Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Επιφυλακτική στάση για την τροποποίηση του Π.Δ μεταθέσεων στο Λ.Σ ...

Το υπάρχον ΠΔ μεταθέσεων, για το οποίο η ΠΟΕΠΛΣ έδωσε μεγάλη μάχη έβαλε φρένο στα πλάνα όσων ήθελαν να αντιμετωπίζουν το συνάδελφο απλά ως ένα νούμερο που συνοδεύεται με τον ΑΜ και τον βαθμό του.

Η διαδικασία όμως των μεταθέσεων, όπως ακολουθήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια μας αποδεικνύει περίτρανα ότι η ορθή τήρηση του ΠΔ δεν βολεύει πολλούς.... διότι οι ευεργετικές διατάξεις που υπάρχουν υπέρ των συναδέλφων αποτελούν τροχοπέδη στα σχέδια όσων θέλουν να μεταθέτουν συναδέλφους χωρίς κανένα νομικό υπόβαθρο, χωρίς κοινωνικά κριτήρια και ηθικούς φραγμούς.
Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι όλα είναι τέλεια μιας και σε όλες τις περιπτώσεις δεν μπορεί να υπάρξει απόλυτη δικαιοσύνη.

Ένας βασικότατος λόγος, για την όποιο η Διοίκηση επιθυμεί τη τροποποίηση του ΠΔ μεταθέσεων είναι το μεγάλο οικονομικό κόστος που απαιτείται για την ορθή τήρηση του, καθώς οι μεταθέσεις των στελεχών τα δύο τελευταία έτη γίνονται σε συνάρτηση με τα χρόνια υπηρεσίας, την οικογενειακή τους κατάσταση αλλά και κοινωνικά κριτήρια που πολλές φορές καθιστούν δύσκολη την μετάθεση σε νησιά, σε μακρινές και δύσκολες υπηρεσίες ιδίως αυτών που ήδη έχουν υπηρετήσει σε υπηρεσίες νησιών και παραμεθόριου, έχουν επιστρέψει στον τόπο επιλογής τους και τώρα, αφού συμπλήρωσαν τον ανώτατο χρόνο παραμονής, πρέπει να υπηρετήσουν εκ νέου κάπου αλλού.

Αυτό έχει οδηγήσει σε μεταθέσεις συναδέλφων σε σχετικά κοντινές υπηρεσίες προκειμένου από τη μία να καλυφθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες και από την άλλη να μην θιγούν σε μεγάλο βαθμό οι οικογένειες των συναδέλφων.... με μεγάλο όμως οικονομικό κόστος για τον προϋπολογισμό του ΥΠτΠ.

Η ΠΟΕΠΛΣ καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να τηρηθεί η νομιμότητα της διαδικασίας, αν και η αδράνεια της διοίκησης οδήγησε στη μη ολοκλήρωση της Β΄ και Γ΄ φάσης το 2010 αλλά και στην αδυναμία μέχρι στιγμής να ολοκληρωθούν οι μεταθέσεις, καθώς εκκρεμεί ακόμη η υπογραφή -αποστολή μεταθέσεων της Β-Γ φάσης συνάδελφων που έχουν ζητήσει να μετακινηθούν άνευ οδοιπορικών.

Είναι πάρα πολλοί οι συνάδελφοι που αναγκάστηκαν να ζητήσουν να μετακινηθούν άνευ οδοιπορικών εξόδων, προκειμένου να εγγράψουν τα παιδία τους σε σχολεία, να σταματήσουν να πληρώνουν διπλά ενοίκια, να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά οικογενειακά τους προβλήματα αλλά και προβλήματα υγείας ... «εις μάτην» όμως και «εν αναμονή».

Βέβαια ,πέρα από τα παραπάνω, οι εποχές αλλάζουν όπως και τα νέα δεδομένα στο Σώμα που προτάσσουν κάθε φορά εναρμονισμό των Νόμων και των διατάξεων που διέπουν το ΛΣ με τις σύγχρονες εξελίξεις.

