Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ενημέρωση για τρέχοντα θέματα – ζητήματα

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Αναγνωρισμένο Σωματείο με την υπ΄αρίθμ. 726/2001 απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου Α.Μ.:1769 Ταχ. Δ/νση:Λιμάνι Ηρακλείου Τ.Κ.:71110 Ηράκλειο Τηλ.-FAX:2810285323

e-mail:eplsak@poepls.gr

Ηράκλειο 29-04-2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης στο Υ/Χ Ιεράπετρας και Π.Λ.Σ. 138 Υ/Χ Ιεράπετρας . Έχοντας ως βασικό στόχο την ενημέρωση των συναδέλφων για τα τρέχοντα θέματα – ζητήματα που μας απασχολούν , την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και κυρίως προτεινόμενες άμεσες λύσεις .

Βασικά θέματα ενημέρωσης ήταν :

-) Νόμος σύστασης Αρχηγείου

-) Μ.Τ.Ν.

-) Καταβολή οδοιπορικών εξόδων – ιατροφαρμακευτικών δαπανών .

-) Ενιαίο μισθολόγιο

-) Προσλήψεις στελεχών .

Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν το Υ/Χ Ιεράπετρας και Π.Λ.Σ. 138 Υ/Χ Ιεράπετρας και προτεινόμενες άμεσες λύσεις για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας . Όπως :

Υ/Χ Ιεράπετρας

-) Υπάρχει ένα μόνο χερσαίο επιχειρησιακό όχημα . Με απλά λόγια : Πριν λίγο καιρό έκοψε η βάση της μηχανής . Οι συνάδελφοι έκαναν << ρεφενέ >> και την κόλλησαν σε μηχανουργείο . Με σκοπό , φυσικά , αφενός στις καταγγελίες – περιστατικά να υπάρχει όχημα της πολιτείας παρόν και αφετέρου να μην διαλύσουν τα δικά τους οχήματα . Η απάντηση του Υπουργείου ήταν << βγάλτε το ακινησία >> . Όχι λοιπόν . Το αμάξι ακινησία δεν θα βγει . Θα βρεθούν 1.400 ευρώ . Όσα χρειάζονται για να επισκευαστεί . Δηλαδή πρέπει να θρηνήσουμε νεκρούς συναδέλφους από τροχαίο για να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με αυτά τα θέματα ?

-) Έλλειψη προσωπικού . Βάση κανονισμού 65 στην σύνθεση Υ/Χ αναφέρει ότι πρέπει να υπηρετούν 34 συνάδελφοι και υπηρετούν αυτή τη στιγμή 13 . Έλλειψη προσωπικού που αγγίζει το 60 % . Δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού . Απλά ενισχύστε την Υπηρεσία άμεσα μέσω των τακτικών μεταθέσεων του Μαίου .

-) Αναλώσιμα υλικά . Όπως παντού έτσι και εδώ κυριαρχεί η μαγική λέξη << ΧΟΡΗΓΟΣ >> .

-) Ιατροφαρμακευτικές δαπάνες . Απαιτείται άμεση εξόφληση παρελθόντων ετών .

-) Την αύξηση των προβλεπομένων νυχτερινών ωρών εργασίας . Καθώς οι υπάρχουσες λόγω , αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών και νυχτερινών περιπολιών Π.Λ.Σ. 138 , δεν επαρκούν .

Π.Λ.Σ. 138 Υ/Χ Ιεράπετρας
-) Απίστευτη έλλειψη προσωπικού . Ο κανονισμός 65 αναφέρει ξεκάθαρα 3 πληρώματα από 6 συναδέλφους έκαστο πλήρωμα . Υπάρχουν μόνο 5 . Ούτε καν 1 πλήρωμα με σωστή σύνθεση .

Απαράδεκτες συνθήκες υπερεργασίας . 300 ρεπό οφείλονται σε κάθε συνάδελφο . Θα ενδιαφερθεί κανείς για την ουσιαστική ενίσχυση του πληρώματος του Π.Λ.Σ. 138 ?

-) Οδοιπορικά . Απλήρωτα από Νοέμβριο του 2007 . Περιμένουμε την υλοποίηση όσων μας υποσχέθηκε ο Γ.Γ. Κος Χριστόπουλος Αθ. στο Υπουργείο την 1η Μαρτίου . Δηλαδή την πλήρη εξόφληση εντός 4μήνου .

-) Δ/γες για προμήθεια ιματισμού ισχύουν ή όχι ?

-) Εκπαίδευση ανύπαρκτη . Μία βολή με το πλωτό ανά 5 χρόνια δεν σημαίνει ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στα πολύ δύσκολα καθήκοντα τους .

-) Εξοπλισμός αρχαίος .

Σε μία περίοδο όπου το Λ.Σ. βάλλεται από παντού , σε μία εποχή όπου ο μισθός μας συρρικνώνεται καθημερινά χωρίς ουδεμία προοπτική βελτίωσης των πολύ δύσκολών συνθηκών εργασίας , καλούμε άμεσα ΤΩΡΑ την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να δώσει λύσεις στα προβλήματα του προσωπικού του Υ/Χ Ιεράπετρας και του Π.Λ.Σ. 138 Υ/Χ Ιεράπετρας .

Ως Ένωση Π.Λ.Σ. Ανατολικής Κρήτης θα παρακολουθούμαι τις εξελίξεις όσον αφορά την προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων για τα ανωτέρω ζητήματα και όπου χρειαστεί θα επανέλθουμε δυναμικά . Αισθανόμαστε την ιδιαίτερη υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους για την καθολική τους ανταπόκριση στο κάλεσμα μας να συζητήσουμε και να αφουγκραστούμε τους προβληματισμούς τους και τις σκέψεις τους για τις τρέχουσες εξελίξεις . Επίσης να τους ευχαριστήσουμε θερμά για την φιλοξενία τους . Το οδοιπορικό ενημέρωσης και συναντήσεων θα συνεχιστεί σε όλες τις Λιμενικές Αρχές Ανατολικής Κρήτης .

Το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΑΦΕΡΜΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: