Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Το Λιμεναρχείο, το Λιμενικό και ο Πλοίαρχος έχουν καθόλου ευθύνη ???

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
Έχει καθόλου μερίδιο ευθύνης το Λιμεναρχείο Χανίων  και το Λιμενικό εν γένει;
Σας θέτουμε μερικούς προβληματισμούς και ερωτήματα και παρακαλούμε όποιος μπορεί να μας απαντήσει...

1)Ποιοί έβγαλαν εισιτήρια στους λαθρομετανάστες; Τα ακτοπλοικά εισιτήρια είναι ονομαστικά υποχρεωτικά από τον Νόμο. Σε τι όνομα βγήκαν αυτά τα εισιτήρια και ποιοι τα πλήρωσαν; Για να εκδοθεί ένα εισιτήριο επίσης χρειάζονται νομιμοποιητικά έγγραφα αφού αυτά είναι ονομαστικά. Πως οι πράκτορες εξέδωσαν αυτά τα εισιτήρια σε παρανόμους; Εκτός βέβαια εάν επιβιβάστηκαν χωρίς εισιτήρια οπότε αλλάζει το θέμα...

2)Ευθύνη επίσης έχει το Λιμεναρχείο των Χανίων στην Κρήτη. Μα καλά δεν είδαν οι κύριοι αυτοί ότι μέσα σε ένα καράβι της γραμμής μπουκάρουν 250 λαθρομετανάστες; Τι στο διάολο ρόλο βαράνε οι λιμενικοί στα λιμάνια; Επίσης και το Λιμεναρχείο Πειραιά δεν πήρε χαμπάρι ότι μέσα στο καράβι υπήρχαν εκατοντάδες λάθρο; Γιατί δεν τους συνέλαβαν στην έξοδο; Είναι δυνατόν τα καράβια να γεμίζουν με λαθρομετανάστες και με άτομα που δεν ξέρουμε από που κρατάει η σκούφια τους και οι Λιμενικοί να κάνουν τα στραβά μάτια; Και εάν αυτοί ανατινάξουν το καράβι στο μέσω του πελάγους;

3)Και πείτε πως οι Λιμενικοί δεν έκαναν την δουλειά τους. Ο πλοίαρχος του πλοίου όταν είδε το πλοίο του γεμάτο με λαθρομετανάστες πως απέπλευσε με παρανόμους οι οποίοι θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο και τις ζωές των πολιτών μιας και ήταν δρομολόγιο της γραμμής, είτε μεταφέροντας μολυσματικές ασθένειες, είτε θα μπορούσαν να το κρατήσουν σε ομηρία, είτε και να το ανατινάξουν κιόλας;

4)Η γνωστή δικηγόρος των ακροαριστερών τρομοκρατών Κούρτοβικ, παραδέχτηκε σήμερα ότι ήταν μία από τους εγκεφάλους και διοργανωτές της μεταφοράς αυτής των λαθρομεταναστών από τα Χανιά στην Αθήνα. Επίσης το ΣΥΡΙΖΑ και η φοιτητική νεολαία του κόμματος συμμετείχε ενεργά και διοργανωτικά. Η διακίνηση και μεταφορά παρανόμων λαθρομεταναστών αποτελεί κακούργημα που τιμωρείται με τουλάχιστον 10 χρόνια κάθειρξη, για ποιο λόγο δεν συνελήφθησαν ακόμα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα η συνιστώσα "Δίκτυο", η Κούρτοβικ και κάθε άλλος υπεύθυνος για την παράνομη αυτή διακίνηση και μεταφορά λαθρομεταναστών; Κύριε Εισαγγελέα έχετε μεγάλες ευθύνες και είστε υπόλογος επίσης γιατί ακόμα δεν τους μπαγλάρωσες και δεν στείλατε από την πρώτη στιγμή την Αστυνομία να εκκενώσει την Νομική.