Με δεδομένη λοιπόν την πρόσληψη νέων στελεχών σύμφωνα με τις προκηρύξεις που τρέχουν (Α/Ξ-ΥΠΑΞ-Λ/Φ), αλλά και την αποστρατεία πολλών συναδέλφων (λόγω της μεγάλης ανασφάλειας για το μέλλον των συντάξεων και του εφάπαξ) έχει αλλάξει κατά πολύ το οπτικό πρίσμα με το οποίο θα πρέπει να προσεγγίσουμε την διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού, της τελευταίας σειράς Λ/Φ που έχει ενταχθεί στο Σώμα από το 2010 αλλά και αυτών που θα προσληφθούν τώρα (αν δεν έχουμε βέβαια κάποια αρνητική εξέλιξη και πάγωμα των προσλήψεων).

Σύμφωνα με το ΠΔ μεταθέσεων του 2009 όλοι οι νέοι συνάδελφοι θα πρέπει να υπηρετήσουν υποχρεωτικά για πέντε (05) χρόνια σε νησιά, κάτι που συνέβη για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ιστορία του ΛΣ καθώς όλοι οι νέοι συνάδελφοι τοποθετήθηκαν σε νησιά και εδώ θα πρέπει να τονιστεί ο καταλυτικός ρόλος της ΠΟΕΠΛΣ, παρά τις πιέσεις που δέχτηκε και δέχεται ακόμη.

Όσον αφορά βέβαια στις αποσπάσεις των συναδέλφων της τελευταίας σειράς δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο συνάδελφος πρέπει να αντιμετωπίζεται πρώτα ως άνθρωπος, καθώς τα σοβαρά οικογενειακά προβλήματα επιτάσσουν πάντα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης.

Έτσι λοιπόν, αν δεν γίνει κάποια ρύθμιση όσον αφορά τα πέντε (05) χρόνια υποχρεωτικής παραμονής σε νησί, θα παρατηρηθεί από την μία το φαινόμενο του υπερκορεσμού σε ανθρώπινο δυναμικού των υπηρεσιών στα νησιά και από την άλλη της απογύμνωσης υπηρεσιών στη ηπειρωτική Ελλάδα που αντιμετωπίζουν ,μάλιστα ,σοβαρά υπηρεσιακά προβλήματα.

Θα φανεί υπερβολικό αλλά λόγω του υψηλού κόστους διαβίωσης όπως και του χαμηλού βιοτικού επιπέδου της ζωής πρόβλημα στελέχωσης, που διαρκώς αυξάνεται, αντιμετωπίζουν και οι υπηρεσίες στην Αττική.

Επιπλέον και με βασικό γνώμονα την ελαχιστοποίηση των οδοιπορικών εξόδων ανεπίσημα έχει διαρρεύσει ότι πρόθεση του ΥΠτΠ είναι η κατάργηση όλων των ευεργετικών διατάξεων (χρόνος παραμονής στον τόπο συμφερόντων, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κ.α.) για τους Πλοιάρχους και τους Μηχανικούς στα ΠΛΣ αλλά και στις περιπτώσεις που κάποιος θα τοποθετηθεί ως λιμενοσταθμάρχης.

Η ΠΟΕΠΛΣ είναι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε τροποποίηση που θα θέσει την εξοικονόμηση χρημάτων πάνω από την οικογένεια, την ηθική και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων.

Επειδή έχουμε πρόσφατη την εμπειρία της τροποποίησης του ΠΔ μεταθέσεων στην ΕΛ.ΑΣ. που κατήργησε πολλά ευεργετικά προνόμια των Αστυνομικών για περιπτώσεις κατά τις οποίες οι αυξημένες ανάγκες το επιβάλουν, εμείς ως ΠΟΕΠΛΣ,

οφείλουμε να τηρούμε επιφυλακτική στάση σε κάθε πρόθεση τροποποίησης του ΠΔ μεταθέσεων, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει άκαμπτη και αδιάλλακτη στάση σε ότι εξελίσσει το ΛΣ και έχει ως βασικό κίνητρο το συμφέρον του συναδέλφου.

ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος

Αναπλ.Γενικός Γραμματέας Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Π.Δ. ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ; ΘΑ ΤΡΕΛAΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ; ΠΕΡΝΕΤE ΤΙΠΟΤΑ ΒΑΡΒΙΤΟΥΡΙΚΑ KAI ΕΙΣΤE ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΣΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10ΗΜΕΡΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ,ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 03-11 ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΎΝ ΠΟΕΠΛΣ-ΠΕΑΛΣ -ΗΓΕΣΙΑ ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΔ 33.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΥΡΑΝΗΣ ...ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΣΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ..ΜΟΝΟ ΑΟΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ .....ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ .....ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΆ ΚΡΙΤΉΡΙΑ........

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Καταργηστε την 5ετια! Εχει αδειασει το Αργηγειο! Θελουμε κοσμο και δεν μπορουμε να τραβηξουμε!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Σύμφωνα με πληροφορίες-φήμες υπάρχει ήδη στο προσχέδιο του ΠΔ η κατάργηση της πενταετίας.

Λογικά η ΠΟΕΠΛΣ δεν θα φέρει αντίρρηση στην κατάργηση της ,αφού κατάλαβε πλέον το λάθος της να περάσει την πενταετία στο προηγούμενο ΠΔ.

Και ήταν λάθος γιατί και πρόβλημα στην Υπηρεσία δημιούργησε στις μεταθέσεις αλλά και πρόβλημα στους νέους Συναδέλφους(όποιος έχει υπηρετήσει Ά και Β΄ κατηγορία ξέρει και καταλαβαίνει τι εννοούμε...Γι αυτό φωνάζουμε τόσο καιρό ότι δεν αντέχεται πεναετία σε αυτές τις κατηγορίες).

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι θα πρυτανεύσει η λογική αυτή την φορά και θα συμφωνήσει η ΠΟΕΠΛΣ στην κατάργηση της πενταετίας.

Ανώνυμος είπε...

Στο ισχύον Π.Δ. γίνεται λόγος για τα μόρια και πως αυτά υπολογίζονται. Μάλιστα έχουν υπολογιστεί από την ΔΠΛΣ για κάθε στέλεχος και στέλνονται οι καταστάσεις κάθε χρόνο. Κάντε τον κόπο να υπολογίσεται τα μόρια σας γιατί τα λάθοι που έχει κάνει η ΔΠΛΣ αγγίζoυν τα όρια του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ. Είναι τυχαίο ή μήπως καβάτζωσαν με χιλιάδες μόρια τους κολητούς των συνδικαλιστικών οργανόσεων όταν τα πρωτοέβγαλαν;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΥΡΑΝΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΕΠΩΝΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ... ΕΠΩΝΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΠΕΑΛΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ..ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ...Ή ΜΗΠΩΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ...ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΟΕΠΛΣ ΝΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΣΤΟΧΊΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ Η ΠΕΑΛΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΔΙΘΥΡΑΜΒΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ.

Ανώνυμος είπε...

ναι καταργηστε την 5ετια για το καημενο και αδειο υπουργειο!!! ποτε θα παλεψουν τα σωματεια για την τηρηση του πδ;

Ανώνυμος είπε...

τι σχεση εχει η ΠΕΑΛΣ με τα θεματα μεταθεσεων της ΠΟΕΠΛΣ και αντιστροφα..........?????

Ανώνυμος είπε...

τελειωνει αυτη η κυβερνηση , σειρα θα εχουν οι συνδικαλιστες που θα βγαινουν και αυτοι στην συνταξη , θα αλλαξει και το ΠΔ χωρίς την συμμετοχή των νταβατζηδων των μεταθέσεων ,
και αλλαγή στον τρόπο των μεταθέσεων ,
υποχρεωτικός χρόνος υπηρεσίας , χωρίς κανένα κριτήριο, εκτός ΠΕΔΙΛΣ του τοπου συμφερόντων του.
Είτε έχει 1 χρόνο υπηρεσίας είτε 20 είτε εχει παιδιά ή γατιά , είτε είναι συνδικαλιστής ή όχι.
ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

6.50 ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ.ΠΡΩΤΟΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝΝΟΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ.ΔΕΥΤΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΔ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛΣ.ΗΔΗ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ.ΤΡΙΤΟΝ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΤΕΤΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΚΑΝΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ....

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΝΑ ΠΔ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛΣ.
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΤΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΣΟ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ.
ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΕΛΙΚΑ.
ΤΩΡΑ ΕΣΥ 0821 ΚΛΑΨΕ ΚΛΑΨΕ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ.
ΑΛΛΑ ΤΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ , ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ , ΑΜΕΤΑΘΕΤΟΣ ΕΙΣΑΙ , ΣΤΗΝ ΚΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

"ΚΑΝΕΝΑ ΠΔ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛΣ"
10.40 ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ;
ΠΟΕΠΛΣ=ΠΑΣΟΚ=ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ανώνυμος είπε...

''ΚΑΝΕΝΑ ΠΔ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛΣ''
AN AYTO ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ..............
0821 Η ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ ΠΟΕΠΛΣ , ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ ΔΗΛΑΔΗ , ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ.
ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
ΤΕΛΟΣ.
ΟΧΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ, ΙΣΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΠΔ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ 3-11ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΠΟΕΠΛΣ-ΠΕΑΛΣ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΑ??

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ [ΠΟΕΠΛΣ-ΠΕΑΛΣ-ΗΓΕΣΙΑ ]ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ .
ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ..........ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ....

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟΥ ΠΔ 33 ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΗΜΕΡΕΣ ...... ΕΜΕΙΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΚΑΤΟΥΡΗΣΑΜΕ......5500 ΑΤΟΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ , ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ....ΑΙΣΧΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ακουω ΑΠΟ ΤΟΥς ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥς οτι εγιναν πολλες αλλαγες στο ΠΔ.
Συνάδελφε μπορείς να μάθεις λεπτομέρειες ?
π.χ ποιους θα πιασει το ΠΔ οταν αλλαξει ???

Ανώνυμος είπε...

ME AFORMI TIS ALLAGES STO PD SAS STELNW SXOLIA SYNADELFWN APO TO GNWSTO SYNDIKALISTIKO BLOG ME TA OPOIA SYMFWNW.

========================
Καποιος που ειναι εκτος ΛΣ, καποιος νεος Λιμενικος ή καποιος ο οποιος ειναι μια ζωη καβατζωμενος σε ενα γραφειο καπου στην Αττικη οταν διαβαζει το περιποιημενο αρθρο σιγουρα θα συμφνει με τον αρθρογραφο!
Καποιοι αλλοι που παλιωσαμε τρωγωντας μεταθεσεις , λιωνοντας στον ηλιο στο λιμανι, παστωμενοι απο το αλατι σαν μπακαλιαροι σε πλωτα, ξερουμε οτι αυτα ειναι κατι λιγοτερο απο την μιση αληθεια!
Βαρεθηκα τις γελοιες αντιπαραθεσεις οι οποιες μονο κακο μας κανουν γιαυτο το μονο σχολιο που θα κανω ειναι οτι σχεδον ολοι οι συνδικαλιστες επιθυμουν ενα διατρητο ΠΔ , με πολλα παραθυρακια , το οποιο φαινομενικα θα δειχνει αντικειμενικο αλλα κατα βαθος θα ειναι ρουσφετολογικο.
Εχει μιλησει κανεις για αμεταθετους;
Χορτασαμε δουλεμα , υποκρισια και αραχτους!

========================

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΥΡΙΟΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 1 - 2 - 3 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΔΥΟ ή ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ. ΕΤΣΙ ΟΟΟΟΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΕΣ, ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΤΑΘΕΤΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ???? ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΜΑΓΚΕΣ...................ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΡΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ Π.Δ ΦΤΑΝΕΙ.

=====================

Pandora είσαι στην κοσμάρα σου. Μήπως υπηρετείς στον τόπο επιλογής σου και είσαι ευχαριστημένη με το ισχύον Π.Δ. Ξέρεις πως υπάρχουν συνάδελφοι με 10ετία και βάλε στο σώμα και δέν έχουν πατήσει υπηρεσιακά στον τόπο επιλογής τους; Ξέρεις ότι κάποιοι που είχαν τις άκρες πήγαν απο την σχολή στον τόπο επιλογής τους, έκαναν οικογένεια, τρία παιδιά και έχουν το αμετάθετο; Ενώ ο συνάδελφος που δέν είχε τις άκρες γυρίζει απο υπηρεσία σε υπηρεσία, σε τόπους παραμεθορίου και δυσμενής διαβίωσης αδυνατόντας έτσι να κάνει οικογένεια και στην τελική να μήν μπορεί να πάει στον τόπο επιλογής του; Tί ΜΠΟΥΡΔΕΣ μας τσαμπουνάς περί ΜΟΡΊΩΝ; Έχεις ασχοληθεί με το ΦΙΑΣΚΟ των μορίων και την ακρίβεια τους; Έχεις δεί ανακρίβεια μορίων της τάξης των 2000 μορίων; Nα μήν το συνεχίσω θα εκτεθεί κόσμος και κοσμάκης. Μπορείς να μας πείς πώς κάθοντε άτομα αμετάθετα 8,9,10,11 χρόνια απο τον τόπο επιλογής τους απο υπηρεσίες εκτός νήσων (όχι οτι εκεί δεν είναι μεμπτό) χωρίς να συντρέχουν λόγοι από αυτούς που επικαλήσε; Mάλιστα πέσμας πώς πρέπει να αντιδράσει κάποιο στέλεχος που δικαιούται να πάει σε αυτές τις υπηρεσίες, ξέρει τί γίνεται και του λένε απο την ΔΠΛΣ πώς δέν υπάρχουν κενές θέσεις (βάση των πινάκων κενών θέσεων);

=======================

Ανώνυμος είπε...

ME TO NEO ΠΔ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΕΘΕΙ....ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ.....

Ανώνυμος είπε...

Ελπιζω να φροντισαν αυτη τη φορα στην ΠΟΕΠΛΣ ωστε οι ΑΞ ΑΠΟ ΥΠΑΞ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΡΟΞΕΝΙΚΟΙ....ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ......

Ανώνυμος είπε...

Επαναλαμβανω ..... γιατι η ΠΕΑΛΣ ενημερωσε και καλα εκανε πολλα απο τα μελη της και εμεις ψαχνομαστε...??????

Ανώνυμος είπε...

αρχισαν να ακούγονται ονοματα για το νεο υπουργο του ΥΠΠ .....ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ .....

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ?ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ.ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΔΙΑΡΡΟΗ Ο ΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ?ΕΓΩ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

"Ελπιζω να φροντισαν αυτη τη φορα στην ΠΟΕΠΛΣ ωστε οι ΑΞ ΑΠΟ ΥΠΑΞ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΡΟΞΕΝΙΚΟΙ"

Εδώ και 2-3 χρόνια αυτό έχει γίνει για 3-4 άτομα. Απλώς θέλεις ΜΕΓΑΛΟ ΒΥΣΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

"ME TO NEO ΠΔ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΕΘΕΙ....ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ..."

Άσε ρε φίλε. Εδώ δεν έχουν τα οδοιπορικά για τις μεταθέσεις που ήδη έχουν βγει, θα κάνουν και άλλες; Μη γράφετε ότι σας κατέβει.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Απο την στιγμή που δέν μετατίθενται οι αμετάθετοι (καβατζομένοι) και με το σκεπτικό ότι οι προσλήψεις θα περιοριστούν και οι αποστρατίες θα αυξηθούν βλέπω η 5 ετία να γίνεται 10 ετία σε τόπους Β' και Α' κατηγορίας.