Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ "ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ" ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ - ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


NEXTOKΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Αφαιρέθηκαν όλοι οι προερχόμενοι από την ΕΕ πόροι - Θα τους διαχειρίζεται ανεξάρτητη Αρχή

Σταδιακά και μεθοδευμένα οδεύει ουσιαστικά προς κατάργηση το Λιμενικό Σώμα. Ήδη όλοι οι πόροι του που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατευθύνονται προς την Ανεξάρτητη Αρχή με την επωνυμία "Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων", η οποία συστάθηκε με τον νόμο 3938 (περί Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις) που ήδη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Μάλιστα επικεφαλής της Υπηρεσίας, σύμφωνα με
πληροφορίες τέθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής ΣΟΛΔΑΤΟΣ Κωνσταντίνος, διαχειριστής και του ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ (Π. Κανελλόπουλου 4 101 77 ΑΘΗΝΑ).

Το γεγονός προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών του Σώματος ενώ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ελάχιστες επαφές έχει πλέον με το Λιμενικό αφήνοντας να γίνει κατανοητό ότι συνεχίζεται ακάθεκτη η απαξίωση του.

Όπως αναφέρεται στο φύλλο 61 της Εφ.Κυβέρνησης με ημερομηνία 31 Μαρτίου 2011, στο Άρθρο 3 του Νόμου 3938 :
1. Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνιστάται αυτοτελής Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, που υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αρμοδιότητα το χειρισμό και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αφορούν χρηματοδοτούμενες επιχειρησιακές και αναπτυξιακές δράσεις του Υπουργείου και το συντονισμό των συναρμόδιων Υπηρεσιών για την υλοποίηση των δράσεων αυτών. Οι παραπάνω δράσεις μπορεί να υλοποιούνται είτε αυτοτελώς από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είτε από άλλο ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα, κατόπιν προγραμματικής σύμβασης, εφόσον συντρέχουν ειδικοί λόγοι ή προβλέπεται αποκλειστική αρμοδιότητα των ως άνω φορέων.

2. Η Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων αποτελεί και την υπεύθυνη εθνική αρχή για την εφαρμογή των αποφάσεων 574/2007/ΕΚ και 575/2007/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Μαΐου 2007, σχετικά με τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής στο πλαίσιο του Γενικού Προγράμματος «Αλληλεγγύη και Διαχείριση Μεταναστευτικών Ροών».

3. Η Υπηρεσία της παραγράφου 1 στελεχώνεται από το αναγκαίο για τη λειτουργία της προσωπικό των Υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που αποσπάται σε αυτή για χρονικό διάστημα μέχρι τριών ετών που μπορεί να ανανεώνεται μία φορά. Επίσης, στην ίδια Υπηρεσία μπορεί να αποσπάται και προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών με κοινή απόφαση των Υπουργών Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη. Ως προϊστάμενος της Υπηρεσίας τοποθετείται ανώτατος
ή ανώτερος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι διατάξεις του άρθρου 18 παράγραφοι 5 και 6 εδάφιο α΄ του ν. 3614/2007 (ΦΕΚ 267 Α΄) έχουν ανάλογη εφαρμογή και στο ανωτέρω προσωπικό.

4. Με τον Οργανισμό που εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του ν. 2503/1997 (ΦΕΚ 107 Α΄) μπορεί να συνιστώνται και νέες οργανικές θέσεις για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων. Η έναρξη λειτουργίας της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντε , μιλήστε τώρα για τις "Ακτοφυλακές" και τα "επιχειρησιακά" σας σχέδια . Όχι βέβαια εσείς οι δημοσιογράφοι , εσείς τόσο καιρό με τη ρητορική σας για την Ακτοφυλακή και το κακό διαπλεκόμενο Λιμενικό εκτελούσατε τις εντολές σας . Για εσάς μιλά τους μελλοντικούς βοηθούς της αστυνομίας και των εταιρειών σεκιούριτι με τους μηδαμινούς μισθούς που θα δουλεύετε μέχρι τα 60 και νομίζατε ότι θα βελτιώνατε τη ζωή σας γκρεμίζοντας ένα οικοδόμημα 100 ετών επειδή οι προπαγανδιστές της δεκαετίας του 80 σας έφεραν το συνδικαλισμό και την αυθάδεια .
Μιλήστε τώρα , πείτε πόσο τρίψαμε τη μούρη των εφοπλιστών στο χώμα . Ετοιμαστείτε και για άλλες "φάπες" ακόμα δεν έχετε δεί τίποτε

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα βοηθός της αστυνομίας πάρα Φιλιπινέζα των εφοπλιστών.

Ανώνυμος είπε...

ρε τι γινεται εδω περα ρε παιδια. δηλαδή ή θα είμαστε φιλιππινέζες των εφοπλιστών ή θα είμαστε βοηθοί της αστυνομίας με ΣΠΚ βέβαια και με ολίγο ΠΝ. Ένα ανεξάρτητο ή έστω αυτόνομο ΛΙΜΕΝΙΚΌ ΣΩΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ?Στην πυροσβεστική πως γίνεται και σε μας δεν μπορεί να γίνει. δεν μπορώ να το καταλάβω. πάλι κάτι παίζεται.

Ανώνυμος είπε...

Από που προκύπτει ότι πάει για κατάργηση το Λιμενικό δεν μπόρεσα να εντοπίσω!!!!!!
Ας βοηθήσει κάποιος!!!!!

Ανώνυμος είπε...

μη μαλωνεται..... τα χειροτερα ερχονται συντομα......δεν εχετε δει τιποτα ακομα......
.καμια δηλωση ο κ. δριβακος θα κανει ??????
οι ακτοφυλακες με υπηρεσια των 2 ετων που δεν θελατε τα παρεργα της ναυτιλιας θα πουν κατι??
α ρε κοροιδα σας τα γραφω καιρο αλλα με γειώνεται.....τελειωσατε ρε εεεεεεεεε τα φαγατε τα μουτρα σας μονοι σας ρεεεεεεεεεε
σας εφαγε οπως λεει ο φιλος σας το Καλύτερα βοηθός της αστυνομίας πάρα Φιλιπινέζα των εφοπλιστών. με τετοια μυαλα τι περιμενατε????

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΥΡΔΕΣ τα περί κατάργησης της Ε.Α.-Λ.Σ. ΜΠΟΥΡΔΕΣ και πάλι ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά ανατρίχιασα με αυτό που είπε ο ποιητής πιο πάνω <>

admin είπε...

ο πρωην υπουργος χρυσοχοιδης ειχε δηλωσει οτι με το επιτελειο του εξετασε τροπους λειτουργιας ακτοφυλακων ξενων κρατων και ειπε οτι απο τους καλυτερους τροπους λειτουργιας εχει η γερμανικη

τελως παντων καπως ετσι το ειχε πει ... δεν θυμαμαι ακριβως ... και δεν θυμαμαι επι του παροντος που να το βρω

διαβαστε με προσοχη στην wikipedia πως δουλευει η Küstenwache και με λιγο μυαλο και με τη μεθοδο της αναλογικης εφαρμογης κατι φαινεται στον οριζοντα

Ανώνυμος είπε...

Έξω οι ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ που θέλουν τον Σ.Π.Κ. στην Ε.Α.-Λ.Σ. ΕΞΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!! ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤ!!!

Ανώνυμος είπε...

Εσείς έχετε τελειώσει ακόμα να το καταλάβετε και τα χειρότερα έρχονται για εσάς που τόσα χρονιά έχετε μάθει να γλύφετε τα αφεντικά σας με το αζημίωτο βεβαία . άκου ρε του θίξαμε τους εφοπλιστές.

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΕΜΑΛΑ στους ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ που θέλουν την Ε.Α.-Λ.Σ. υποχείριο των εφοπλιστάδων.

Ανώνυμος είπε...

Απο που προκυπτει οτι καταργειται το λιμενικο ρε παιδια;Πιασάρικος τίτλος του nextok ειναι και τιποτα παραπανω.κανω λαθος;

Ανώνυμος είπε...

Μη φοβάστε αλλαγές. Αυτές κοστίζουν. Σπύρο το μοντέλο της kustenwache ωραίο φαίνεται.

admin είπε...

το μοντελο της kustenwache ειναι κατα καποιο τροπο βασισμενο στο συστημα των ΜΕΚ [μικτα ελεγκτικα κλιμακια] μονιμης φυσης

υπαρχουν και καλυτερα συστηματα

ως προς τις αλλαγες , πιστεψε με υπαρχουν αλλαγες που δεν κοστιζουν

αντιθετα φερνουν χρημα

θα μπορουσε κανεις να φανταστει οτι υπαρχει τροπος να προσλαμβανονται 1000 ατομα καθε χρονο και για 2 χρονια να κοστιζουν ΛΙΓΟΤΕΡΟ απο οσο κοστιζουν σημερα 500 ???

και παραλληλα να επερχεται πολλαπλασιασμος των εσοδων και μειωση του κοστους λειτουργιας ?

και ομως υπαρχει

αλλα θελει νεες αντιληψεις, νεα μυαλα κτλ κτλ

και ξεκόλλημα απο το προτυπο του στρατιωτικου θαλαμου

ψαξε να βρεις το συστημα εκπαιδευσης της SAS

αν κατανοησεις το ''πνευμα'' πανω στο οποιο βασιζεται το συστημα εκπαιδευσης και θα καταλαβεις

Ανώνυμος είπε...

τόσες ανοησίες μαζεμένες δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου . Στην αρχή μας λέτε ότι η ακτοφυλακή είναι η λυση στα προβλήματα υποδομών , μέσων , προσωπικού , μισθών , συντάξεων . Στην συνέχεια με την ίδρυσή της , οι εργατοπατέρες και εσείς απο εδώ μας λέτε ότι τώρα είναι ευθύνη της πολιτείας η επιτυχία της Ακτοφυλακής ( άρα δεν έφταιγε το Λιμενικό αλλά η πολιτεία εξαρχής για τη κατάντια ) , στην συνέχεια τραβάτε και την ουρά σας έξω λέγοντας ότι δεν πολεμάγατε τη ναυτιλία αλλά την κακή ακτοπλοϊα και τέλος πάντων μόνο 100 άτομα ασχολούνται με τη ναυτιλία ( τότε τι το κάνατε θέμα ; Μήπως είχε δίκιο το Ακροδεξιό Φάντασμα που σας έλεγε ότι θέλετε να πλήξετε την τελευταία πηγή πόρων της Ελλάδος που είναι το ναυτιλιακό συνάλλαγμα ; ) . Μετά μας λέτε τι δουλειά έχουμε με το ΣΠΚ και την φύλαξη των λιμανιών και του πρωθυπουργού ( και τι έχουμε να κάνουμε άλλο ; ) , μετά μας σερβίρετε σιγά σιγά ότι θα γίνουμε βοηθοί και παρακλάδι της Αστυνομίας και είναι καλύτερα απο το να είμαστε δήθεν Φιλιπινέζες των εφοπλιστών ( οι 100 που λέγατε δηλαδή ; ) . Σε άλλο σας πόστ είπατε ότι μπαίνουν και οι ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι στο παιχνίδι και τώρα κάποιος απο εδώ λέει ότι οι 1000 Λιμενικοί να κοστίζουν όσο 500 ;
Να υποθέσουμε ότι θέλετε να μας εξαφανίσετε ; Μάλλον ο αναγνώστης που υπέγραφε ώς Ακροδεξιό Φάντασμα είχε δίκιο ώς προς το ποιοί είστε που τα διακινείτε όλα αυτά τα σενάρια δήθεν για το καλό μας

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Η εμπάθεια και η προπαγάνδα απέναντι μας έχει και τα όρια της.Τελικά είσαι πολύ μεγάλο νούμερο.Συνεχώς προσπαθείς να παραποιήσεις τα γραφόμενα μας.

1)Πότε είπαμε εμείς ότι η ίδρυση Αρχηγείου - Ακτοφυλακής θα λύσει τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά μας προβλήματα???Εκτός κι αν είσαι κατά της δημιουργίας του Αρχηγείου και της όποιας ανεξαρτησίας του.

2)Φυσικά και την ευθύνη για την επιτυχία της Ακτοφυλακής την έχει η Πολιτεία.Χωρίς την εξασφάλιση οικονομικών πόρων σε τι θα κάνουμε διαχείριση???

3)Φυσικά και δεν πολεμάγαμε την Ναυτιλία.Την καραμέλα της Ναυτιλίας την χρησιμοποιούσατε όλοι εσείς που θέλατε να είστε τσιράκια των ακτοπλόων και οι Λιμενικοί δωρεάν προσωπικό τους και ρωτάς γιατί το κάναμε θέμα???

4)Ποτέ δεν απαρνηθήκαμε την ασφάλεια των λιμανιών.Την χρησιμοποίηση μας στον ISPS ως SECURITY Ο.Λ. Α.Ε. απαρνηθήκαμε.Αλλα και σε αυτό εδώ διαφωνείς γιατί δεν θέλεις να στεναχωρείς τους προέδρους των Ο.Λ.

5)Όσο για την ασφάλεια του Πρωθυπουργού που ακριβώς το είδες γραμμένο???Ειλικρινά τι πίνεις και δεν μας δίνεις???

Τελικά είσαι ενας εμπαθής ,μικροπρεπής,συμφεροντολόγος λασπολόγος που φοβάται μην χάσει το βόλεμα του και τίποτα παραπάνω.
Καλή σου μέρα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΎΡΙΟΥ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΤΟΥ ΤΩΡΑ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ . ΞΕΡΕΤΕ ΤΩΡΑ. ΤΣΙΡΑΚΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ. ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ . ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Για όσους δεν ξέρουν για τι μιλάμε αυτή είναι η ανάρτηση για τα σχόλια της οποίας γίνετια η συζήτηση....

http://ellhnikhaktofylakh.blogspot.com/2011/04/blog-post_9967.html?showComment=1303969714331#c7872572626689240920

admin είπε...

προς Πέμπτη, Μάϊος 05, 2011 8:43:00 πμ

είναι ευθύνη της πολιτείας η επιτυχία της Ακτοφυλακής ( άρα δεν έφταιγε το Λιμενικό αλλά η πολιτεία εξαρχής για τη κατάντια )

πάντα είναι ευθύνη της πολιτείας [εννοώντας την κυβέρνηση] ..... κυβερνητική πολιτική ασκεί η κυβέρνηση αγαπητέ και όχι οι εκτελεστικές υπηρεσίες

Μήπως είχε δίκιο το Ακροδεξιό Φάντασμα που σας έλεγε ότι θέλετε να πλήξετε την τελευταία πηγή πόρων της Ελλάδος που είναι το ναυτιλιακό συνάλλαγμα ;

αν αναφέρεσαι σε εμένα ποτε δεν θέλησα να πλήξω αυτη την πηγή πόρων ... αντίθετα έχω προσπαθήσει ΠΟΛΥ περισσότερο από όσο αντιστοιχούσε στα καθήκοντά μου και στο βαθμό μου ... σε προκαλώ να απευθυνθείς στον εφοπλισμό της Λευκάδας να το επιβεβαιώσεις .... οι Ακτοφύλακες άλλο προσπαθούν να σου πούν απλά κατά τη γνώμη μου [ακτοφύλακες συγχωρέστε με ] κάνουν λάθος επιλογή λέξεων σε ορισμένες απαντήσεις και σου δίνουν πάτημα να στρέψεις την κουβέντα προς το συμφέρον σου

μια και μιλάμε για πηγές συναλάγματος ... μιλάς για τα 20 δις που κτά την άποψή μου θα μπορούσαν να ήταν 40 ? .... και αφήνεις τον τουρισμό απέξω που θα μπορούσε να φέρει ΤΟΝΟΥΣ χρήματος στην χώρα ? ... θα μπορούσε το τονίζω .... γιατί δεν υπάρχει φαντασία ούτε ιδέες για απλοποιήσεις διαδικασιών .... αρπάζω την ευκαιρία για ενα πραγματικό περιστατικό [οχι απαραίτητα συνδεδεμενο με το τουριστικο συναλλαγμα]
οικογενεια αλλοδαπων για διακοπες στο ιονιο .... αρχικος καταπλους-εκδοση ΔΕΚΠΑ κτλ κτλ .... παραμονη στο λιμανι ... αποφασιζουν να κανουν μονοημερο περιπλου του νησιου και της περιοχης στη λευκαδα .... αντε για διατυπωσεις αποπλου .... αντε 10 μιλια παραπερα .... μαρινα παλαιρου .... αντε παλι διατυπωσεις καταπλου και αποπλου .... και συνεχιζουμε και φτανουμε καποια στιγμη στο νυδρι ... λιμενικος σταθμος εκει ... αντε παλι διατυπωσεις καταπλου και αποπλου εκει .... και συνεχιζουμε στο μεγανησι ... μαρινα μεγανησιου .... φτου και απο την αρχη .... και επιστροφη στη λευκαδα το βραδυ αντε παλι διατυπωσεις καταπλου ... ποτε θα φυγετε καπετανιε ??? ε δεν ξερουμε βρε λιμενικε μου ... διακοπες κανουμε ... λυπαμαι ΓΚΛ η αδεια αποπλου παυει να ισχυει αν δεν πραγματοποιηθει μεχρι την επομενη της ημερομηνιας χορηγησης ... θελετε αποπλου τωρα ? η την ημερα που θα φυγετε ? .... μα μα πάλι θα ξαναρθω ? .... ε μην το συνεχισω τωρα έτσι ? δεν ερχεται τουρισμος ετσι

admin είπε...

Είπες : Μετά μας λέτε τι δουλειά έχουμε με το ΣΠΚ και την φύλαξη των λιμανιών και του πρωθυπουργού ( και τι έχουμε να κάνουμε άλλο ; )

ΣΠΚ προσωπικά ΔΕΝ με ενδιαφέρει .... εξαλλου εχω πιο πολύ εμπιστοσύνη σε στρατιωτικό εισαγγελέα που είναι εξειδικευμένος
όμως γιατι να με δικάσει βρε συνάδελφε ενας συνάδελφος ? παραδέξου το ... ΔΕΝ είναι δικαστής ... και ξέρεις πολύ καλά ότι μπορεί ο εισαγγελέας να εισηγηθεί αθώος αλλά οι δικαστες [συναδελφοι ΜΗ τακτικοί δικαστές] να αποφασίσουν ένοχος ?
βλέπεις λογική σε αυτό ? ε λυπάμαι αλλά εμένα μου φαίνεται παράλογο ... δεν είμαι ενάντια στον ΣΠΚ σαν ΣΠΚ ... είμαι ενάντια στην οργάνωση των δικαστηρίων

φύλαξη λιμανιών και πρωθυπουργού .... τι ζητήσαμε συνάδελφε ? εφαρμογή των ΨΗΦΙΣΘΕΝΤΩΝ ΝΟΜΩΝ .... δεν ζητάμε αλλαγή στα καθήκοντά μας ... δεν ζητάμε αλλαγή του νόμου ... ζητάμε ΕΦΑΡΜΟΓΗ του ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ νομου
τι λέει ο ISPS οργανισμοί λιμένα και security δεν επέλεξε ο νομοθέτης ?
τι λέει ο Ν444/70 ??? διάβασε στο άρθρο 4 σε ποιον ανηκει η ασφάλεια του Βασιλέως, των μελών της Βασιλικής Οικογενείας και άλλων Υψηλών Προσώπων του Βασιλικού Οίκου της Ελλάδος, ως και των Ηγεμόνων των ξένων Κρατών. και στο άρθρο 5 για την ευθύνη της λήψεως μέτρων τάξεως και ασφαλείας κατά τας εν γένει μετακινήσεις Υψηλών και επισήμων προσώπων για να μην αναφερθώ σε λοιπές διατάξεις περι αρμοδιοτήτων και οργάνωσης ασφάλεις επισημων κτλ κτλ και γεμιζουμε σελιδες

ως οργανα εκτελεστικής εξουσίας ζητάμε ΕΦΑΡΜΟΓΗ των αποφάσεων της ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ εξουσίας ... γνωρίζεις συνταγματικό δίκαιο ? ... γνωρίζεις τι εστί αρχή διάκρισης των εξουσιών ???

είπες : Σε άλλο σας πόστ είπατε ότι μπαίνουν και οι ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι στο παιχνίδι

ο νομοθέτης αποφάσισε όχι εμείς

είπες : και τώρα κάποιος απο εδώ λέει ότι οι 1000 Λιμενικοί να κοστίζουν όσο 500 ; ... εγώ το είπα και δεν είπα αυτό ... μάθε να διαβάζεις και να καταλαβαίνεις Ελληνικά ... ξαναδιάβασε σε παρακαλώ τί έγραψα

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη κύριοι Ακτοφύλακες , εσείς τώρα υποτίθεται ότι απαντήσατε στα γραφόμενα του 08:43 ;
Σας λέω ότι κάνετε λάθος .
Παρακολουθώ το μπλόγκ σας καιρό τώρα και αν και δεν συμφωνώ σε όλα με το Φάντασμα , έχει δίκιο στο 90 % .
Αυτά τα λέγατε στις αναρτήσεις σας . Για την Ακτοφυλακή ότι θα λυθούν όλα τα προβλήματα ( μισθοί , συντάξεις , υποδομές , εξοπλισμός κτλ ) . Επίσης , όλα τα λιμάνια είναι σαν τον ΟΛΠ , εταιρείες ΑΕ και εσείς διαφωνείτε και δεν θέλετε να είμαστε εκεί γιατί είναι δουλειά σεκιούριτι ; και που θα πάμε δηλαδή ; Μήπως εσείς εκπροσωπείτε τα συμφέροντα κάποιων εταιρειών σεκιούριτι που θέλουν να χωθούν ;
Δεν ξέρω αν ευσταθούν οι φήμες ότι είστε οι πειρατικοί πίσω απο το μπλόγκ και διαβρώνετε τους συναδέλφους , προσωπικά δεν το νομίζω γιατί κάποιος γράφει επώνυμα κιόλας απο ότι είδα . Αυτό που ξέρω είναι ότι το Φάντασμα έχει δίκιο σε πολλές αναρτήσεις του και πρέπει να προβληματιζόμαστε όχι να τον βρίζουμε . Εξάλλου επιχειρήματα για τα αντίθετα δεν είδα ακόμα , ούτε και είδα να καλυτερεύει κάτι με την Ακτοφυλακή .

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Άγαπητέ φίλε ο λόγος που εκνευριστήκαμε είναι διότι συνεχώς κάποιοι διαστρεβλώνουν τα γραφόμενα μας.

Δες σε παρακαλώ τα σχόλια στα οποία αναφέροντε το "Φάντασμα" και ο άλλος Ανώνυμος και βγάλε τα συμπεράσματα σου...

http://ellhnikhaktofylakh.blogspot.com/2011/04/blog-post_9967.html?showComment=1303969714331#c787257262668924

Διακρίνεις εμπάθεια ή όχι απέναντι μας???

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ποιά γραφόμενά σας διαστρεβλώνουν ; Το Φαντασμα το παρακολουθώ κάτι μήνες τώρα και τα πόστ του είναι αληθινά . Διαφωνώ μόνο στο αν είστε εδώ δημοσιογράφοι διότι αυτοί έχουν περισσότερα μεσα προπαγάνδας απο ένα απλό μπλόγκ.
Αυτά που σας έγραφε το Φάντασμα , και δεν είμαι υποστηρικτής του μην με παρεξηγήσετε , είναι ότι η κακή οικονομική κατάσταση του Σώματος ( ή Ακτοφυλακής ) είναι συνάρτηση της οικονομική πολιτικής που ήθελε το Λιμενικό να μικραίνει για να μπούν άλλα συμφέροντα στους χώρους ευθύνης του ( λιμάνια , ναυτιλία κτλ) . Δεν είναι αλήθεια αυτό ; Δεν ήθελαν κάποιοι να πτωχεύσει η Ελλάδα και ένα μέσο να γίνει ήταν και ο διαρκής πόλεμος της ναυτιλίας εδώ και πάνω απο 30 χρόνια ; Δεν αφέθηκε το Λιμενικό στη μοίρα του και γεμισε γυναίκες για να γίνει όπως είναι τώρα και να αναλάβει η φρόντεξ; Δεν ψάχνονται τωρα να μας πετάξουν απο τα λιμάνια και να φέρουν σεκιούριτι ; Έχει ψάξει κανείς τι θα απογίνουμε εμείς; Μια ένωση με την αστυνομία ή το πολεμικό ναυτικό τι θα σημάνει για τις τσέπες μας ; τις συντάξεις μας ; Μήπως αυτά που λέει το Φάντασμα για τους αξκους εξ υπαξ δεν είναι αλήθεια ; Όποιος έχει κάνει σε λιμεναρχείο ξέρει πολύ καλά τι παίζεται . Όλοι αυτοί "εκδημοκράτισαν" το σώμα και το διέλυσαν αλλά για τους εαυτούς τους όλα ΟΚ , συνταξούλα Λιμενικού και μέλλον Ακτοφύλακα σε εμάς .
Λυπάμαι παιδιά αλλά το Φάντασμα έχει πει αλήθειες εδω μέσα είτε μας αρέσει είτε όχι και σαν τρίτος σας λέω ότι δεν έχετε απαντήσει τίποτε .
Δεν συνεχίζω γιατι μπορεί να κατηγορηθώ και εγώ ότι είμαι βολεμένος ( τρομάρα μου !! ) αλλά έχω να πω ότι το μέλλον δεν είναι καθόλου καλό και οι υπαίτιοι θα έχουν αποχωρήσει όταν θα τα φάμε όλα στη μάπα .

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Δεν διαφωνούμε σε αυτά που λές αγαπητέ.Εκεί που διαφωνούμε όμως εμείς με το Φάντασμα είναι ότι για όλα φταιει η "Ακτοφυλακή".Δεν βλέπει ότι η κατρακύλα του Λιμενικού και της Πατρίδας μας ξεκίνησε πολλά χρόνια πρίν την "Ακτοφυλακή".
Εμείς πιστεύουμε ότι τα ίδια ακριβώς γινόταν από την εποχή του "Λιμενικού" και δεν είναι κάτι καινούριο.Στην ουσία για εμάς δεν έχει αλλάξει τίποτα άλλο παρά μόνο το όνομα.
Οπότε πως γίνεται για όλα αυτά να φταίει η "Ακτοφυλακή" και οι υποστηρικτές των αλλαγών στο Λιμενικό μεταξύ αυτών και εμείς???
Πώς γίνεται για την μείωση των μισθών και των συντάξεων μας να φταίει η ¨Ακτοφυλακή"???
Και η μεγαλύτερη μας κόντρα είναι η εμμονή του να μας αποκαλεί δημοσιογράφους και προδότες επειδή θέλαμε να δούμε κάποιες αλλαγές και βελτιώσεις στο Λιμενικό.Το ότι διαφωνείς με κάποιον δεν σημαίνει ότι είναι και εχθρός σου ούτε προδότης.
Σε αυτά διαφωνούμε με το "Φάντασμα".

Ανώνυμος είπε...

Ρε βάλτε μυαλό. Ποιός Σ.Π.Κ. και κουραφέξαλα. Τα Λ.Σ.-Ε.Α.,Π.Σ.,Ε.Α. είναι ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Τέλος ο Σ.Π.Κ. Όποιος θέλει τον Σ.Π.Κ. να πάει να καταταγεί στον ΣΤΡΑΤΟ (Σ.Ξ., Π.Ν., Π.Α.) και όχι σαν ΛΟΛΙΤΑ να μας πουλάει πνεύμα εδώ πέρα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι Ακτοφύλακες καλημέρα απο το Ακροδεξιό Φάντασμα .
Ευχαριστώ καταρχήν τον 03:20 για όσα είπε . Είναι θετικό ότι η προπαγάνδα δεν έχει επηρεάσει ακόμα όλα τα μυαλά και ακόμα υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι .
Κύριοι Ακτοφύλακες , έρχομαι σε εσάς τώρα .
Είναι η γνώμη μου ότι είστε φερέφονα του συστήματος των ΜΜΕ και φαίνεται απο την ρητορική σας , την πλήρη ταύτιση απόψεων με το Πειρατικό , τα προβοκατόρικα άρθρα σας ( όπως το τελευταίο κατόρθωμα "για την Ελλάδα ρε γαμώτο ) μα πάνω απο όλα για το πανάρχαιο σημοσιογραφικό τέχνασμα σύμφωνα με το οποίο σας γράφω 10 θέματα και εσείς πιάνεστε απο μια κουβέντα ( το αν είστε δημοσιογράφοι ή όχι ) και ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ στα υπόλοιπα.
Επί των θεμάτων που θίξατε τώρα.
Λέτε ότι επιθυμούσατε αλλαγές στο Λιμενικό Σώμα προς το καλύτερο .
Δεν γνωρίζετε κύριοι ότι όταν ανοίγει συζήτηση για αλλαγές , δεν βγαίνει τίποτε θετικό μιας και έρχονται κρυφά και με υποχθόνιο τρόπο κακές αλλαγές που δεν είχε κανείς το τρόπο να τις φέρει αν δεν άνοιγε μια "κουβέντα";
Φυσικά και το ξέρετε , δεν είστε αφελείς . Θέλατε εξοπλισμό , εκπαίδευση και υποδομές ; Πως θα σας τα δώσουν αφού ήθελαν απο το 2006 η πολιτική ηγεσία να βάλει τη φρόντεξ στο παιχνίδι . Γεμίσαν το Λιμενικό γυναίκες και ακρωτηριάστηκε επιχειρησιακά , μετά του έκοψαν τα χρήματα άρα δεν κινείται τίποτε και μετά έρχονται , λένε ότι είμαστε αντιπαραγωγικοί , ότι πρέπει να έρθουν σεκιούριτι , ότι πρέπει να δραστηριοποιηθεί η φρόντεξ αντί εμάς , ότι παίρνουμε μεγάλα εφάπαξ , μεγάλους μισθούς και ξαφνικά απο εκεί που ο μέσος Λιμενικός , μορφωμένος , καταρτισμένος με πολλά καθήκοντα και αρμοδιότητες που έμπρακτα βοηθούσε ένα σημαντικό τομέα της οικονομίας , έγινε με τη βοήθεια της προπαγάνδας " τεμπέλης , χρυσοκλαράτος , διαπλεκόμενος , υηρέτερια εφοπλιστών,βολεμένος" και πρέπει να μη μιλάει κιόλας επειδή στον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα είναι χειρότερα. Αυτό έγινε , με την κουβέντα που άνοιξε για το Λιμενικό , την Ακτοφυλακή και τις αρμοδιότητες , προέκυψε ότι είμαστε ξαφνικά πρόβλημα . Τι ακολουθεί στη συνέχεια ; Θα μπούνε συμφέροντα ιδιωτών στα λιμάνια , στη ναυτιλία , η φρόντεξ στα θαλάσσια σύνορά μας και εμείς στις "Ακτές" όπως λέει το όνομά μας . Φυσικά οι προσλήψεις θα σταματήσουν και το Σώμα που για 100 χρόνια αστυνόμευε τις θάλασσες και ήταν αρωγός στη ναυτιλία θα μικρύνει μέχρι τον αφανισμό του.
Διαφωνείτε ; το ξέρω . Εξάλλου εσείς δεν είστε συνάδελφοι . Το μόνο που έχω να πω είναι ότι το στρατό δεν θα τον διαλύσετε όσο και να προσπαθησετε . Επιχειρείτε τώρα να φτιάξετε και στο στρατό σωματείο για να τους κάνετε ότι έκαναν και σε εμάς . Εκεί δεν θα σας περάσει και να ξέρετε ότι στο διαδίκτυο , χάνετε το πόλεμο απο τα πατριωτικά μπλόγκ (το τελευταίο απευθύνεται σε γνωστούς αγνώστους)
Καλημέρα απο το Ακροδεξιό ( κατ΄εσάς ) Φάντασμα

