχνογνωσία και επιστημονική κατάρτιση, που για πολλά χρόνια με κόπο και χρήματα του ελληνικού λαού, εκπαιδεύτηκαν να υπηρετούν το χώρο αυτό.

Η συμβολή τους τόσο για τη ναυτιλία όσο και για την ασφάλεια και την τάξη στα λιμάνια και τις ελληνικές θάλασσες υπήρξε αποφασιστική, αποτελώντας έτσι ένα υποδειγματικό μοντέλο διοίκησης στο γκρίζο περιβάλλον της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, διαμορφώνοντας παράλληλα στοιχεία εθνικής ισχύος στα διεθνή fora.

Στις δύσκολες αυτές περιστάσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, είναι επιβεβλημένο να αξιοποιηθεί και όχι να απαξιώνεται με τη διχοτόμηση των αρμοδιοτήτων του, η αναγνωρισμένη προσφορά των υπηρεσιών του Λ.Σ. σε όλους αυτούς τους τομείς που δραστηριοποιείται έως σήμερα, με ευμενή σχόλια από όλες τις πλευρές.

Παράλληλα, τον ενημερώσαμε για τα πραγματικά προβλήματα του Σώματος που δεν οφείλονται στο έμψυχο δυναμικό του, αλλά στις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα την απαξίωση των πόρων του, ήτοι του ανθρώπινου δυναμικού και των διατεθέντων επιχειρησιακών του μέσων, πλωτών, χερσαίων και εναερίων.

Τέλος, ενημερώσαμε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό Λ.Σ. στην καθημερινότητά του και τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, όπως η μη καταβολή δεδουλευμένων (οδοιπορικά, πλεύσιμα) για μακρό χρονικό διάστημα, η ανεπαρκής ιατροφαρμακευτική κάλυψη καθώς η παντελής έλλειψη διοικητικής μέριμνας και επιμελητείας για το προσωπικό Λ.Σ. και ζητήσαμε τη στήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση όλων αυτών των θεμάτων.

Ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι κατανοεί τις θέσεις μας, συμπαραστέκεται και θα στηρίξει την προσπάθειά μας.


Για το Δ.Σ.





Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος ΜΑΝΩΛΟΥΔΗΣ            Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ!

Ανώνυμος είπε...

χα χα...απαιχτος ο φιλος

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΕ ΦΩΝΗ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΥΠΟΒΆΛΛΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

αλιμονο, παντα πιστοι στις υποχρεωσεις τους