5) Περιττό να αναφέρω τις ευθύνες της Πρυτανείας, του Προ-Πο Παπουτσή και της Αστυνομίας γενικότερα. Με αυτά και μόνο, ασχολήθηκαν διεξοδικά τα ΜΜΕ και οι μεγαλοδημοσιογραφίσκοι.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΩΝ


Πάλι οι ένστολοι θα την πληρώσουν???!!!
Βλέπουμε να ασκείται δίωξη για πλημμελή άσκηση καθηκόντων στους Συναδέλφους στα Χανιά!!!
Πολύ έντονα ακούγεται στις πρωινές εκπομπές σήμερα οπότε μάλλον έχουν αποφασίσει σε ποιον θα ρίξουν την ευθύνη του φιάσκου της κατάληψης της Νομικής σε περίπτωση που δεν αποχωρήσουν ειρηνικά οι μετανάστες όπως τους ζήτησε σήμερα ο Πρύτανης

11 σχόλια:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Πάλι οι ένστολοι θα την πληρώσουν???!!!
Βλέπουμε να ασκείται δίωξη για πλημμελή άσκηση καθηκόντων στους Συναδέλφους στα Χανιά!!!
Πολύ έντονα ακούγεται στις πρωινές εκπομπές σήμερα οπότε μάλλον έχουν αποφασίσει σε ποιον θα ρίξουν την ευθύνη του φιάσκου της κατάληψης της Νομικής σε περίπτωση που δεν αποχωρήσουν ειρηνικά οι μετανάστες όπως τους ζήτησε σήμερα ο Πρύτανης

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ (ISPS CODE) :

Για την επίτευξη των στόχων του ο κώδικας προβλέπει ορισμένες λειτουργικές απαιτήσεις όπως π.χ.
Πρόληψη μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε πλοία, λιμενικές εγκαταστάσεις και στις ζώνες περιορισμένης πρόσβασης αυτών.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Τι ISPS και φούμαρα...
Όλοι το ξέρανε και δόθηκαν εντολές...
Τώρα τι εντολές δόθηκαν και από ποιούς ας το ψάξουν όλοι(δημοσιογράφοι και εισαγγελείς)...
Ας μην ψάχνουν για εξιλαστήρια θύματα στο Λιμενικό...

Ανώνυμος είπε...

Στο σχέδιο ασφάλειας πλοίου πρέπει να ορίζονται μέτρα ασφάλειας τα οποία καλύπτουν όλους τους τρόπους πρόσβασης στο πλοίο που προσδιορίζονται στην αξιολόγηση ασφάλειας πλοίου.
ISPS Code (SOLAS κεφάλαιο ΧΙ)

Ανώνυμος είπε...

Ο Αξιωματικός Ασφαλείας της εταιρείας (Company Security Officer) είναι το πρόσωπο που καθορίζεται και εξουσιοδοτείται από την εταιρεία για να αναπτύξει και να συντηρήσει το σχέδιο Ασφαλείας του πλοίου ή των πλοίων, να επικοινωνεί με τον Αξιωματικό Ασφαλείας της Λιμενικής Εγκατάστασης (Port Facility Security Officer)και τον Αξιωματικό Ασφαλείας του πλοίου (Ship Security Officer) για κάθε πλοίο στο στόλο της εταιρείας.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Πολιτική απόφαση ήταν η ελεύθερη διακίνηση των λαθρομεταναστών.Δέν ήταν Λιμενική!!!

Απλώς τώρα που είδαν την αντίδραση του κόσμου και το πολιτικό!!! κόστος θα ψάξουν να βρουν εξιλαστήριο θύμα να το φορτώσουν!!!

Ας ελπίσουμε ότι θα λήξει αναίμακτα η κατάληψη και όλα θα τελειώσουν ειρηνικά χωρίς να χρειαστεί να "θυσιάσουν" κανέναν Συνάδελφο για το φιάσκο.

Ανώνυμος είπε...

Οταν δεν τους ΄΄βγαίνουν΄΄ τα πολιτικα παιχνιδια τότε ψαχνουν για ευθυνες αλλου και εξιλαστηρια θυματα να κατηγορησουν παραπλανωντας την κοινη γνωμη!
Ας φροντίσουν να δημιουργήσουν αυστηρη μεταναστευτικη πολιτικη και να την εφαρμοσουν στο ακεραιο και να αφησουν τα καραγκιοζιλικια!
Ας καταλαβουν όλοι οι πολιτικοι που κυβερνησαν τη χωρα αλλα και πολλοι απο αυτους που δεν κυβερνησαν, οτι διέλυσαν την Ελλαδα και τωρα ζητανε και τα ρεστα! Ως Ελλαδα Ειμαστε πληρεις απο δειλους. προδοτες , ανικανους ,διαπλεκομενους και ΄΄λαδωμενους΄΄ πολιτικους... τι συζητάμε τωρα;;;
Κατι παρόμοιο συμβαίνει στην κοινωνια και δεν αντιδράει κανείς!

