Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06 ΜΑΙΟΥ

Διάσωση άνδρα στη Σάμο 
Σήμερα, στις 11:40, η Λιμενική Αρχή Σάμου ενημερώθηκε ότι στη χερσαία ζώνη του λιμένα, είχε πέσει στη θάλασσα άνδρας, ηλικίας 55 ετών.
Άμεσα στελέχη του Λ.Σ. έσπευσαν στο σημείο διαπιστώνοντας πως ο 55χρονος είχε ήδη ανασυρθεί από 40χρονο διερχόμενο πολίτη, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, ενώ οι πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν από δύο στελέχη της Λιμενικής Αρχής, με αποτέλεσμα να ανακτήσει τις αισθήσεις του.
Ο διασωθείς διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για περαιτέρω εξετάσεις.
==================

Επιβολή ποινής σε διακινητή παράνομων μεταναστών στην Πάτμο
Συνέχεια ενημέρωσης:


Από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης τριάντα δύο (32) ετών και σε συνολική χρηματική ποινή ογδόντα χιλιάδων (80.000) ευρώ, ο 41χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος την 28/06/2010 ρυμούλκησε με θαλάσσιο μοτοποδήλατο (jet-ski) φουσκωτή λέμβο, στην οποία επέβαιναν επτά (07) αλλοδαποί, στις ακτές νήσου Αγαθονησίου.
==================

Τραυματισμός εκπαιδευόμενου χειριστή ανυψωτικού μηχανήματος στο Ικόνιο 
Σήμερα στις 15:01 ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου ότι στον προβλήτα ΙΙ του ΣΕΜΠΟ Ικονίου σε χώρο εναπόθεσης εμπορευματοκιβωτίων, συνέβη τροχαίο ατύχημα κατόπιν σύγκρουσης δύο ανυψωτικών αυτοκινούμενων μηχανημάτων (ΟΣΜΕ).
Συγκεκριμένα, τροχοφόρο ανυψωτικό μηχάνημα με χειριστή 36χρονο, συγκρούστηκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία με τροχοφόρο όμοιου τύπου, στο οποίο επέβαινε ο 28χρονος χειριστής του, με συνεπιβάτη 27χρονο εκπαιδευόμενο χειριστή, ο οποίος τραυματίστηκε.
Ο τραυματισθείς μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΟΛΠ στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
==================

Απεγκλωβισμός τραυματία στην Κάλυμνο
Χθες στις 18.35 ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλύμνου μέσω του ενιαίου ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης (112) για την ύπαρξη τραυματία στην παραλία ΒΥΖΩΤΟΣ στον όρμο ΣΥΚΑΤΗ της Καλύμνου.
Πλωτό περιπολικό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ έσπευσε στην ανωτέρω περιοχή μαζί με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ» Ν.Καλύμνου 202 για παροχή βοήθειας.
Στις 21.25 το «ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ» με τη συνδρομή πέντε εθελοντών παρέλαβαν μια 45χρονη αλλοδαπή τραυματία και τον 48χρονο αλλοδαπό συνοδό της και στις 22.30 κατέπλευσαν συνοδευόμενοι από το πλωτό περιπολικό στο λιμάνι της Καλύμνου.
Η τραυματίας διεκομίσθει με ασθενοφόρο όχημα στο Γ.Ν.Β. Καλύμνου.
Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου διενεργείται προανάκριση.
===============

Κινδυνεύον άτομο στο λιμένα Ζακύνθου
Χθες στις 19.45 ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου ότι οκτώ ετών αγόρι κινδύνευε στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα, απέναντι από σχολείο του Άμμου.
Άμεσα στο σημείο έσπευσε προσωπικό του Λιμεναρχείου διαπιστώνοντας ότι ο 8χρονος είχε διασωθεί από περαστικό και στις 20.00 διεκομίσθη με όχημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Γ.Ν.Νοσοκομείο Ζακύνθου, για προληπτικό έλεγχο, απ’όπου και εξήλθε καλά στην υγεία του στις 20.30.
Προανάκριση διενεργείται από την τοπική Λιμενική Αρχή.
===============

Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Πάτρα
Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες στις 23.00, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, σε Ι.Χ.Ε. όχημα και πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, δύο ημεδαποί ηλικίας 24 ετών και ένας αλλοδαπός ηλικίας 25 ετών, διότι είχαν επιμελώς κρυμμένα εντός του εσώρουχου του ενός 24χρονου ακατέργαστη ινδική κάνναβη μικτού βάρους 20,2 γραμμαρίων.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε η ναρκωτική ποσότητα.
===============


Συλλήψεις στην Πάτρα 
Συνελήφθη χθες στις 17.55, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής ένας 39χρονος, ο οποίος συνόδευε προς επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό έναν αλλοδαπό, που κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας διενεργείται προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία.
===============

Συγχαρητήρια επιστολή Αρχηγού Λιμενικού Σώματος
Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος ΣΟΥΛΗΣ, προς τον Κυβερνήτη ΔΕΜΕΣΤΙΧΑ Παναγιώτη και το πλήρωμα του υπό την διακυβέρνησή του Α/Κ «ΕΛΠΙΔΑ» Σ.Γ. 49 για την συνδρομή τους στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης δύο (02) ναυαγών επιβαινόντων του Α/Κ «ΔΕΛΦΙΝΙ» και ενός (01) επιβαίνοντα στην κωπήλατη λέμβο «ΠΑΝΔΩΡΑ», τα οποία βρέθηκαν σε δυσχερή θέση, την 14-04-2011 υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, περί το 1,5 ν.μ. από τον όρμο «ΣΚΟΥΤΑΡΙ» Γυθείου.
Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, στην επιστολή του τονίζει, ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί εξαίρετη πράξη αλληλεγγύης, αποδεικνύει την προσήλωση των Ελλήνων Ναυτικών στις μακροχρόνιες παραδόσεις της Ελληνικής ναυτοσύνης, τιμά τους Έλληνες ναυτικούς και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
===============

Συγχαρητήρια επιστολή Αρχηγού Λιμενικού Σώματος 
Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος ΣΟΥΛΗΣ, προς τον Κυβερνήτη ΚΑΡΑΚΟ Παναγιώτη και το πλήρωμα του υπό την διακυβέρνησή του Α/Κ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΡΓΟΣ» Ν. Γ. 104 για την διάσωση δύο (02) ναυαγών επιβαινόντων του Α/Κ «ΔΕΛΦΙΝΙ» και ενός (01) επιβαίνοντα στην κωπήλατη λέμβο «ΠΑΝΔΩΡΑ», τα οποία βρέθηκαν σε δυσχερή θέση, την 14-04-2011 υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, περί το 1,5 ν.μ. από τον όρμο «ΣΚΟΥΤΑΡΙ» Γυθείου.
Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, στην επιστολή του τονίζει, ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί εξαίρετη πράξη αλληλεγγύης, αποδεικνύει την προσήλωση των Ελλήνων Ναυτικών στις μακροχρόνιες παραδόσεις της Ελληνικής ναυτοσύνης, τιμά τους Έλληνες ναυτικούς και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: