Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Κύριε ΥΠτΠ που είστε???

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com

Κύριε Υπουργέ ΥΠτΠ που είσαστε? Γιατί δεν βρίσκεστε δίπλα στο προσωπικό σας που υπηρετεί στο Υπουργείο σας?

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι κυρίως οι Αστυνομικοί αλλά και οι Λιμενικοί (κυρίως αυτοί που υπηρετούν στα περιπολικά σκάφη) απουσιάζουν πολλές ώρες (εις βάρος της οικογενείας τους και κυρίως της ανατροφής των παιδιών τους) από το σπίτι τους χωρίς να ανταμείβονται παραπάνω, θέτοντας πολλές φορές σε κίνδυνο όχι μόνο την καριέρα τους αλλά και την ίδια τους τη ζωή.

Όταν πριν χρόνια είχατε αναλάβει το ΥΕΝ είχατε μείνει ως ο Υπουργός που ενδιαφερόταν για το προσωπικό του Λ.Σ. (δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια - και στα ταχύπλοα όλες τις ημέρες της εβδομάδος- δωρεάν εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς, κ.λπ.). Τι έγινε τα χρόνια που μεσολάβησαν και αλλάξατε τόσο?

- Μας περικόπτετε τους μισθούς – δώρα [χωρίς αντίστοιχα να μειώνεται και ο χρόνος εργασίας μας που πολλές φορές ξεπερνάει και τις 15ώρες ημερησίως (κυρίως των Αστυνομικών) ή οι ευθύνες μας]. Μας τοποθετείτε σε θέσεις καίριες, αυξημένης ευθύνης και επικινδυνότητας χωρίς να έχουμε λάβει αντίστοιχα την κατάλληλη εκπαίδευση ή να έχουμε εφοδιασθεί με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

- Μας καταργείτε την φαρμακευτική περίθαλψη (κανένα φαρμακείο δεν δέχεται τα βιβλιάριά του Λιμενικού Σώματος ενώ του ΝΝΑ δεν διαθέτει όλα τα φάρμακα, ούτε μπορεί να εξυπηρετήσει τόσα άτομα σε καθημερινή βάση).

- Μας καταργείτε τώρα και τα δωρεάν εισιτήρια με τα μέσα μεταφοράς (στα πλοία έχουμε χάσει αυτό το δικαίωμα προ πολλού), ενώ πολλές φορές μετακινούμαστε με αυτά για λογαριασμό της Υπηρεσίας μας και

- Μας υποχρεώνετε τέλος να πληρώνουμε και 5€ εισιτήριο στα νοσοκομεία για να εξεταστούν τα παιδιά μας - νοσοκομείο Παίδων (και εμείς στα υπόλοιπα νοσοκομεία). Μέχρι τώρα σε όποιο νοσοκομείο πηγαίναμε, για τα 3€ εισιτήριο το νοσοκομείο έκοβε εντολή από το βιβλιάριο μας ή των παιδιών μας (Λιμενικού και Αστυνομικών). Με το νέο έτος τα νοσοκομεία δεν δέχονται πια εντολή του βιβλιαρίου μας, αλλά μας υποχρεώνουν να πληρώσουμε 5€ εισιτήριο για κάθε ραντεβού που έχουμε κλείσει. Π.χ. εάν κλείσουμε ραντεβού για δύο ή τρεις ιατρούς την ίδια ημέρα (π.χ. οδοντίατρο, ενδοκρινολόγο, καρδιολόγο) πρέπει να καταβάλουμε αντίστοιχα το ποσό των 10 - 15€. Μήπως τάχα μου μειώθηκαν οι κρατήσεις μας για υγειονομική περίθαλψη?

Και τι κερδίζουμε για όλα αυτά? Να πληρώνουμε από τον λιγοστό μισθό μας:

- toner και χαρτικά για την Υπηρεσία μας,

- να δουλεύουμε με προσωπικούς φορητούς Υπολογιστές

- να χρησιμοποιούμε για Υπηρεσιακή χρήση δικά μας ΙΧΕ

- να καθαρίζουμε μόνοι μας τον χώρο εργασίας μας χρησιμοποιώντας μάλιστα και καθαριστικά που έχουμε αγοράσει οι ίδιοι.