Ανώνυμος είπε...

αναδημοσιεύση από το Πειρατικό...

Τόσο, ο γενικός γραμματέας ασφάλειας ναυσιπλοΐας, κ. Αθαν Χριστόπουλος, όσο και ο αρχηγός του Λ. Σ, αντιναύαρχος,Κωνσταντίνος Σούλης είναι κατηγορηματικοί, πως, καμιά απολύτως ευθύνη δεν φέρουν για τους 300 μετανάστες, τα λιμεναρχεία Χανίων και Πειραιά.
Το προσωπικό έκανε ότι έπρεπε να κάνει .
Στο λιμάνι της Σούδας, οι μετανάστες πήγαν συνοδευόμενοι απο αστυνομικούς .
Και βέβαια, αν κάποιος διέταζε να εμποδισθούν οι μετανάστες να μπούν στο πλοίο, κάτι, που, έτσι κι αλλιώς θα ήταν παράνομο , θα έπρεπε να κατέβουν αστυνομικές δυνάμεις ενισχυμένες, στο λιμάνι της Σούδας.

Αυτά , για να μην τρελαθούμε και τελείως !!!

Πόπη Χριστοδουλίδου

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα σολους τους συναδελφους. Η αποφαση αντιμετωπισης των λαθρομεταναστων ηταν καθαρα ΠΟΛΙΤΙΚΗ και καμμια σχεση δεν εχουν τα στελεχη του Λ.Σ. ή ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ (??????) ή HELLENIC COAST QUARD ή PORT AUTHORITIES ή οποιοδηποτε αλλον ονοματισμο ή χαρακτηρισμο δινουν σαυτο που πριν 90 χρονια εφτιαξε ο Ελευθεριος Βενιζελος. Σε περιπτωση εμπλοκης του τρεχοντος θεματος τοτε να περιμενουμε "ΘΥΜΑΤΑ" απο το Λιμενικο Σωμα. Το ποιο ευκολο πραγμα ειναι να κατηγορησουνε τον ... "τελευταιο τροχο της αμαξης" δηλαδη τον λιμενοφυλακα, τον υπαξιωματικο και δη τους "ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ" αξιωματικους εκ υπαξιωματικων... ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ (ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ) για τον Σ.Π.Κ. εδω και 25 χρονια και βλεπουμε τα αποτελεσματα δηλαδη ποσο ευκολα καταληγει κατηγορουμενος για αρνηση εκτελεσης (ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ) διαταγης ενας χαμηλοβαθμος στο Ναυτοδικειο (ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ... ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ...). Ευχαριστω για την υπομονη σας... ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΣΜΑΝΗΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ (εκ Λ/Φ) Λ.Σ. για λιγο καιρο ακομα συναδελφος σας στο Κ.Λ. ΡΑΦΗΝΑΣ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Πιστεύουμε ότι το παιχνίδι είναι χαμένο...Οι καιροί είναι πονηροί...και το σχέδιο είναι τέλειο...

Είτε υποχωρήσει η κυβέρνηση και κερδίσουν οι μετανάστες την νομιμοποίηση τους ,είτε αποφασίσει να τους διωξει με την βία από την Νομική το αποτέλεσμα θα είναι δυσμενές για την πατρίδα μας...

Αν δεν ακολουθήσει ειρηνική αποχώρηση των μεταναστών τις επόμενες ώρες τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα...

Υ.Γ.Προσέξτε τα κινητά τηλέφωνα που έχουν οι μετανάστες στις μπρίζες της Νομικής να φορτιζουν.
Που τα βρήκαν τα κινητά???Τα έχουν για να παίρνουν τηλέφωνα στις οικογένειες τους ή για να παίρνουν οδηγίες από τα αφεντικά τους???Πως τα πληρώνουν αφού είναι εξαθλιωμένοι και άνεργοι???

Ανώνυμος είπε...

NA TOYS MANTROSOYN KAI NA TOYS KSAPOSTILOYN.......
NA GIGOYN OLOI OI ALLODAPOI APO TIN ELLADA ....OYST
KAI GIA OSOYS ARXISOYN NA LENE OTI IME RATSISTIS ....NAI IME KAI POLI MALISTA.......OYST...