Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Χωρίς καύσιμα το Λιμενικό;

Γράφει: Γιακουμή Πέλλη

Χωρίς καύσιμα έχει μείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, και το Λιμενικό που - όπως και η Αστυνομία - προμηθεύεται τον τελευταίο καιρό καύσιμα από το Στρατό. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα είναι «γραφειοκρατικό», αφού καθυστερεί ο δημοσιονομικός έλεγχος στις παραγγελίες που γίνονται, όμως σε κάποια τμήματα του Λιμενικού οι ελλείψεις είναι, σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες στελεχών του Σώματος… τραγελαφικές!

«Φθάνουμε στο σημείο να πηγαίνουμε με τα πόδια σε ένα συμβάν», μας είπε χαρακτηριστικά χθες λιμενικός. Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι λιμενικοί είδαν πως χρειάστηκε να «ρουφούν» βενζίνη από τα αυτοκίνητα προκειμένου να εφοδιάσουν τις μηχανές, ώστε να μπορέσουν να μετακινηθούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ελλείψεις αυτές δεν καταγράφονται σε όλα τα τμήματα, αφού το Τμήμα Ασφάλειας και το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών φέρονται να έχουν καύσιμα και να μην έχουν πρόβλημα μετακινήσεων. Εδώ να σημειώσουμε πως η εντυπωσιακή μείωση που εμφάνισε η μεταναστευτική κίνηση προς τα νησιά, έγινε η αιτία να έχουν μειωθεί κατακόρυφα και οι περιπολίες.
Ο λιμενάρχης Μυτιλήνης, Μανώλης Βόμβας, μιλώντας από την πλευρά του στο «Ε» διέψευσε ότι υπάρχουν ελλείψεις. «Απλά κάνουμε οικονομία», είπε χαρακτηριστικά. Και συμπλήρωσε: «Αποφεύγουμε τις περιττές μετακινήσεις.»
Ο κ. Βόμβας υποστήριξε ότι ο Στρατός εφοδιάζει με καύσιμα το Λιμενικό Σώμα στη Λέσβο και πως δεν υπάρχουν ελλείψεις, γίνεται όμως μια πιο «σφιχτή» διαχείριση.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και εγω αν ήμουν προξενικός Λιμενάρχης στη Μυτιλήνη-Χιο..... τα ιδια που λεει ο Λ/ΡΧΗΣ θα έλεγα. ΑΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΊΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΝΗΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ..........
ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ, ΜΗΝ ΑΝΟΊΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ .......

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζω ότι και ο στρατός πλέον έχει τεράστιο πρόβλημα καυσίμων, οπότε πιθανώς να έχει "κλείσει τη στρόφιγγα" προς ΛΣ και ΕΛΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπαρχει προβλημα στο ΛΣ ... απλα δεν κινουμε τα σκαφη για να ειναι ετοιμα εαν γινει ναυαγιο , ρυπανση ή πλεμος , δεν πληρωνουν τα οφειλομενα οδοιπορικα και ιατρικα γιατι θα μας τα δωσουν σε μορφη ΄΄μποναμα΄΄ οταν τα εχουμε πραγματικα αναγκη , δεν δινουν γραφικη υλη στο Υπουργειο και τις υπηρεσιες γραφειου γιατι ξερουν πως καποιοι τα ΄΄εγραφαν΄΄ ολα στα αρχ...α τους και πλεον αυτο θα σταματησει!
Δεν δινουν χαρτι Α4 για οικολογικους λογους... φτανει πια οχι αλλα κομμενα δεντρα!
Δεν δινουν καυσιμα για να μειωθει η ρυπανση απο το πετρελαιο και συντομα θα σηκωσουμε πανια στα σκαφη!
Στην επομενη προκυρηξη για Λιμενικους θα ζητησουν ιστιοπλοους και θα αγορασουν ιστιοπλοικα σκαφη για να κανουν περιπολιες...ετσι κιαλλιως στο Αιγαιο φυσα μονιμως ανεμος πανω απο 4 bf!
Η ΠΟΕΠΛΣ δεν ασχολειται με τους Λιμενικους γιατι δεν θελει να μας αγχωσει με προβληματα ...
Ολα ειναι καλα ρε παιδια...
Οι μεταθεσεις δεν ειναι αδικες ... απλα χρησιμοποιουν τους ιδιους ΄΄εκπαιδευμενους΄΄συναδελφους γιατι ξερουν να μετακομιζουν γρηγορα , ενω οι αλλοι οι αμεταθετοι δεν ξερουν απο μετακομισεις...
Ολα ειναι καλα , ολα ειναι τελεια....
Οι Λιμεναρχες ξεζουμιζουν τους ιδιους και τους ιδιους συναδελφους γιατι ειναι τους θεωρουν ΄΄ικανους΄΄ και ΄΄εναρετους΄΄ και τιμωρουν τους κοπριτες ,τα λαμογια και τους γλυφτες με το να τους καβατζωνουν σε γραφεια και ποστα που δεν εχουν ιδιαιτερη αξια να δουλευουν λιγοτερο γιατι ετσι τους αξιζει...