Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Που είσαι κ. Υπουργέ;

Δεν περνάει βράδυ πλέον που να μην έχουμε φασαρίες τις οποίες προκαλούν οι λαθρομετανάστες που διαμένουν πέριξ του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.
Έτσι και εχτές το βράδυ ομάδες λαθρομεταναστών επιτέθηκαν στο Λιμάνι με σκοπό να εισέλθουν στο εσωτερικό του.
Αποτέλεσμα της χθεσινοβραδινής επίθεσης ήταν τα σπασμένα τζάμια στο Τελωνείο της Ηγουμενίτσας.
"Κάθε μέρα η κατάσταση όλο και χειροτερεύει. Καθημερινά γίνονται όλο και πιο επιθετικοί" μας δήλωσαν Λιμενικοί & Αστυνομικοί, συμπληρώνοντας πως "Φοβόμαστε πλέον να κάνουμε την βάρδια μας στο Λιμάνι".
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αδυνατεί πλέον να προστατέψει τα ίδια τα όργανα που υπάρχουν για να προστατεύουν τους πολίτες.
Όσο για τους πολίτες, έχουν αφεθεί στην τύχη τους και οι οποίοι ψάχνουν τρόπους για να προστατεύσουν τις οικογένειές τους και τις περιουσίες τους.

ΚΟΛΑΣΗ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΕΝΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ

Η κατάσταση ξέφυγε τελικά σχεδόν από κάθε έλεγχο στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Οι άντρες των ΚΕΑ , του Λιμεναρχείου και οι Αστυνομικοί στην Πύλη εισόδου του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας σηκώνουν πραγματικά τα χέρια ψηλά και κάνουν έκκληση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για βοήθεια πριν θρηνήσουμε θύματα.

Μάχες σώμα με σώμα είχαμε και το απόγευμα της Παρασκευής.
Για 4 ολόκληρες ώρες, από τις 21.00 έως και πριν λίγο (12.30), δύο ομάδες λαθρομεταναστών των 300 και 100 ατόμων αντίστοιχα, έκαναν συντονισμένες επιθέσεις κατά των Λιμενικών, των ΚΕΑτζίδων και των Αστυνομικών στο Λιμάνι.
Τα 400 άτομα , χωρισμένα σε 3 ομάδες, έκαναν επιθέσεις στην πύλη εισόδου του Λιμένα Εξωτερικού η πρώτη, ενώ η δεύτερη έκανε επιθέσεις από την πλευρά της προβλήτα 1 (περιοχή Πετρέλαια)!
Η τρίτη ομάδα, η οποία αποτελούνταν από 100 περίπου ανεξέλεγκτους λαθρομετανάστες, επιτέθηκαν στον επιβατικό σταθμό, σπάζοντας αμάξια και κλέβοντας το περιεχόμενό τους, από τους οδηγούς - τουρίστες, οι οποίοι είχαν σταματήσει στο σημείο προκειμένου να βγάλουν τα εισιτήριά τους.
ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ!!!

Αποτέλεσμα των νέων επιθέσεων ήταν να τραυματιστεί από πέτρα στο πόδι, ευτυχώς ελαφρά, ένας άντρας του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) του Λιμεναρχείου της Ηγουμενίτσας.

Για πόσο όμως θα έχουν την τύχη τα παιδιά να τραυματίζονται ελαφρά; Και για πόσο θα καταφέρνουν να διατηρούν την ψυχραιμία τους όταν βλέπουν 100άδες λαθρομετανάστες, εκτός ελέγχου αλλαλάζοντας, να τους επιτίθονται καθημερινά πλέον, με πέτρες, καδρόνια και σιδηρολοστούς.


Συνελήφθησαν 11 Λαθρομετανάστες με λοστούς & μαχαίρια και που πετούσαν πέτρες στους Λιμενικούς στην Ηγουμενίτσα!!!
ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, έντεκα (11) συνολικά αλλοδαποί, χωρίς νόμιμα έγγραφα, από τους οποίους οι εννέα (09) προσπάθησαν να εισέλθουν στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από τη ράμπα Νο1 που βρίσκεται δίπλα στον εργοταξιακό χώρο της γ΄ φάσης κατασκευής του λιμανιού, χρησιμοποιώντας λοστούς και ρίπτοντας πέτρες προς τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής, ενώ οι άλλοι δύο (02) προσπάθησαν να εισέλθουν από την είσοδο του επιβατικού σταθμού.
Στην κατοχή ενός εκ των αλλοδαπών ανευρέθη αναπτήρας που πάνω του είχε επικολλημένη μία λάμα μαχαιριού μήκους 5,5 εκατοστών.

Ένας αλλοδαπός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα αρχικά στο Κ.Υ. Ηγουμενίτσας διότι αισθανόταν αδιαθεσία και στη συνέχεια στο Γ.Ν.Ν. Φιλιατών για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


Πηγή: ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 89,2

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο κ. Υπουργός στέλνει τα ΜΑΤ στην Κερατέα να βαράνε τους συμπολίτες μας με πρόσχημα την "ασφάλεια" τους. Ενώ στην Ηγουμενίτσα έχει λύσει το πρόβλημα του ! Κάνουν ότι θέλουν οι λαθρομετανάστες, γιατί λαθραίοι είναι πλέον αφού έχουν εγκατασταθεί στο δασύλιο πέριξ της Ηγουμενίτσας και παίζουν πετροπόλεμο με λιγοστές δυνάμεις λιμενικών και αστυνομικών.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ.......................

Στόχος δεν έγιναν μόνο λιμενικοί.
Η απελπισία δεν κάνει διακρίσεις...
Κι οι μετανάστες πεινάνε, είναι εξαθλιωμένοι και απελπισμένοι.
Χτες το βράδυ, λοιπόν, όποιο αυτοκίνητο στάθμευε έξω από τον επιβατηγό σταθμό, για να ΒΓΆΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΊΣΤΕΣ ΕΙΣΙΤΉΡΙΑ,
έτρεχαν κάποιοι από αυτούς και έκλεβαν τσάντες, χρήματα κ.λ.π ...
Παιδιά από την Ιταλία, που είχαν έρθει εκδρομή, έντρομα παρακολουθούσαν τον πετροπόλεμο κι έτρεξαν και κρύφτηκαν στην αγκαλιά δύο Κεατζήδων, οι οποίοι είχαν απέναντί τους να αντιμετωπίσουν 200 ανθρώπους, που δεν έχουν τίποτα να χάσουν...
Αρχηγέ του Λ.Σ-Ε.Α ακούς;;;
Εσύ κι εκείνος ο τόσο «επιτυχημένος», ο κ. Αθανασόπουλος ζητάτε τα ....ρέστα μετά, για τις επιστροφές...
Βάλτε τον κ. Αθανασόπουλο, λοιπόν-πρόταση δική μου -να φυλάξει ένα βράδυ σκοπιά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Για να δούμε κι εμείς, πόσα απίδια πιάνει ο σάκος...
Και δώστε του και εύφημο μνεία...

Και όμως και χτες το βράδυ, μέσα στην αντάρα,
οι ΚΕΑΤΖΗΔΕΣ εντόπισαν φορτηγό με τσέχικες πινακίδες και Ρωσοπόντιο οδηγό, που έκρυβε μέσα σε αρακά και σε κεράσια, περίπου 300.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ, κ.Σούλη ,ΤΙ ΛΈΜΕ,
στην ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ δίνονται ηχηρότατα "χτυπήματα" στα ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΞΗΛΏΝΕΤΑΙ ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑ .....
Επιπλέον, την ίδια ώρα, σε ντεπόζιτο καυσίμων άλλου φορτηγού εντόπισαν οι Κεατζήδες δύο μετανάστες...

Το θέμα είναι άκρως πολιτικό .
Και απαιτείται πολιτική λύση, κύριε Παπουτσή...
ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΟΥΜΑΙ ΠΩΣ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και μάλιστα του ΠΑΣΟΚ, ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΝΑ ΒΓΆΛΟΥΝ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ...

Καθημερινά τραυματισμοί λιμενικών.
Και μεταναστών, όμως , γιατί αντιστέκονται κι απελπισμένοι,οι άνθρωποι, τα παίζουν όλα για όλα, για να φύγουν στην Ιταλία...

Και εσείς, αρχηγέ,
ασχολείστε όλοι με τις επιθυμίες και τα καπρίτσια του κ. Σπανάκου....
Δηλαδή, κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε η δεν σας νοιάζει.....

Πόπη Χριστοδουλίδου

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ COSTA GARDA........................

ΣΧΟΛΙΟ: Πόσο ακόμα θα περιμένει η πολιτεία για να αντιμετωπίσει ουσιαστικά και δυναμικά το θέμα των λαθρομεταναστών στην Ηγουμενίτσα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα;; Πόσοι ακόμα συνάδελφοι θα τραυματιστούν;; Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα;; Ως πότε οι συνάδελφοι μας θα διακινδυνεύουν την ζωή τους κάθε μέρα, κάθε βράδυ;; Μαζέψτε τους όλους τώρα και στείλτε τους πίσω στις χώρες τους. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση !! Κάποιος από την πολιτική αλλά και στρατιωτική ηγεσία μας, ας πάει για μιά βδομάδα στην Ηγουμενίτσα, ας είναι παρόν στα επεισόδια, για να λάβει από πρώτο χέρι άποψη, ας συμμετάσχει στα επεισόδια, ας αφουγγραστεί επιτέλους το τεράστιο πρόβλημα. Μην περιμένετε κύριοι τις μεταθέσεις !!! Δεν θα δωθεί λύση αν στείλετε 10-20 συναδέλφους στην Ηγουμενίτσα (που πρέπει να μετατεθούν εκεί), απλά θα μεγαλώσει η δύναμη, αλλά θα συνεχίζονται οι επιθέσεις !!!!!


thalassodarmenos