Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Απαντήσεις σε ερωτήματα

Αναδημοσίευση από το Πειρατικό

Πριν από λίγες μέρες, έθεσα εγγράφως ερωτήματα προς τον αρχηγό Λ.Σ,΄μέσω του ΓΕΜΜΕ και σήμερα έλαβα τις απαντήσεις.
Τις αναρτώ προς ενημέρωσή σας.
Και ευχαριστώ όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την ανταπόκριση.
Φυσικά, πήρα απαντήσεις.
Και για οδοιπορικά, για σκάφη, για φάρμακα βλέπω θετική προσπάθεια.
Όμως, στο τέλος θα κρίνω.
Γιατί, μέχρι τότε, μόνο να ελπίζω μπορώ !

Πόπη Χρ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πειραιάς,
08.2.2011
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & Μ.ΜΕ

ΠΡΟΣ.κ.ΠΟΠΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε αίτημα.
ΣΧΕΤ: Το από 03.02.2011 αίτημα σας.
Σε απάντηση του σχετικού, σας γνωρίζονται,
τα ακόλουθα :

1. Από το έτος 2010, έχει ζητηθεί αρμοδίως η ένταξη στο Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, δράσεων, που αφορούν στην προμήθεια περιπολικών οχημάτων εκτός δρόμου και σκαφών θαλάσσιας περιπολίας.
Τα εν λόγω επιχειρησιακά μέσα εντάχθηκαν στο ΕΠΠ 2010, με σχετική απόφαση της ΓΓΕ και αναμένεται η δημοσίευση των σχετικών διακηρύξεων από τις αρμόδιες Διευθύνσεις υλοποίησης διαγωνισμών της ΓΓΕ.
Επίσης, εντός του 2010 ζητήθηκε η προμήθεια έξι (06) παράκτιων περιπολικών σκαφών επιτήρησης.
Η εν λόγω προμήθεια συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων – Ετήσια Προγράμματα έτους 2009-2010 και είναι σε διαδικασία ένταξης.
Όσον αφορά στην προμήθεια μοτοσυκλετών, η σχετική απόφαση επιχορήγησης από τις Ειδικές Δράσεις του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, υπεγράφη το μήνα Δεκέμβριο του 2010 και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ένταξης, από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2011,ώστε ακολούθως να ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης του διαγωνισμού.
2. Με γνώμονα τη συνεισφορά των πλωτών επιχειρησιακών μέσων όσο και των Ειδικών Μονάδων (ΜΥΑ-ΚΕΑ) του Λιμενικού Σώματος, σε θέματα, που άπτονται βασικά της έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα,της αντιμετώπισης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης, εκτός των άλλων, και λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη:
i,την υφιστάμενη οριακή στελέχωση των πιο πάνω μονάδων,
ii)την αποφυγή αποδυνάμωσης των εν λόγω μονάδων που θα έπληττε την επιχειρησιακή τους ικανότητα,
κρίθηκε όπως, οι ανάγκες για τη στελέχωση των ειδικοτήτων«συνδέσμων-διασωστών» των Ε/Π SUPER PUMA, καλυφθούν μετά από την προβλεπόμενη εκπαίδευση, από στελέχη Λ.Σ., εξασφαλίζοντας την επαρκή επάνδρωση και επιχειρησιακή ικανότητα των προαναφερομένων μονάδων.

3. Τα οδοιπορικά των διασωστών των Ε/Π SUPER PUMA μηνός Δεκεμβρίου έχουν εξοφληθεί με το αριθμ. 13846/10 ΧΕΠ.
Σημειώνεται ότι με την από 23-11-2010 πράξη της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επεστράφησαν ανενταλματοποίητα δικαιολογητικά οδοιπορικών εξόδων προηγουμένων ετών και εκκρεμεί, μέχρι και σήμερα η απόφαση του Α’ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με τις πράξεις αυτές.

4. Οι δαπάνες, που αφορούν στην υγειονομική περίθαλψη του προσωπικού Λ.Σ. για το έτος 2011, καθώς και προγενέστερων ετών αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο των εγγεγραμμένων πιστώσεων του Τακτικού Προϋπολογισμού ΥΘΥΝΑΛ, όπως αυτές εγκρίνονται από το Υπουργείο Οικονομικών.
Πέραν τούτου, η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠτΠ/ΛΣ προβαίνει σ’ όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΟΙΟ, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων, έτσι ώστε με τις ακολουθούμενες διαδικασίες να επιτυγχάνεται η εξόφληση των δικαιούχων των ιατροφαρμακευτικών δαπανών με την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων στο όνομά τους και την πληρωμή τους, μέσω της οικείας Δ.Ο.Υ. (Δημόσιο Ταμείο).

