Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Kινδυνεύσαν οι λίγοι λιμενικοί στην Ηγουμενίτσα από τους 400 μετανάστες που προσπάθησαν να εισέλθουν στο λιμάνι...


Άλλη μια νύχτα κόλασης είχαμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. 100άδες λαθρομετανάστες έκαναν οργανωμένη επίθεση από 4 διαφορετικά σημεία, με σκοπό να εισέλθουν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και να προσπαθήσουν να ταξιδέψουν προς Ιταλία. Οι άντρες και οι γυναίκες του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών έδωσαν ξανά μάχη για να αποκρούσουν την επίθεση. Οι πέτρες στην πύλη εισόδου έπεφταν βροχή, αναγκάζοντας τα παιδιά που φυλάνε την πύλη να εισέλθουν εντός του Λιμανιού για να προστατεύσουν τις ζωές τους.

Επίσης επιτέθηκαν σε γυναίκα Λιμενικό όταν αυτή προσπάθησε να συλλάβει έναν μεθυσμένο Λαθρομετανάστη μέσα στον επιβατικό σταθμό. Συνάδελφοί της που έσπευσαν για βοήθεια είδαν και έπαθαν μέχρι να τον ακινητοποιήσουν και να του περάσουν χειροπέδες, μετά από μάχη.

Τέλος επιτέθηκαν και διέρρηξαν 2 λεωφορεία που ήταν έξω από τον επιβατικό σταθμό του Λιμανιού, κλέβοντας όλες τις βαλίτσες των ταξιδιωτών. Και έρχεται καλοκαίρι που περιμένουμε να τονωθεί λίγο η τοπική οικονομία από τον Τουρισμό. Πείτε μου όμως αν οι 2 εταιρίες που είχαν τα λεωφορεία θα ξαναπατήσουν το πόδι τους στην Ηγουμενίτσα. Και σίγουρα την εικόνα αυτή θα την μεταφέρουν και σε συναδέλφους τους προτρέποντάς τους φυσικά να αποφύγουν και αυτοί το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για ακόμα μία φορά εθελοτυφλεί μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λιμενικοί και οι Αστυνομικοί στην Ηγουμενίτσα, πλέον καθημερινά.Τί περιμένετε κύριε Υπουργέ; Να τραυματίσουν θανάσιμα κάποιο από τα παιδιά των Σωμάτων Ασφαλείας; Ή περιμένετε ο επόμενος βιασμός να γίνει σε Ελληνάκι (για εμένα το ίδιο είναι - η ψυχή του 11χρονου Αφγανού τραυματίστηκε για πάντα) ή Ελληνίδα, με αποτέλεσμα ο πατέρας, ο αδερφός, ο σύζυγος να πάρει την καραμπίνα και τον Νόμο στα χέρια του;
Λάβετε άμεσα μέτρα!!!!!!
Είναι η τελευταία προειδοποίηση πριν χάσετε και χάσουμε κάθε έλεγχο.
Υ.Γ. Θα πρότεινα στα παιδιά του Λιμενικού και της Αστυνομίας έστω για 2 ώρες να αφήσουν τις θέσεις τους μπροστά στο Λιμάνι. Να δούμε τι θα κάνει μετά ο κ. Υπουργός.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναδημοσιεύση απο το COSTA GARDA..............................

Για πολλοστή φορά οι συνάδελφοι μας στην Ηγουμενίτσα, περάσανε μιά νύχτα τρόμου. Μιά νύχτα γεμάτη επεισόδια. Με ξύλα, σίδερα και πέτρες, δεκάδες αν όχι εκατοντάδες λαθρομετανάστες, προσπάθησαν να μπούν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας από τέσσερα διαφορετικά σημεία. Σώμα με σώμα έδωσαν μάχη οι άντρες και γυναίκες συνάδελφοι για να τους αποτρέψουν και οι πέτρες έπεφταν βροχή από πλευράς λαθρομεταναστών. Οι λιγοστοί αλλά ηρωικοί συνάδελφοι για να προστατέψουν την ζωή τους, εισήλθαν εντός του λιμανιού, όπου ένας εκ των λαθρομεταναστών (συνελήφθη έπειτα από πραγματική μάχη) απώθησε βίαια μιά γυναίκα συνάδελφο.

Την τελευταία εβδομάδα, δυό συνάδελφοι μας έχουν τραυματιστεί σε συμπλοκές με λαθρομετανάστες, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Τί περιμένετε οι αρμόδιοι (πολιτική και στρατιωτική ηγεσία) για να κάνετε κάτι επιτέλους;;; Πρέπει να θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς συναδέλφους για να ευαισθητοποιηθείτε;;; Στείλτε επιτέλους ΜΑΤ εκτός του λιμένα και οργανώστε επιχειρήσεις "σκούπα". Μαζέψτε τους όλους και στείλτε τους πίσω από εκεί που ήρθαν !!!! Ενισχύστε άμεσα με πολλά άτομα το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ !!!!

thalassodarmenos

Ανώνυμος είπε...

Αναδημοσιεύση e-mail στο costagarda@yahoo.gr//-.............

Εδω και καιρο ολοι γνωριζουμε και μαθαινουμε καθημερινα για τα προβληματα που αντιμετωπιζουν οι συναδελφοι που Υπηρετουν στην Πατρα και στην Ηγουμενιτσα.
Το πραγμα χειροτερευει και θα ερθει η στιγμη που θα θρηνησουμε ακομη μια φορα καποιον. Και τοτε θα λεμε οτι "τα λεγεμε αλλα κανεις δεν ακουγε" η οτι "το προσωπικο ηταν ανεκπαιδευτο" ή οτι "δεν υπηρχε ο καταλληλος εξοπλισμος" και σωστα θα τα λεμε αλλα ποιος ακουει.
Και εδω και καιρο δεν βλεπουμε να γινετε κατι απο την πλευρα του Υπουργειου για την ενισχυση με προσωπικο σ' αυτα τα δυο Λιμανια.
Και επειδη ειμαι απο αυτους που ακομη εχουν φιλοτιμο αν και μετρω 18 στο Λιμενικο και εχουν "δει" πολλα τα ματια μου, εχω να πω το εξης.
Για χρονια ολοκληρα η Υπηρεσια εκανε αποσπασεις σε διαφορα νησια για να βοηθησουν το καλοκαιρι. Σπαταλησαν τεραστια ποσα γι αυτο, γιατι ποτε δεν μπορεσαν να πιασουν απο το αυτι "συναδελφους" που ειναι απο την αρχη της οποιας καριερας τους στα σπιτακια τους και να τους μεταθεσουν κανονικα εκει που οντως υπαρχει προβλημα. Συνεχιζουν να αποσπουν προσωπικο που δεν δικαιουται κατι τετοιο για γελοιους λογους ενω κανουν την παλάβη για Πατρα και Ηγουμενιτσα.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ.

Ακομη και γω που τα μισα μου χρονια ειναι σε παραμεθοριο Μαχιμο Λιμεναρχειο ειμαι ετοιμος να δηλωσω πρωτος να αποσπαστω για 1-2-3 μηνες σε ενα απο αυτα τα Λιμεναρχεια και να βοηθησω οπως μπορω αφηνοντας πισω μου εδω που υπηρετω. γυναικα και 2 παιδια. Εξασφαλιστε καταλληλες συνθηκες διαβιωσης, εξοπλισμο, και τις οικονομικες παροχες γι'αυτην την περιοδο της αποσπασης μου και θα ειμαι εκει οπου πραγματικα οι πολιτες θα με χρειαζονται. Και καλω οσους απο τους συναδελφους σκεφτονται οπως εμενα να το πραξουν και αυτοι.
Αυτη ειναι η εννοια του ΣΥΝ-ΑΔΕΛΦΟΥ εξαλλου.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ..........................

Εδώ και καιρό ,
όλοι γνωρίζουμε και μαθαίνουμε καθημερινά για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι που Υπηρετούν στην Πάτρα και στην Ηγουμενιτσα.
Το πράγμα χειροτερεύει και θα έρθει η στιγμή, που θα θρηνήσουμε ακόνη μια φόρα κάποιον...
Και τότε θα λέμε ότι "τα λέγαμε"αλλά κάνεις δεν άκουγε" η ότι "το προσωπικο ηταν ανεκπαίδευτο" η ότι "δεν υπήρχε ο κατάλληλος εξοπλισμός"...
Και σωστά θα τα λέμε άλλα ποιος ακούει...
Και δω και καιρό,
δεν βλέπουμε να γίνεται κατ από την πλευρά του Υπουργείου για την ενίσχυση με προσωπικό σ αυτά τα δυο Λιμάνια....
Και επειδή είμαι από αυτούς, που ακόμη έχουν φιλότιμο αν και μετρώ 18 στο Λιμενικό και έχουν "δει" πολλά τα μάτια μου έχω να πω το εξής...
Για χρόνια ολόκληρα, η Υπηρεσία έκανε αποσπάσεις σε διάφορα νησιά για να βοηθήσουν το καλοκαίρι
Σπατάλησαν τεράστια ποσά γι αυτό,γιατί, ποτέ δεν μπόρεσαν να πιάσουν από το αυτί "συνάδελφους", που είναι από την αρχή της όποιας καριέρας τους στα σπιτάκια τους και να τους μεταθέσουν κανονικά εκεί που όντως υπάρχει πρόβλημα
Συνεχίζουν να αποσπούν προσωπικό, που δεν δικαιούται κάτι τέτοιο,
για γελοίους λόγους ,ενώ κάνουν την παλαβή για Πάτρα και Ηγουμενίτσα
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ.

Ακόμη και γω, που τα μισά μου χρόνια είναι σε παραμεθόριο Μάχιμο Λιμεναρχείο,
είμαι έτοιμος να δηλώσω πρώτος να αποσπαστώ για 1-2-3 μήνες σε ένα από αυτά τα Λιμεναρχεία και να βοηθήσω όπως μπορώ αφήνοντας πίσω μου εδώ που υπηρετώ
γυναίκα και 2 παιδιά!!!

Εξασφαλίστε κατάλληλες συν8ηκες διαβίωσης,εξοπλισμό,και τις οικονομικές παροχές
γι αυτήν την περίοδο της απόσπασης μου και θα είμαι εκεί, όπου πραγματικά οι πολίτες θα με χρειάζονται
Και καλώ όσους από τους συνάδελφους σκέφτονται όπως εμένα να το πράξουν και αυτοί!!!
Αυτή είναι η έννοια του ΣΥΝ-ΑΔΕΛΦΟΥ εξάλλου!!!

Ανώνυμος είπε...

"Εξασφαλίστε κατάλληλες συν8ηκες διαβίωσης,εξοπλισμό,και τις οικονομικές παροχές γι αυτήν την περίοδο της απόσπασης μου και θα είμαι εκεί"

Ρε "συνάδελφε", η υποκρισία σου δεν λέγεται. Ξέρεις ότι τα παραπάνω δεν πρόκειται να γίνουν και εσύ "προσφέρεσαι", ανωνύμως βέβαια, να "θυσιαστείς". Άμα είσαι μάγκας, πες μας το όνομά σου. Εξάλλου, δεν λες τίποτε κακό, να θυσιαστείς για το ΛΣ θέλεις...

Ανώνυμος είπε...

Λίγες μέρες πριν ο γγ Χριστόπουλος ζήτησε από τους εργατοπατέρες μας να βάλουν πλάτη για μεταθέσεις στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα.....
Ξαφνικά εμφανίστηκε από το πουθενά το COSTA GARDA λίγο πρίν την περίοδο των μεταθέσεων.....
Τώρα εμφανίζεται ο ανώνυμος και προσφέρεται εθελοντικά να πάει να βοηθήσει.....
Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα κάτι μου βρωμάει εδώ.....

Ανώνυμος είπε...

Αναδημοσίευση από COSTA GARDA..............................
e-mail συναδέλφου
Συνεχιζοντας και για να ξεκαθαρισω ορισμενα σημεια στο αρθρο μου"πρόθυμος να υπηρετήσει σε Λιμεναρχεία όπως της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας,"αν και νομιζω οτι αν διαβαζε προσεκτικα τι εγραψα ο LOS TROMOS δεν θα υπηρχε λογος να απαντησω αλλ ασ ειναι.Κατ αρχην σε κανενα σημειο αλλα και σε καμια περιπτωση δεν θα αναφερομουν για τους συναδελφους που υπηρετουν στα εν λογο Λιμεναρχεια.Μιλησα ξεκαθαρα και ειπα οτι "αφου τοσα χρονια γινοταν αποσπασεις για πολυ πιο απλους λογους(Μετρα Ταξεως)λογο αυξημενης κινησης στα Νησια,θα ηταν λογικοτατο μια τετοια κινηση να γινει και για τα συγκεκριμενα Λιμεναρχεια,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΥΓΑΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.(το ειπα και το επαναλαμβανω).Οσο για μενα προσωπικα εχοντας αυτα τα χρονια που εχω και με 6 μεταθεσεις στον φακελλο μου και ξαναλεω σε μαχιμες Υπηρεσιες(Δωδ/σα) γνωριζοντας απο πρωτο χερι τι θα πει λαθρομεταναστευση,θεωρω και παλι καθηκον μου να βοηθησω οπου μπορω.Αγαπητε LOS μεχρι την ημερα που θα γινουν πραξη τα ανωτερω,προτιμας να αφησουμε εκεινα τα Λιμεναρχεια ετσι????Ναι οι αποσπασεις δεν λυνουν το προβλημα εκει,ΑΛΛΑ θα ξεκουρασουν αυτους που λιωνουν καθημερινα εκει.
Σχόλιο LosTromos:
Διάβασα πολύ προσεκτικά αυτό που λες και συνεχίζω να πιστεύω τα ίδια.

Μεταθέσεις τώρα! Μόνο έτσι θα λυθεί το πρόβλημα. Μην ξεχνάμε ότι θα είναι και κάποιοι στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα που θέλουν κάποια στιγμή να πάνε σπιτάκι τους, όπως λες.
Και δεν έχω καμία εμπάθεια με αυτούς που είναι σπιτάκι τους, ακόμη κι αν δεν έχουν φύγει ποτέ.

Δηλαδή αν κάποιος είναι από την Πάτρα ή την Ηγουμενίτσα, υπηρετεί εκεί 20 χρόνια και του’χει φύγει ο τάκος, δεν τον σεβόμαστε επειδή είναι σπιτάκι του;

Τόσα χρόνια στο ΛΣ ακούω τα ίδια πράγματα. Που έχει υπηρετήσει ο ένας και που ο άλλος…

Ανώνυμος είπε...

Αποσπάσεις γίνονται μόνο σε Υπηρεσίες που έχουν εποχιακές ανάγκες. Η Πάτρα και η Ηγουμενίτσα έχουν πρόβλημα όλο το χρόνο. Οπότε, γιατί να επιβαρύνεται η Υπηρεσία με το αυξημένο κόστος μιας απόσπασης (κάμποσες χιλιάδες ευρώ) και να μη στείλει με μετάθεση τον ίδιο αριθμό προσωπικού;