Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Προσχεδιασμένη απόπειρα δολοφονίας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις προσχεδιασμένες απόπειρες δολοφονίας αστυνομικών με βόμβες μολότοφ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής 24ωρης Γενικής Απεργίας και της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο κέντρο της Αθήνας.
Για άλλη μια φορά σκηνές βίας και τρομοκρατίας έκαναν το γύρο του κόσμου, με πρωταγωνιστές τους συνήθεις υπόπτους, που επιτίθεντο κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με καταφανή στόχο την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Ο συνάδελφος που χτυπήθηκε στο κεφάλι με βόμβα μολότοφ και τυλίχθηκε ακαριαία στις φλόγες, διέτρεξε θανάσιμο κίνδυνο και αν είναι ζωντανός, τούτο οφείλεται σε σειρά ευνοϊκών συνθηκών και παραγόντων. «Τέρας ψυχραιμίας» ο ίδιος, κατάφερε με τη βοήθεια συναδέλφων του να σβήσει τη φωτιά, βγαίνοντας νικητής από τη φονική παγίδα που του είχαν στήσει, όμως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Το σκηνικό βίας που στήνεται στην Πλατεία Συντάγματος, στην Κερατέα, στους αθλητικούς χώρους και σε άλλα σημεία του Λεκανοπεδίου, ανάλογα με την περίσταση, πρέπει να αποτελέσει, επιτέλους, αντικείμενο ενδελεχούς διερεύνησης διότι προφανώς δεν πρόκειται για μεμονωμένα και ανεξάρτητα κρούσματα βίαιων συμπεριφορών.
Οι αρμόδιες αρχές, πέρα από την αυτονόητη έρευνα για τη σύλληψη των εγκληματικών στοιχείων, την άριστη εκπαίδευση και τον άρτιο εξοπλισμό που οφείλουν να παρέχουν στους αστυνομικούς υπαλλήλους, οφείλουν να αναζητήσουν τα κίνητρα των επίδοξων δολοφόνων των συναδέλφων μας και να προτείνουν λύσεις σε ευρύτερο επίπεδο, έξω και πάνω από το στενό αστυνομικό πεδίο δράσης. Το κοινωνικό φαινόμενο της βίας, το οποίο προφανώς έχει προσλάβει οργανωμένα, εγκληματικά χαρακτηριστικά, με ύποπτες διασυνδέσεις και εύλογες σκοπιμότητες, είναι επικίνδυνο να αναμένει κανείς να αντιμετωπιστεί μόνο από τις αστυνομικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: