Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ 29/04/2011

Πτώση αεροσκάφους στο Πορτοχέλι –Παραλαβή επιβαινόντων ακυβέρνητου σκάφους στο στενό Καφηρέα –Εντοπισμός και σύλληψη φαρσέρ στο Ηράκλειο-Σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα

Σήμερα στις 16:15, η Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου ενημερώθηκε, μέσω VHF, για πτώση μικρού αεροσκάφους στη θαλάσσια περιοχή Χινίτσας Πορτοχελίου.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν πλωτό περιπολικό του Α/Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., τα ιδιωτικά σκάφη «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΙ» Ν.Ε. 09 και «ΦΟΥΛΗ- ΒΑΣΙΛΗΣ»Τ.Π.Χ. 210, το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ» Ν.Σ. 1429 καθώς και ιδιώτης δύτης, ο οποίος εντόπισε εντός της ατράκτου του αεροσκάφους δύο επιβαίνοντες και τους ανέσυρε, χωρίς τις αισθήσεις τους.
Οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ. Κρανιδίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους, ενώ οι σοροί πρόκειται να παραδοθούν στο Νεκροτομείο Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Όπως προέκυψε, πρόκειται για διθέσιο αεροσκάφος ιδιωτικής Σχολής Πιλότων με επιβαίνοντες τον 25χρονο αλλοδαπό χειριστή και τον 60χρονο εκπαιδευτή της σχολής.

Από το συμβάν δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ τα επιπλέοντα συντρίμμια περισυνελέγησαν και τοποθετήθηκε σημαντήρας στο σημείο του ατυχήματος.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου.
==========================

Σήμερα στις 14:15, η Λιμενική Αρχή Καρύστου ενημερώθηκε για την ακυβερνησία, λόγω μηχανικής βλάβης, του Θ/Γ- Τ/Χ «MOONDANCER» σημαίας Ντελαγουέρ, εντός του στενού Καφηρέα, με δύο (02) αλλοδαπόυς επιβαίνοντες, οι οποίοι δήλωσαν ότι αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας και αιτήθηκαν την εγκατάλειψη του σκάφους.
Άμεσα έσπευσαν στην περιοχή προς παροχή βοήθειας ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α. και το Α/Κ- Π/Κ «ΤΑΣΟΣ» Σ.Κ. 72 με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Καρύστου.
Το ελικόπτερο παρέλαβε τους δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες και τους μετέφερε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου ανέμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή τους στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.
Το διερχόμενο Ρ/Κ «ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ» Ν.Π. 9640 παρέλαβε το ακυβέρνητο σκάφος και ξεκίνησε η ρυμούλκησή του για το λιμάνι της Καρύστου.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καρύστου.
==========================
Εντοπισμός και σύλληψη φαρσέρ στο Ηράκλειο

Εντοπίστηκε, σήμερα, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ένας 51χρονος, ο οποίος βραδινές ώρες την 13/04/2011 είχε καλέσει στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και ανέφερε ψευδώς την πτώση ατόμου στη θάλασσα, στην περιοχή του βόρειου λιμενοβραχίονα του λιμένα Ηρακλείου.
Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία και αρχικά αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και προσήχθη στον Εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, ο οποίος διέταξε την κράτησή του, λόγω τεσσάρων καταδικαστικών αποφάσεων που εκκρεμούσαν εις βάρος του.
==========================

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, είκοσι έξι (26) αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τις Ιταλικές Αρχές, στο Μπρίντεζι της Ιταλίας, κατά τον κατάπλου Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου, προερχόμενου από Ηγουμενίτσα και επεστράφησαν στη χώρα μας με το ίδιο πλοίο.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμη την πτώση του αεροσκαφους στο ΠορτοΧελι , ξέρει κανείς τι έγινε με το προκλητικό σημα για την επάνδρωση του Σαρωνικού με Νεους αποσπασμένους και προσεχως μετατιθέμενους; Πόσοι πήγαν τελικά; Τα κατάφερε η ΠΟΕΠΛΣ Αττικής;
Φυσικά δεν ασχολήθηκε κανείς με το θέμα ...και οι συνδικαλιστές αρκέστηκαν σε ανακοινώσεις αφού προηγουμένως βγάλαμε το θέμα στην φόρα και τους κράξαμε.