Η καθυστέρηση των πληρωμών οφείλεται:

- στην ανεπάρκεια των πιστώσεων που γράφονται ετησίως από το Υπουργείο Οικονομικών

- στην καθυστέρηση εκκαθάρισης και ενταλματοποίησης των δικαιολογητικών δαπανών από τις αρμόδιες ΥΔΕ

- στη μετακύλιση επί σειρά ετών ανενταλματοποίητων δαπανών στα επόμενα έτη, λόγω λήξης οικονομικού έτους,

- στη μη απορρόφηση του συνόλου των κατ’ έτος διατιθέμενων πιστώσεων, παρότι διαβιβαζόταν έγκαιρα στην αρμόδια ΥΔΕ τα δικαιολογητικά που κάλυπταν τις εν λόγω διαθέσιμες πιστώσεις.

Συνεπώς, η διαδικασία εξόφλησης των υγειονομικών δαπανών του προσωπικού Λ.Σ., καθώς και των συμβεβλημένων ιατρών, φαρμακείων, φαρμακευτικών συλλόγων, ιδιωτικών κλινικών, ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων, μικροβιολογικών εργαστηρίων, αλλά και των δημόσιων νοσοκομείων γίνεται βάσει των προβλέψεων του κρατικού προϋπολογισμού, με συγκεκριμένο διατιθέμενο ποσό, ανά μήνα (7 %) και με σειρά προτεραιότητας, βάσει της ημερομηνίας έκδοσης απόφασης της Υγειονομικής Υπηρεσίας.
Οι αποφάσεις υγειονομικών δαπανών, τόσο των προηγουμένων ετών, όσο και του τρέχοντος έτους, θα καλυφθούν από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του 2011, από ανακατανομές, που θα γίνουν σε κωδικούς εξόδων του προϋπολογισμού του Υπουργείου μας, καθώς και επαυξήσεις σ’ αυτούς τους ΚΑΕ (Κωδικούς Αριθμούς Εξόδου), που έχουν ζητηθεί από το Γ.Λ.Κ.

Τέλος, θα πρέπει να επισημανθεί ότι από 01/01/2011 τέθηκε σε ισχύ ο νέος νόμος «Δημοσιονομική Διαχείριση και Ευθύνη» (Ν.3871/2010), σύμφωνα, με τον οποίο για όλες τις ανεξόφλητες δαπάνες προηγουμένων ετών θα πρέπει να εκδίδονται ξεχωριστές αποφάσεις ανάληψης υποχρέωσης- δέσμευσης και εκ των υστέρων να καταγραφούν στο Μητρώο δεσμεύσεων,διαδικασία, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει κατά τους πρώτους μήνες του έτους καθυστερήσεις στην εκκαθάριση των δαπανών ή στην έκδοση ΧΕΠ μετακινήσεων

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Πλοίαρχος ΛΣ Φιλτικάκης Εμ.

Εσωτερική διανομή.
1. Γρ. κου Υπουργού ΠτΠ (υτα)
2. Γρ. κου Γ.Γ. Α.Ν. (υτα)
3. Γρ. κ. Αρχηγού Λ.Σ. (υτα)
4. Γρ. κ. ΔΚΑ (υτα)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eφοσον αναγνωριζετε την οριακη στελεχωση των πλωτών επιχειρησιακών μέσων όσο και των Ειδικών Μονάδων (ΜΥΑ-ΚΕΑ) του Λιμενικού Σώματος, γιατι δεν κανετε κατι για την καλυψη των αναγκων σε ανθρωπινο δυναμικο?

Ανώνυμος είπε...

να σας κανει το γραφειο τυπου και μηνιαια αναφορα καθε μηνα...και να στελνει η διοικηση και τα Φ.Π ΚΑΙ ΤΑ περουσιακης καταστασης μας ...ασε που σας εστειλαν απαντηση εκτος τοπου και χρονου και επιπλεον και παραμυθακι....