Υπηρετούμε τις Υπηρεσίες μας με τον ίδιο ζήλο που είχαμε και πρώτα, με λιγότερο μισθό, με πολύ πιο λίγα δώρα, με πολλές ώρες εργασίες και με άγχος για το μέλλον μας για το αν θα μπορέσουμε να μεγαλώσουμε σωστά τα παιδιά μας σε μια κοινωνία που έχει χάσει τις αξίες της, σε ένα κράτος που δεν σκέφτεται τους πολίτες της, αν θα ανταμειφθούμε για τις υπηρεσίες μας στην πατρίδα (αν θα πάρουμε σύνταξη, εφάπαξ (εισφορές που καταβάλουμε ανελλιπώς και αδιαλείπτως χρόνια τώρα)!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

...Υπηρετούμε τις Υπηρεσίες μας με τον ίδιο ζήλο που είχαμε και πρώτα, με λιγότερο μισθό, με πολύ πιο λίγα δώρα, με πολλές ώρες εργασίες και με άγχος για το μέλλον μας για το αν θα μπορέσουμε να μεγαλώσουμε σωστά τα παιδιά μας σε μια κοινωνία που έχει χάσει τις αξίες της, σε ένα κράτος που δεν σκέφτεται τους πολίτες της, αν θα ανταμειφθούμε για τις υπηρεσίες μας στην πατρίδα !... ΑΠΑΞΙΑ! της ιδιας μας της ζωης...(αν θα πάρουμε σύνταξη, εφάπαξ (εισφορές που καταβάλουμε ανελλιπώς και αδιαλείπτως χρόνια τώρα)!!!... μονον που δεν βρισκω απο Νεα Μακρη μεχρι κεντρο ενα ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ που πρεπει να κανω εξετασεις (I.N.R.- πηκτικοτητα αιματος... = τριαντα (30) ευρω) σε δεκαημερη βαση... 27 Αυγουστου 2007... διατεταγμενη υπηρεσια στο Ελικοδρομιο Μαραθωνα... ΤΡΙΠΛΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ και (τυχερος στην ατυχια μου...) μεταφορα με ασθενοφορο και γιατρο στο Ν.Ν.Α. Εικοσι (20) μερες με μπουκαλα οξυγονου... ΓΛΥΤΩΣΑ????? ΑΜ,ΔΕ!!! μετα την Ε.Δ.Ε. "ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ" της υπηρεσιας (ΧΩΡΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΜΜΙΑΣ ΠΟΙΝΗΣ...) ΔΕΚΑ (10) ΜΕΡΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΕΞΗΝΤΑ (60)ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ... Τις εξετισα σαν φυλακισμενος και υπεβαλα ενσταση... ΟΥΔΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ... ΔΕΚΑ (10) ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΚΟΛΠΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ - ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ... 12 Σεπτεμβριου 2010... μεταφορα στο Ν.Ν.Α. με αφορητους πονους στο εντερο... Νοσος του Crohn... 11 Νοεμβριου 2010 και 08 Ιανουαριου 2011... μεταφορα στο Ν.Ν.Α. με παροχη οξυγονου... ΑΡΧΙΣΕ η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ για να ΠΡΟΛΑΒΕΙ να παρει το παληκαρι μου την συνταξη και το εφαπαξ... λεφτα δικα μας που τα αρπαζουν διαφοροι ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ... ΧΙΛΙΑ ΔΙΚΑΙΑ εχεις συναδελφε, καλα τα λες, αλλα, μην ξεχνας... ο θυμοσοφος λαος , λεει: ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ, ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ... ΒΡΟΝΤΑ!!! Σευχαριστω για την υπομονη σου. Φιλικα και αγωνιστικα. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΣΜΑΝΗΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ (εκ Λ/Φ) Λ.Σ. ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Ε.Ν. (... ΚΑΙ ΠΟΤΕ... ΑΝΩΝΥΜΟΣ...).