Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Τρεις νεκροί μετανάστες και άγνωστος αριθμός αγνοουμένων στο λιμάνι της Σούδας

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com

14 μετανάστες αγνοούνται και 12 έχουν διασωθεί όταν στις 4.00 τα ξημερώματα, άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός ανθρώπων έπεσε στη θάλασσα για να αποφύγει τον επαναπατρισμό στο Μπαγκλαντές καθώς το υπό Κυπριακή σημαία του "Ιόνιαν Κίνγκ" επιχειρούσε να δέσει στον Ναύσταθμο Σούδας.
Σύμφωνα με το καλά ενημερωμένο blog peiratiko, (υπογράφει η κ. Πόπη Χριστοδουλίδου), «όλοι΄είναι νέοι και εργάζονταν στι Λιβύη σε τομέα πετρελαίων γνωστής εταιρείας. Με έξοδα της εταιρείας, απο χτες το μεσημέρι μεταφέρονταν στην Κρήτη και ο σκοπός ήταν να γυρίσουν στο Μπαγκλαντές.

Είχαν καθυστερήσει και άλλοι -πλην αυτών να πετάξουν προς την χώρα τους, καθώς, η Ινδία δεν έδινε την άδεια να πετάξουν πάνω από την χώρα.
Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα το γιατί δεν ήθελαν να γυρίσουν στην πατρίδα τους, καθώς δεν μιλάνε αγγλικά και υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης των αρχών μαζί τους.
Νωρίτερα είχε δημιουργηθεί και σοβαρό πρόβλημα και είχαν αντιδράσει 100 από αυτούς, γιατί ο πρέσβης του Μπαγκλαντές τους είχε πει πως τα έξοδα παλιννόστησης τους θα τα επωμιστεί η εταιρεία, όπου εργάζονταν και όχι το κράτος.

Οι υπήκοοι Μπαγκλαντές αντέδρασαν , γιατί πίστευαν πως η μέριμνα και η θαλπωρή για αυτούς έπρεπε να εκφραστεί στην πράξη από το κράτος τους.

Δεν τους είδαν οι ναυτικοί από το πλήρωμα, έτσι λένε όλοι
Και από το σημείο, που βρίσκεται ο αξιωματικός φυλακής και άπλετο φως να υπήρχε, όπως μας εξήγησε, ο β υπαρχηγός του Λ.Σ, Γιώργος Βαλεργάκης πάλι δεν θα τους είχε αντιληφθεί..
Ούτε και οι υπόλοιποι αλλοδαποί και οι συμπατριώτες τους αντελήφθησαν κάτι.
Με ένα σχοινί του πλοίου, το σχοινί ασφαλείας, που χρησιμοποιείται για εξωτερική βαφή η αμμοβολή, οι αλλοδαποί κατέβηκαν από το πλοίο κι έπεσαν στη θάλασσα.
Την ώρα που τράβαγαν τα χέρια τους απότομα από το σχοινί, πολλοί από αυτούς έπαθαν εγκαύματα τρίτου βαθμού.
Στη συνέχεια κολύμπησαν, μέχρι την απέναντι πλευρά της Σούδας, στις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού,.
Δύο πνίγηκαν και ένας πέθανε από υποθερμία.
Τα νερά ήταν πολύ παγωμένα, αν και στον κόλπο, η θάλασσα ήταν ήρεμη.
Οι θερμοκρασίες του νερού όμως είναι πάγος .Υπάρχει πιθανότητα να μην είχαν επιβιβαστεί οι 16, που φέρονται ως αγνοούμενοι. Ο αριθμός προκύπτει από τις λίστες επιβατών, όμως, ΚΑΘΩΣ, ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ, ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ , ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΛΕΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΛΙΒΥΗ, ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ. και Η ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ.
Οι έρευνες συνεχίζονται και με την συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, της ΕΛ.ΑΣ απο στεριά, του Σούπερ-Πούμα και της καταπληκτικής ομάδας αυτοδυτών-ναυαγοσωστών Χανίων...
Στη Σούδα βρίσκεται, ο β υπαρχηγός, Γ.Βαλεργάκης και ο λιμενάρχης Χανίων, Αντώνης Δασκαλάκης.
Στην όλη υπόθεση έχουν εμπλακεί εκτός από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών.
http://antipolon.blogspot.com/2011/03/blog-post_7625.html

3 σχόλια:

ΣΤΑΥΡΕΑΣ είπε...

ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ!!

Ανώνυμος είπε...

ε δεν τα ξερουμε ... οι δημοσιογραφοι ασχολουνται με οτι πουλαει... δεν βλεπουν ομως οτι αν συνεχιστει αυτη η κατασταση πολλοι Ελληνες θα εξαναγκαστουν να καταντησουν κι εκεινοι μεταναστες... αλλα δεν τους χαλαει γιατι αυτοι θα εχουν ταξιδιωτικα εγγραφα στην κατοχη τους!

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΤΑΞΗ Κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΑΜΕ ,ΠΝΙΓΗΚΑΝ 3 .Ε ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ???,4 ΕΛΛΗΝΕς ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΑ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΗΝ1 ΚΤΛ.
ειδα και το βιντεο που η ομαδα διας εκλιπαρούσε για το ασθενοφορο .
πως να παει το ασθενοφορο......?
το πιθανότερο να προσέφερε τις υπηρεσίες του σε κανένα λαθρομετανάστη. Εκει καταντήσαμε κρεβάτια στα νοσοκομεία να τα εχουν οι λαθρομεταναστες και οι ελληνες πολιτες να ψαχνονται......μεχρι και το καρναβαλι στα χανια αναβλήθηκε , με δικαιολογια οτι 3 νεκροι αλλοδαποι πνιγηκαν .ολο το κρατος ασχολείται με τα θεματα λαθρομεταναστών λες και τα δικα μας τα λύσαμε ......δεν λεω ειναι κριμα οι ανθρωποι αλλα απο τη στιγμη που αρχιζουν τα δικα μου δικαιώματα και ελευθεριά να καταπατούνται ακομα και αισθητικά τοτε πανω απο ολα εγω και μετα αυτοι .

ενας φιλος που δηλώνει ευθέως οτι δεν ημουν ρατσιστής αλλά τωρα ειμαι και το φωναζω .
εξω απο τη χωρα οι λαθρομεταναστες και να μεινουν μονο οσοι ειναι νομιμοι και σε αριθμο που να μπορει να απορροφηθεί απο τις αναγκες της χωρας μας .ουτε ενας παραπανω ...μας τα πρηξατε με τις ισοτητες ,ανθρωπινα δικαωματα ,αντιρατσιστικές σας πρωτοβουλιες κ.λ.π