Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Πειραιάς 2/5/11

Για την σωστή και έγκυρη ενημέρωσή σας σχετικά με τις πληρωμές δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σας παραθέτουμε τις βήμα προς βήμα τις ενέργειες που απαιτούνται, προκειμένου να ενταλματοποιηθούν οι σχετικές δαπάνες:

1. Έχει ζητηθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μεταφορά κονδυλίων και κωδικών του προϋπολογισμού από το ΥΘΥΝΑΛ στο Υπ.ΠτΠ. Εκκρεμεί η έγκριση.

2. Μετά την παραπάνω έγκριση, πρέπει να ζητηθεί η έγκριση για αναλήψεις και μέχρι ποιου ποσού.

3. Να σταλούν τα εντάλματα στην ΥΔΕ για έλεγχο και έγκριση.

4. Να σταλούν οι εγκρίσεις της ΥΔΕ στην Επίτροπο για τελική έγκριση.

5. Να σταλούν για ενταλματοποίηση και να καταβληθούν στους δικαιούχους.


Μετά τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι εάν αυτές οι διαδικασίες αφεθούν στην τύχη τους και σύμφωνα με τις παραδόσεις της ελληνικής γραφειοκρατίας, καμία ενταλματοποίηση δεν θα γίνει πριν το Φθινόπωρο.

Έτσι υπάρχει ορατός κίνδυνος να μην προλάβουμε να απορροφήσουμε ούτε τα χρήματα που υπάρχουν στον προϋπολογισμό μέχρι τέλους του έτους, εκτός βέβαια από τις συνέπειες των καθυστερήσεων που καθημερινά γίνονται ολοένα και χειρότερες.

Για το λόγο αυτό καλούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Παπουτσή Χρήστο, να παρέμβει προσωπικά όπου απαιτείται εκμηδενίζοντας τις χρονοβόρες διαδικασίες, δίνοντας ουσιαστικές κατευθύνσεις για την άμεση επίλυση του θέματος.

Είναι σαφές ότι το πρόβλημα αυτό απαιτεί γρήγορες και αποτελεσματικές κινήσεις και παρεμβάσεις, προκειμένου να βγούμε άμεσα από το τραγικό αυτό αδιέξοδο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΝΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε συνδικαλες της ποεπλς μας εχετε μουρλανει με τις ανακοινωσεις σας για την σωστή και έγκυρη ενημέρωσή μας .χεστηκαμε εμεις για την διαδικασια ...... η μηπως μας την λετε γιτι ηδη εχει κλεισει το θεμα και θα τελειωσει σε 2 μηνες το πολυ και οχι φθινοπωρο για να πειτε παλι οτι σας ακουσε ο υπουργος σας και τον ευχαριστείτε ..... αντε σας εχουμε παρει χαμπαρι...... θυτε τα προσχηματα δεν κρατατε πια....... τουλαχιστον οι αντιπαλοι σας στην ΠΕΑΛΣ κρατουν και λιγο χαμηλα τους τονους και διαφυλάττουν την αξιοπρεπεια τους και των μελων τους .....εσεις τα εχετε ξεφτιλίσει ολα ...ΕΛΕΟΣ ...ΑΝΤΕ ΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ....ΕΛΕΕΙΝΟΊ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ............................

ΣΥΡΙΖΑ 02 .05 2011
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς
- Οικονομικών
- Προστασίας του Πολίτη
- Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας
-----------------


Θέμα: Κίνδυνος κατάρρευσης των λειτουργιών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική
Ακτοφυλακή από ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και υλικοτεχνικό εξοπλισμό και
από «στάση πληρωμών» του Δημοσίου για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σύμφωνα με καταγγελίες Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, λόγω συσσώρευσης χρεών προς τους φαρμακευτικούς και ιατρικούς συλλόγους της χώρας έχει σταματήσει η χορήγηση φαρμάκων στους λιμενικούς και οι ιατρικοί σύλλογοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να διακόψουν την εκτέλεση ιατρικών πράξεων με βιβλιάρια λιμενικών.
Παράλληλα σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ανέρχονται τα χρωστούμενα σε λιμενικούς οι οποίοι από ανάγκη πλήρωσαν οι ίδιοι φάρμακα και γιατρούς για να εξυπηρετηθούν.
Τεράστιο επίσης, πρόβλημα υπάρχει ως προς την τεχνική υποστήριξη των επιχειρησιακών μέσων, στην προμήθεια καυσίμων και των απαραίτητων υλικών για την λειτουργία των υπηρεσιών του Λ.Σ.-Ε.Α., αφού δεν διατίθενται τα απαραίτητα κονδύλια, ενώ οφείλεται στο προσωπικό ένα πολύ μεγάλο ποσό από οδοιπορικά έξοδα για εκτέλεση υπηρεσίας.
Η κατάσταση αυτή διαμορφώνεται σωρευτικά τα τελευταία χρόνια και βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη. Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα ως αντιπολίτευση έχει δεσμευθεί για άμεση επίλυση των προβλημάτων αυτών. Μέχρι σήμερα όμως, όπως πληροφορούμεθα, δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια προκειμένου να λυθούν τα παραπάνω προβλήματα τα οποία είναι οξύτατα για το προσωπικό και επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία του Σώματος, η οποία στηρίζεται στο φιλότιμο των λιμενικών.
Με βάση τα παραπάνω
ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
1. Ποιο είναι το συνολικό ποσό που οφείλεται για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λιμενικών και πότε θα εξοφληθεί;
2. Υπάρχει σχεδιασμός και ποιος είναι αυτός, ώστε στο μέλλον να μην παρουσιαστεί το ίδιο πρόβλημα;
3. Ποιο είναι το συνολικό ποσό των οδοιπορικών εξόδων που οφείλεται στους λιμενικούς από τις μετακινήσεις τους για εκτέλεση υπηρεσίας και μεταθέσεων και πότε θα αποδοθεί;
4. Υπάρχει σχεδιασμός για την άμεση επισκευή των επιχειρησιακών μέσων, την τεχνική υποστήριξή τους, την προμήθεια καυσίμων και ποιος είναι αυτός;
5. Πότε και με ποιο τρόπο προτίθεστε να λύσετε το πρόβλημα της προμήθειας των αναγκαίων υλικών για τη λειτουργία των υπηρεσιών;

Οι ερωτώντες βουλευτές


Θοδωρής Δρίτσας
Α΄ Πειραιά & Νησιών
Βασίλης Μουλόπουλος
Επικρατείας
Μιχάλης Κριτσωτάκης