Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΛΣ ΑΝ .ΚΡΗΤΗΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ......

Με αφορμή τα όσα λέγονται για τις διαδικασίες των εκλογών καλό θα ήταν άμεσα όλες οι ενώσεις να αναρτησουν τα καταστατικά τους στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΠΛΣ.Ετσι γιατί η ενημερωση ειναι το καλυτερο φαρμακο για την αρρωστια της παρατυπίας. Ακόμη οσοι εχουν υποψιν τους τετοια φαινομενα υπαρχει και η έννομη οδος.


=====================================================

Αγαπητέ , φίλε,
Ανώνυμε συνάδελφε << ίσως και συνυποψήφιε ? >>,
ειλικρινά δεν ξέρω αν ήσουν υποψήφιος , ρωτάω .
Γιατί παροτρύνεις τους άλλους υποψήφιους να κάνουν ενστάσεις ?
Γιατί δεν κάνεις εσύ ?
Σου απαγόρευσε κανείς να πράξεις κάθε νόμιμη ενέργεια σου ?
Γιατί δεν προστατεύεις εσύ τους συναδέλφους ?
Γίνε ήρωας επιτέλους .
Έβγα μπροστά λοιπόν , να πάμε σπίτι μας, αφού θεωρείς ότι νοθεύσαμε και σας ληστέψαμε στις εκλογές.
Έβγα μπροστά επιτέλους και άσε τα συκοφαντικά - ανώνυμα ψευτοδιλήμματα .
Έβγα μπροστά με όλους ή όσους συναδέλφους θεωρείς ότι κοροϊδέψαμε από τον Ν. Λασιθίου .
Περιμένουμε λοιπόν τις σοβαρές σου καταγγελίες, επώνυμα και όχι συκοφαντικά και ανώνυμα .

Μετά τιμής Δαφέρμος Μενέλαος

=====================================================

Άκυρη και η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής!!!!!!
Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΑΤΡΑΣ ( http://eplsnd.gr/documents/katastatiko_epls.pdf )το οποίο λογικά ισχύει και στις υπόλοιπες ενώσεις, με μόνη αλλαγή την ονομασία και την έδρα αυτής, στο άρθρο 15 αναφέρει ‘’ Η Γ.Σ. εκλέγει 3μελή Εφορευτική Επιτροπή καθώς και 3 αναπληρωματικά μέλη.
Η εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής γίνεται με μυστική ψηφοφορία’’.
Κ.Πρόεδρε , μυστική για εσάς είναι το ποιος θέλει να μπει να σηκώσει το χέρι του; Και μόλις βρεθούν 3 άτομα, ούτε ψάχνουμε για αναπληρωματικούς, ούτε διενεργούμε ψηφοφορία!!!
Κ.Πρόεδρε Ανατολική Κρήτης αναμένουμε τις κινήσεις σας!!!!

=====================================================

Προς Πρόεδρο Ένωσης Προσωπικού Ανατολικής Κρήτης

Σε απάντηση του http://peiratikoreportaz.blogspot.com/2011/03/blog-post_2731.html
Σας προκαλώ να αναρτήσετε το καταστατικό της ένωσης
Απαντώντας στα ερωτήματα που σας έθεσα σε προηγούμενη δημοσίευση μου.
Για την ευκολία σας θα τα ξαναγράψω.
1) Με πιο τρόπο ψήφισαν οι συνάδελφοι του Αγ.Νικολαόυ-Ιεράπετρας-Σητείας; Στάλθηκαν με συστημένη επιστολή αποκλειστικά ατομικά από τους ίδιους τους ψηφοφόρους;
2)Ποιος παρέλαβε τα φάκελα στο Ηράκλειο και πόσες μέρες τα είχε στην κατοχή του;
3) Γιατί έχετε κρατήσει όπως και τώρα τα φωτοαντίγραφα των ταυτοτήτων που περιείχαν οι φάκελοι;
Σοβαρή είναι μια καταγγελία ακόμα και ανώνυμη…
το πιο σοβαρό όλων είναι ότι δεν απαντήσατε
και αρκεστήκατε σε γενικόλογα!!!
Και σε επίθεση… από επιχειρήματα 0!!!
Περιμένουμε τις κινήσεις σας κ.Πρόεδρε
… υπομονή έχουμε!!

=====================================================

Κι εφόσον,
αγαπητέ ανώνυμε ¨συνάδελφε¨,έτσι εύκολα δίεγραψες 60-80 εκ των 171, σε σύνολο ψήφους από τα λιμεναρχεία Αγ.Νικολάου-Σητείας-Ιεράπετρας,που κατά την γνώμη σου, εγώ δεν θα έπαιρνα,
Σε παρακαλώ λοιπόν,να βρεις τους δήθεν εξαπατημένους, από εμένα, συναδέλφους ,να βγείτε μπροστά και να ασκήσετε το κάθε νόμιμο δικαίωμα σας, επώνυμα και ξεκάθαρα!
Παρόλαυτα, να ξέρεις ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη αμαρτία ,από το να αμαυρώνεις έτσι εύκολα, ανώνυμα και καφενειακά, την υπόληψη ενός καθαρού ανθρώπου!
Επίσης,
θα σε παρακαλούσα,την πίκρα σου για την μη εκλογή σου???
Να την παραμερίσεις για λίγο και να ρωτήσεις,στην δεκαετή αυτή διαδρομή μου σαν λιμενικός, ποιο είναι το ποιόν μου σαν συνάδελφος και σαν άνθρωπος γενικότερα…

Μετά τιμής
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Γενικός Γραμματέας Ε.Π.Λ.Σ. Ανατολικής Κρήτης

Υ.Γ 1 Σε παροτρύνω για ακόμη μια φορά, να ασκήσεις κάθε νόμιμο δικαίωμα αν κι εφόσον νομίζεις ότι δεν άξιζα,ή ότι εγώ μεθοδικά νόθευσα, έστω κι ένα από τους 95 ψήφους, που μου έδωσαν οι συνάδελφοι της Ανατολικής Κρήτης!
Βγεις μπροστά επώνυμα και αντρίκια!
Υ.Γ 2 Γνώριζαν τον τρόπο, με τον οποίο λειτούργησα συνδικαλιστικά, μαζί με τον νυν πρόεδρο Δαφέρμο Μενέλαο, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά, την προηγούμενη τριετία, (κι έτσι δυναμικά, ουδέτερα και αξιοπρεπέστατα θα συνεχίσουμε κι αυτή την τριετία,να έχεις υπόψιν σου)ενόχλησε κάποιους, αλλά τόσο μεγάλη κακία, ειλικρινά δεν την περίμενα!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ . ΑΛΛΑ ΥΠΟΘΕΤΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ . ΕΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΕΠΛΣ Πειραιάς, 17/03/11......

Για μία ακόμη φορά ανώνυμοι και ανεπίσημοι κύκλοι δημιουργούν τεχνητή αναταραχή σε Ένωση της Ομοσπονδίας μας.

Η αφαίρεση μελών με σκοπό την διαίρεση του συνδικαλιστικού κινήματος, είναι προφανές ότι μόνο στόχο έχει την αποδυνάμωση της φωνής των εργαζομένων στο Λ.Σ. απέναντι σε ανεξέλεγκτες κυβερνητικές επιλογές, που στόχο έχουν να πλήξουν βάναυσα τους ίδιους τους εργαζόμενους, τις οικογένειές τους αλλά και την υπηρεσία στο σύνολό της.

Για το λόγο αυτό καλούμε την Ε.Π.Λ.Σ. Ανατολικής Κρήτης να δώσει εγγράφως εξηγήσεις στα μέλη της για την διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά την διάρκεια των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Δ.Σ. και Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία, καθώς και να πραγματοποιήσει άμεσα Γενική Συνέλευση για την αποκατάσταση της αλήθειας και της ηρεμίας των συναδέλφων της Ένωσης.

Με γνώμονα την καθαρότητα και την διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, η Ομοσπονδία παρακολουθεί όλα τα ζητήματα που προκύπτουν, κρίνοντας αυστηρά πρώτα τον εαυτό της και μετά όλους τους υπόλοιπους και διαβεβαιώνει το σύνολο των στελεχών Λ.Σ. ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, πράττοντας πάντα το καλύτερο δυνατό για το κοινό καλό.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ COSTA GARDA........

Το να ασχοληθώ με τοπικές εκλογές ενώσεων προσωπικού, δεν ήταν στις προτεραιότητες μου, όμως έχει προκύψει ένα μείζον θέμα με τις εκλογές της Ένωσης Ανατολικής Κρήτης.

Είμαι αντίθετος με τις πρακτικές του Προέδρου της Ένωσης Δαφέρμου Μενέλαου, πριν από αυτές τις εκλογές.

Ο πρόεδρος με τις ενέργειες του τα τελευταία χρόνια, απέκλεισε το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου από την εκπροσώπησή του στην Ένωση, προκειμένου να προωθήσει τα δικά του άτομα.

Από την άλλη όμως, το να βγαίνουν ανώνυμες καταγγελίες για νοθεία, δεν καταλαβαίνω σε τι βοηθάει.

Αν οι καταγγελίες είναι από υποψήφιο, τότε γιατί δεν έκανε ένσταση κατά της διαδικασίας; Δεν άκουσα για καμία ένσταση.

Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι από τις πρακτικές του Προέδρου και από τις ανώνυμες καταγγελίες, βγαίνει χαμένο το προσωπικό, γιατί έτσι υπάρχει αποδυνάμωση του συνδικαλισμού.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης θα πρέπει να καταλάβει ότι έχει πληγεί η αξιοπιστία όλης της Ένωσης και θα πρέπει να φροντίσει για την αποκατάστασή της, σε άλλη περίπτωση θα είναι πρόεδρος μιας Ένωσης φάντασμα, δίχως να εκπροσωπεί ουσιαστικά κανέναν.

Επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης θα πρέπει να σκεφτεί ότι σε τρία χρόνια θα έχει και πάλι εκλογές ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ.......

Aν θέλει η ΠΟΕΠΛΣ και ο Κος Δριβάκος
να κρίνουν αυστηρά, πρώτα τον εαυτό τους και μετά τους άλλους ,
τότε, ας μην κάνουν τοπικό το θέμα της νοθείας και των παρατυπιών των εκλογών, ρίχνοντας τα φώτα μόνο στις εκλογές της Αν. Κρήτης, αλλά να ρωτήσουν και τις υπόλοιπες Ενώσεις, ανά την Ελλάδα για το πώς διενεργήθηκαν οι εκλογές τους !
Φυσικά και γνωρίζουν πολλά, αλλά μάλλον τους διαφεύγουν σοβαρές λεπτομέρειες, γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι στην ανακοίνωση τους μιλάνε για το τυπικό της διαδικασίας των εκλογών!
Αν θέλετε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων στην πράξη και όχι στα λόγια όπως συνήθως , τότε ρωτήστε όλους τους συναδέλφους μέλη –ψηφοφόρους σε όλες τις τοπικές ενώσεις, αν τους ώθησαν οι κύριοι των τοπικών ΔΣ στο να παραδώσουν τους σφραγισμένους φακέλους με τα ψηφοδέλτια και τις ταυτότητες σε τρίτα άτομα πάντως, όχι μέλη εφορευτικών επιτροπών και στη συνέχεια αυτά τα τρίτα άτομα να αποστείλουν ομαδικά τα ψηφοδέλτια στο ταχυδρομείο!
Αν το πράξετε θα διαπιστώσετε ότι σε πολλές περιοχές τα ψηφοδέλτια συγκεντρώθηκαν στα χέρια υποψηφίων , μελών του απερχόμενου ΔΣ και άλλων ατόμων, όπως συνάδελφοι των γραφείων γραμματείας των ΛΧ!
Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν κλείσετε τα αυτιά στις σοβαρές μας καταγγελίες για την μεθοδευμένη απόσπαση ταυτοτήτων και τη νοθεία , μέσω του ΄΄ένας ψηφίζει για όλους΄΄ , ακόμα κι αν οι συνάδελφοι φοβηθούν ορισμένους που τους απειλούν και τους εκφοβίζουν κάνοντας χρήση της ιδιότητας του συνδικαλιστή , κάνοντας χρήση του βαθμού (ΥΞ)και κάνοντάς χρήση της παλαιότητας και της ρουφιανιάς (ΛΦ) , κανείς δεν θα μείνει με κλειστό το στόμα αν ερωτηθεί σε μια γενική συνέλευση για το διαδικαστικό των εκλογών.
Τότε θα εκπλαγείτε πολύ δυσάρεστα!!!
Επιβεβαιώστε αυτά και μετά αφού διαγράψτε άμεσα τα τοπικά ΔΣ, που ήταν υπεύθυνα για τις αρχαιρεσίες, καθώς και το νέο προεδρείο που προέκυψε από τις ΄΄στημένες΄΄ , παράνομες και σε πολλές περιπτώσεις προκλητικά νοθευμένες εκλογές!
Χρησιμοποιώ τον επίλογο της ανακοίνωσης σας και τον υιοθετώ, παραφράζοντας τον ελαφρώς…
Με γνώμονα, την καθαρότητα και την διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, τα ενεργά απλά μέλη της Ομοσπονδίας παρακολουθούν όλα τα ζητήματα, που προκύπτουν, κρίνοντας αυστηρά πρώτα τον εαυτό τους και μετά όλους τους υπόλοιπους (Ενώσεις και ΔΣ) και διαβεβαιώνουν το σύνολο των στελεχών Λ.Σ. ότι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, πράττοντας πάντα το καλύτερο δυνατό για το κοινό καλό, χρησιμοποιώντας την δύναμη της φωνής τους , την δύναμη του δίκιου και την δύναμη της απήχησης, του Πανελλήνιας απήχησης δημοκρατικού blog του Πειρατικού Ρεπορτάζ ,καθώς και του blog των Ελλήνων Ακτοφυλάκων , όποτε αυτοί φιμώνονται!
Δώστε δύναμη στα θεμέλια με καλής ποιότητας υλικά γιατί το οικοδόμημα είναι έτοιμο να καταρρεύσει με τα μπάζα που ρίχνετε συνεχώς πάνω του!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ....................

Να και το κερασάκι στην τούρτα!!!
βέβαια εγώ την περίμενα αυτήν την ( να μην την χαρακτηρίσω ) παρέμβαση.
Αυτό είναι από την ανακοίνωση της ομοσπονδίας.
«Για το λόγο αυτό καλούμε την Ε.Π.Λ.Σ. Ανατολικής Κρήτης να δώσει εγγράφως εξηγήσεις στα μέλη της για την διαδικασία, που ακολουθήθηκε κατά την διάρκεια των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Δ.Σ. και Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία, καθώς και να πραγματοποιήσει άμεσα Γενική Συνέλευση για την αποκατάσταση της αλήθειας και της ηρεμίας των συναδέλφων της Ένωσης».
Καλά,
δεν γνωρίζουν στην ομοσπονδία (ΠΟΕΠΛΣ), πως γίνονται οι εκλογές,
πανελλαδικά μέχρι σήμερα;
Τώρα, το ανακάλυψαν;
Και γιατί δεν εγκαλείτε πανελλαδικά όλες τις ενώσεις να δώσουν εξηγήσεις για την μέχρι τώρα εκλογική διαδικασία;
Αλλά, για να είναι το προεδρείο από λιμενοφύλακες;;;;;

Εί πάρτε το χαμπάρι,
οι Κρητικοί δεν μπαίνουν στο καλούπι σας είναι λέφτεροι.<>>

Και ήρθε ο καιρός,
που όλη η Ελλάδα θα αποτινάξει τον ζυγό σας.
Δεν έχω καμία σχέση με την Κρήτη,
αλλά είμαι και νοιώθω κοντά τους,
διότι θέλω να νοιώθω
και να είμαι Λέφτερος.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΛΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Ηράκλειο 21-03-2011

Σήμερα πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα συζήτησης

"Συνεχόμενα ανώνυμα δημοσιεύματα σε διαδικτυακό ιστιότοπο peiratikoreportaz.blogspot περί μεθόδευσης νοθείας εκλογικού αποτελέσματος αρχαιρεσιών Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης".

Όπως ήταν αναμενόμενο δεν κατατέθηκε, δεν διατυπώθηκε ουδεμία ένσταση ή διαφωνία από οποιονδήποτε συνάδελφο για την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας που έλαβε χώρα την Παρασκευή 11-03-2011 στο Ηράκλειο στα γραφεία της Ένωσης Π.Λ.Σ.Αν.Κρήτης . Δόθηκαν εξηγήσεις και απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους συναδέλφους που παρευρέθησαν στην Ε.Γ.Σ. Αποδείχτηκε ξεκάθαρα ότι η διαδικασία ήταν καθόλα νόμιμη και ότι οι ανώνυμες καταγγελίες κάθε άλλο παρά βάσιμες ήταν.

Όσοι συνάδελφοι τοποθετήθηκαν δήλωσαν απερίφραστα την στήριξη τους και την αμέριστη συμπαράσταση και εμπιστοσύνη τους στα μέλη του νέου Δ.Σ. Ένωσης μας καθώς και στους αντιπροσώπους της Ένωσης μας στην Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Ως Δ.Σ. οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους για τα μηνύματα στήριξης που γίναμε αποδέκτες και για την εμπιστοσύνη που μας περιέλαβαν και ότι οι ανώνυμες καταγγελίες δεν έχουν καμία απολύτως υπόσταση από όπου και αν προέρχονται.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά σε όλους τους συναδέλφους Υπηρεσιών Ανατολικής Κρήτης και όχι μόνο, ότι θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά για να προασπίσουμε τα συμφέροντα τους και να αναδείξουμε όλα τα προβλήματα που μας απασχολούν και φυσικά να δοθούν λύσεις άμεσα.

Με αξιοπρέπεια και δυναμισμό θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Το Δ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

ναι κύριοι συνδικαλιστες της Κρήτης και οι υπόλοιποι που γνωρίζετε τι ακριβώς έχετε κάνει...
για να δώσω μια αστεια αλλά τραγική διάσταση του κατεστημενου σας ,παραφράζω λόγια του χουντικού Παπαδοπουλου . δηλαδή μας λέτε ΄΄Η ΠΟΕΠΛΣ διήρχετον μιαν κρίσην , αναζητούσαμε διέξοδον ,εξενός πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο είχε εισέλθει. Η αδυναμία συννενοήσεως μεταξύ των μελών της ενωσης παρα πάσαν επίκλησην των μελών της ένωσης είχε περιαγάγει την ΠΟΕΠΛΣ σε αδιέξοδον.Ουδείς εκ των μελών ανελάμβανε να βοηθήσει την ΠΟΕΠΛΣ να αναζητήσει λύση εντός των νομίμων και δημοκρατικων διαδικασιων για να βγει η ενωση απο το αδιέξοδο.
Η κατάστασις αυτη προστιθεμένη εις μιαν αναρχικήν αντίληψην η οποία είχε επιβληθεί σχεδόν σε όλα τα απλά μέλη της ΠΟΕΠΛΣ είχε δημιουργήσει τον έσχατο κίνδυνο να χάσουμε τις ΄΄καρέκλες΄΄ μας και να αλλωθεί το μαγαζάκι μας απο αντιφρονούντες.
Οι Λιμενικοί κατα την ιστορικήν παράδοσην αλλα και κατά την ιστορικήν αντίληψην και αγωγήν δεν είναι ποτέ υπέρμαχοι προς την αξιοκρατία και την ισονομια διότι αυτά δεν δύναται ποτέ να έχουν σημείον κοινόν με την βύσματοκρατία , το ρουσφέτι και την καβάτζα , που αποτελει την βάση της εισαγωγής των Λιμενικών στο Σώμα ,πλην μιας μαυρης περιόδου εισαγωγής Λιμενοφυλάκων (97-03)και τα χαρακτηριστικά αυτά αποτελούν τη βάση της διαπαιδαγωγήσεως στις σχολές του ΛΣ και κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας τους.
Προ αυτής της καταστάσεως, το ΔΣ της ΠΟΕΠΛΣ και οι άνθρωποι που το υποστηρίζουν , η μόνη ουδετέρα δύναμη στον χώρο του ένστολου συνδικαλισμού η οποια υπάρχει εκρινε οτι πρέπει να παρέμβει για να αποτρέψει τον δρόμο προς τον γκρεμό.

Την είδαμε την παρέμβαση ...
΄΄Ασθενή έχουμε εις τον γύψο τον βάλαμε΄΄