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Καλημέρα Φάντασμα.Αυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις και θα στο πούμε για τελευταία φορά, γιατί πραγματικά μας έχει κουράσει να επαναλαμβανόμαστε, είναι ότι οι αναρτήσεις που βλέπεις στο blog μας δεν αποτελούν απαραίτητα και πεποιθήσεις μας.
Το έχουμε πει πάμπολλες φορές ότι δεν λογοκρίνουμε κανέναν και αναρτούμε όλα τα emails ακόμα και αν διαφωνούμε πλήρως με το περιεχόμενο τους.
Έπίσης αναδημοσιεύουμε θέματα που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και πιστεύουμε ότι είναι άξια σχολιασμού και συζητήσεως.Επειδή τα αναρτούμε δεν σημαίνει ότι τα υιοθετούμε κιόλας.
Οι δικές μας οι θέσεις και αναρτήσεις συνοδεύονται από το σχέδιο που φιλοτέχνησε Συναδέλφος.
Σε όλες τις άλλες αναρτήσεις γράφουμε αν είναι email ή αν είναι από κάποια άλλη σελίδα ή άλλον συγγραφέα.Οπότε θα πρέπει να μας κρίνεις μόνο για τα δικά μας γραφόμενα.

Πάμε τώρα στα λεγόμενα σου.Το ότι για σένα είμαστε φερέφωνα των ΜΜΕ και προβοκάτορες είναι σεβαστό και δεν θα προσπαθήσουμε να σου αλλάξουμε γνώμη διότι είναι και μάταιο άλλωστε.
Συμφωνούμε μαζί σου ότι η απαξίωση και η διάλυση ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν.Διαφωνούμε όμως ότι για όλα φταίει η "Ακτοφυλακη" και το Αρχηγείο μας.
Όλα ήταν διαλυμένα στο Σώμα.Έπρεπε λοιπόν να τα αφήσουμε ως έχουν και να μην μπούμε καν στην διαδικασία της συζήτησης για αλλαγές και βελτιώσεις???
Για εμάς δεν φταίει η συζήτηση αλλά αυτοί που πήραν τις αποφάσεις. Προτάσεις έγιναν πολλές.Δεν εισακούστηκαν όμως.
Εμείς ευθυνόμαστε γι αυτό ή η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία μας μαζί με τους συνδικαλιστές μας???Μήπως δεν ενεργήσαμε εμείς προβοκατόρικα και προδοτικά απέναντι στο Σώμα αλλά αυτοί που πήραν τις αποφάσεις???
Όσο για το "Ακροδεξιό" στο ψευδώνυμο σου μόνος σου το έβαλες.Εμείς δεν θα κάναμε ΠΟΤΕ κάτι τέτοιο.Δεν είναι του χαρακτήρα μας και του ήθους μας τέτοιοι χαρακτηρισμοί.

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι Ακτοφύλακες και πάλι καλησπέρα απο το Ακροδεξιό Φάντασμα που φυσικά δεν υιοθέτησα εγώ αλλά μου το κολλήσατε απο το τσάτ ( δεν θυμάστε καλά ίσως ; )
Όπως και να έχει , δεν είναι σημαντικό αυτό . Εξάλλου το να με αποκαλούν φασίστα το έχω συνηθίσει στη ζωή μου διότι σήμερα όλους τους πατριώτες οι "προοδευτικοί" έτσι τους αποκαλούν .
Θα σας απαντήσω επι των θεμάτων που θίξατε. Δεν μίλησα για μια απλή διάλυση στο Λιμενικό Σώμα αλλά επίτηδες υποβιβάζετε τη σημασία του. Μίλησα για ένα οργανωμένο σχέδιο με πολλά επιμέρους "πλοκάμια" που ξεκίνησε απο τη δεκαετία του 80 όταν αποφασίστηκε ότι το κέντρο της διεθνούς ναυτιλίας έπρεπε να μετακινηθεί στο Λονδίνο . Επειδή κάποιοι είναι νέοι στο Σώμα και δεν γνωρίζουν , θα σας πω ότι ξεκίνησε οργανωμένη προσπάθεια απο την Αριστερά να διαβρώσει την ναυτική κοινότητα και επωφελούμενη απο την κρίση της ναυτιλίας της δεκαετίας του 80 και τους άνεργους ναυτικούς που άφησε , βρήκε πρόσφορο έδαφος και ξεκίνησε σειρά απεργιών , παράλογων διεκδικήσεων που σε συνδυασμό με την χρεωκοπία του ΝΑΤ που έφτασε να δίνει και συντάξεις σε ποδοσφαιριστές επιδείνωσε την τραγική κατάσταση. Με την ευκαιρία στο ΝΑΤ καποτε υπήρχαν Λιμενικοί και όλα δούλευαν ρολόι αλλά σε "κάποιους" αυτό δεν άρεσε , ξεκίνησε η κουβέντα για τα "πάρεργα" και όταν έδιωξαν το ΛΣ απο το ΝΑΤ όλως τυχαίως χρεωκόπησε... Εκείνη την εποχή επίσης έγινε μια ακόμα προσπάθεια να καταργηθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και να μείνει ακέφαλη η ναυτιλία . Σήμερα , όλα , με παρόμοιο τρόπο επαναλαμβάνονται προκειμένου να δωθεί το χαριστικό χτύπημα στην Ελλάδα.Τα λιμάνια έχουν πολύ χρήμα και επειδή θέλουν να βάλουν τα λαμόγια με τις εταιρείες να τα φάνε ( και να δίνουν μισθούς πείνας σε σεκιούριτι) έχουν βάλει τα χρυσά παληκάρια - εργατοπατέρες της δεκαετίας του 80 , όλοι Αξ/κοί εξ Υπαξ , οι πιο βολεμένοι των Λιμενικών να "φουσκώνουν" τα μυαλά των πιτσιρικάδων με επιχειρήσεις και εξοπλισμούς και ειδικές δυνάμεις ... προκειμένου να περάσουν την δημιουργία ενός Σώματος ( Ακτοφυλακή ) που δεν θα βρίσκεται στα πόδια τους στα λιμάνια δηλαδή , δεν θα υποστηρίζει τη ναυτιλία προκειμένου να παραμείνουν στην Αγγλία που αποκομίζει σαν χώρα τεράστια οφέλη , και φυσικά επειδή θέλουν να δώσουν το Αιγαίο και τα πετρέλαιά του , ούτε και στη θάλασσα θα βρίσκονται μιας και λόγω περιορισμένου προϋπολογισμού δεν υπάρχει τίποτε να κινείται . Οι Ελληνικές θάλασσες ανήκουν στη Φρόντεξ πλέον που το Σωματείο στο επίσημο περιοδικό του αφιερώνει και αρκετές σελίδες για να μας μιλήσει γιαυτούς .Έτσι λοιπόν , μια ωραία πρωία , θα βρεθούμε σε ένα μικροσκοπικό Σώμα , χωρίς αντικείμενο , χωρίς στελέχη αξιόμαχα μιας και έχουμε γεμίσει γυναίκες , γόβες και τουπέ και θα είμαστε ουραγοί των αστυνομικών ή όπου αλλού μας ρίξουν . Εκτός και αν πραγματικά πιστεύετε ότι θα μας αφαιρέσουν αρμοδιότητες και πάρεργα ( κατ΄έσας ) αλλά θα μας πληρώνουν περισσότερο για να καθόμαστε στις βάρδιες και να επεμβαίνουμε όταν μόνο γίνει κάτι.
Δεν νομίζω σοβαρός άνθρωπος να τα πιστεύει αυτά .

Ανώνυμος είπε...

Μέρος 2ο απο το Ακροδεξιό Φάντασμα
.. αναγκάστηκα να το σπάσω το μύνημα διότι δεν το αναρτούσε το σάιτ...
Σχετικά τώρα με το ΣΠΚ και την ευρύτερη διάλυση που επιχειρείται στο χώρο του Στρατού , δεν έχω καταλάβει γιατί κάποιοι σώνει και καλά επιθυμούν την απεμπλοκή απο τη στρατιωτικη μας ιδιότητα . Θεωρείτε μήπως ότι ώς πολιτικοί υπάλληλοι που είναι οι αστυνόμοι θα έχουμε καλύτερη αντιμετώπιση απο τα αστικά δικαστήρια ; Νομίζετε ότι δεν γίνονται ΕΔΕ και αδικίες απο τους ανώτερους ; Δεν βλέπετε στη ΔΙΑΣ τι έγινε ; ή μήπως νομίζετε ότι ώς στρατιωτικοί δεν έχετε δικαίωμα να προσφύγετε σε ένδικα μέσα αν κάποιος σας αδικήσει ; Δεν έχω ακούσει επιχείρημα εκτός απο κάτι γενικότητες του στύλ τι δουλειά έχουμε με το στρατό , γιατί οι πολίτες να μιλάνε με στρατιώτες και κάτι τέτοια προβοκατόρικα . Εγώ θα ήθελα κάποιος να μου πει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ενός αστυνομικού απο έναν λιμενικό . Τώρα αν δεν μπορείτε να καταλάβεται γιατί η θάλασσα , οι θαλάσσιες επιχειρήσεις αστυνομευση και καταστολής , τα θέματα που ανακύπτουν με τους γείτονες τούρκους μας θέλουν να είμαστε στρατιωτικοί , δεν ξέρω πως να σας το βάλω στο κεφάλι .
Σας κούρασα αλλά τελειώνω λέγοντας στο κάθε συνάδελφο να σκεφτεί αν είναι δυνατόν να έχουμε τα ίδια συμφέροντα με τους δημοσιογράφους που όλως τυχαίως θέλουν τα ίδια πράγματα ( ακτοφυλακή, απεμπλοκή απο τη ναυτιλία , κατάργηση ΣΠΚ , ιδιώτες στα λιμάνια ).
Το Ακροδεξιό Φάντασμα συνιστά :
Αντισταθείτε στην οργανωμένη προπαγάνδα και σκεφτείτε απο μόνοι σας.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ " Αυτό που ξέρω είναι ότι το Φάντασμα έχει δίκιο σε πολλές αναρτήσεις του και πρέπει να προβληματιζόμαστε όχι να τον βρίζουμε . Εξάλλου επιχειρήματα για τα αντίθετα δεν είδα ακόμα , ούτε και είδα να καλυτερεύει κάτι με την Ακτοφυλακή . "
ΜΟΝΟ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΠΩΣ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΑΞ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΥΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ......ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΑΚΟΜΑ ΝΟΥΝΟΥ ΠΙΝΕΤΕ.....

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Αυτό που δεν καταλαβαίνεις αγαπητό μας Φάντασμα είναι ότι συμφωνούμε μαζί σου σε πάρα πολλά ,για να μην πούμε στα περισσότερα.
Τις αποφάσεις όμως για την διάλυση των πάντων δεν τις πήραμε εμείς.Άλλωστε την δεκαετία του 80 που άρχισαν όλα ,όπως λές,εμείς ήμασταν παιδιά.

Σε αυτό που διαφωνούμε όμως μαζί σου είναι το γεγονός ότι μας κατηγορείς και μας συκοφαντείς συνεχώς επειδή θέλουμε κάποια στιγμή να δούμε αλλαγές και βελτιώσεις στο ήδη διαλυμένο Σώμα.

Εμείς φανήκαμε υπέρμαχοι της δημιουργίας "Ακτοφυλακής" και του Αρχηγείου μας μήπως και λυθούν κάποια χρόνια και σοβαρά προβλήματα-αγκυλώσεις-ελλείψεις.Τόσο μεμπτό είναι αυτό???

Μέχρι στιγμής βέβαια δεν είδαμε τίποτα άλλο παρά μόνο λόγια για μελλοντικές αλλαγές και τίποτα παραπάνω.Αυτό όμως δεν μας κάνει εμάς προδότες.Βλέπεις δεν είμασταν εμείς αυτοί που πήραν τις όποιες αποφάσεις.ΆΛΛΟΙ τις πήραν!!!

Αν θέλεις λοιπόν να τα βάλεις με κάποιους βάλτα με τους πολιτικούς ,με τους "χρυσοκλαράτους" , με τους εργατοπατέρες, με τους δημοσιογράφους και με όποιον άλλον θέλεις αλλά όχι με εμάς.

Δεν υπήρχε δόλος από μέρους μας να ξεγελάσουμε κανέναν.Τις απόψεις μας καταθέταμε και τίποτα παραπάνω.Τώρα αν οι απόψεις μας αυτές είναι λάθος τι να σου πούμε...Οι απόψεις μας αυτές για το Σώμα και τα όποια στραβά του είναι απόρροια των εμπειριών και των βιωμάτων μας στο Λιμενικό.Αν οι απόψεις μας είναι σωστές ή λάθος ο χρόνος θα δείξει...Έχουμε άλλα τόσα χρόνια μπροστά μας, αφού βρισκόμαστε ακόμα στην μέση μέχρι την σύνταξιοδότηση μας, οπότε μπορεί και να αναθεωρήσουμε κάποιες από τις απόψεις μας.

Όσον αφορά τώρα την Ναυτιλία φυσικά και είμαστε υπέρμαχοι ενός από τους μεγαλύτερους πυλώνες της Εθνικής μας οικονομίας.Ποιός δεν είναι άλλωστε???
Η διαφωνία μας όμως έγκειται στο ότι πιστεύουμε ότι σαν Λιμενικοί ,με αξαίρεση 50-100 Συναδέλφων, ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι δεν ασχολούμαστε με την Ναυτιλία αλλά με την Ακτοπλοϊα.Διαφωνείς σε αυτό???

Θεωρείς την Ακτοπλοϊα στην Ελλάδα υγιή οικονομικό τομέα και πυλώνα της Εθνικής μας οικονομίας???Εμείς ΟΧΙ!!!Το αντίθετο μάλιστα.

Όσον αφορά τον ΣΠΚ αν θυμάσαι σου φέραμε χαρακτηριστικά παραδείγματα αυθαιρεσιών από ανωτέρους σε κάποια άλλη ανάρτηση.Πες μας σε παρακαλώ πως θα κινηθώ εγώ δικαστικά εναντίον του ανώτερου μου όταν θα έχω να αντιμετωπίσω και το Ναυτοδικείο???Άντε και δικαιώθηκα στο αστικό δικαστήριο...Με το Ναυτοδικείο τι γίνεται???

Δεν λέμε ότι ο ΣΠΚ είναι η πηγή όλων μας των προβλημάτων αλλά το να τιμωρούμαι από την Υπηρεσία επειδή την απασχόλησα ακόμα και αν δικαιώθηκα στην διαμάχη μου με έναν πολίτη αυτό πάει πολύ.Έτσι δεν είναι???
Γι αυτό σου είχα πει σε παλιότερη ανάρτηση ότι αν έρχεσαι σε επαφή με τους πολίτες ο ΣΠΚ αποτελεί ένα ακόμα βαρίδιο που δυσχαιρένει την δουλειά μας.
Μπορεί να μην φταίει ο ΣΠΚ αλλά ο τρόπος που ασκείται...Μπορεί να θέλει κάποιες βελτιώσεις και κάποιες αλλαγές...Αλλά από την στιγμή που κανένας δεν ασχολείται με την αναθεώρηση του εμένα μου φταίει ο ΣΠΚ...Καταλαβαίνεις τι θέλω να σου πω???

Κλείνοντας θέλω να σου τονίσω κατηγορηματικά ότι το "Ακροδεξιό Φάντασμα" δεν στο κολήσαμε εμείς...Δεν θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο...Αν μας γνώριζες προσωπικά θα το ήξερες αυτό...Σε παρακαλούμε όμως τουλάχιστον αυτό να το σεβαστείς και να μην μας το ξαναχρεώσεις.
Καλό σου βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

.Μια πρόταση εχω να κάνω στο ακροδεξιό φάντασμα, αφού έχει εντοπίσει την πήγη του κακού και μας ζαλίζει με πολιτική ρητορική, να φτιάξει ένα κόμμα με τους ομοϊδεάτες του και να κατέβει στις εκλογές και αν τις κερδίσει να κάνει πράξη τα όνειρά του. Να αναλάβουν το ΝΑΤ πάλι οι λιμενικοί, αφού τα καταφέρνουν αυτοί γιατι να μην τα καταφέρουν και οι υπόλοιποι στρατιωτικοί στα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία και Δ.Υ., να επεκτείνει τον ΣΠΚ σε όλους τους εργαζόμενους τουλάχιστον στο δημόσιο αφού ειναι θετικός για το ΛΣ, να φτιάξει πάλι τις ΜΟΜΑ στον στρατό για να φτιάχνουν τους δρόμους της χώρας. Με λίγα λόγια να γυρίσουμε 40-50 χρόνια πίσω μιας και δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Εδώ θα μου πείτε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται.......λέτε να το ξαναζήσω σε μεγαλύτερη ηλικία γιατί τότε ήμουν παιδάκι....ΙΔΩΜΕΝ.- . Ο ΝΟΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και πάλι απο το Ακροδεξιό Φάντασμα
Προς τον 12:11 που τον ζάλισα κιόλας με την ρητορική μου . Ναι κύριε , οι στρατιωτικοί δουλεύουν με ευθύνη συνέπεια,ακούραστα για το καλό της πατρίδας και τον πολίτη. Το κόμμα σου που τα διάλυσε όλα και έδωσε τις δουλειές της ΜΟΜΑ στον ΑΚΤΟΡ τι κατάφερε δηλαδή ; Να χρεωκοπήσουμε απο τα υπερτιμολογημένα δημόσια έργα κακής ποιότητας ; Όλοι παραπονούμενοι είστε με το στρατό αντί να δείτε τα χάλια των πολιτικών που μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια .
Αρκετά όμως με τη αριστερά κουλτούρα.
Σχετικά με αυτά που γράφουν οι Ακτοφύλακες τώρα.
Συνεχίζετε να παραπληροφορείτε το κόσμο βλέπω και ύστερα έχω άδικο που μιλάω για προπαγάνδα και προβοκάτσια .
Που είδατε εσείς ότι αν ο στρατιωτικός κάνει μήνυση σε κάποιον ανώτερό του , ακόμα και αν δικαιωθεί θα πάει ναυτοδικείο . Τι ψέματα είναι αυτά που γράφετε . Ϊσα ίσα που αν ο στρατιωτικός έχει δίκιο και κάνει μήνυση σε ανώτερό του , λόγω ΣΠΚ ο ανώτερος πρέπει να φοβάται που θα λογοδοτήσει σε στρατιωτικό ακροατήριο . Ζητάς ας πούμε αποζημίωση απο τον ανώτερο γιατί πχ σε τράκαρε και αρνείται να το δηλώσει ; και την αποζημίωση θα πάρεις και μετά αυτός θα διωχθεί απο την υπηρεσία για τα υπόλοιπα . Σε άλλες αστικες διεκδικήσεις πχ κληρονομίες κλπ δεν ασχολείται το ναυτοδικείο . Συνεπώς , όταν έχεις δίκιο και ο νόμος είναι με το μέρος σου είναι καλύτερα στο στρατοδικείο διότι ο άλλος θα την παθει χειρότερα. Σχετικά με τους πολίτες και οι αστυνομική τρώνε ΕΔΕ και ποινές (χρηματικές , διαθεσιμότητες ) απο καταγγελίες πολιτών , ρωτήστε . Όλοι οι ένστολοι , ανεξαρτήτως απο ΣΠΚ ή όχι ( όπως οι αστυνομικοί ) είμαστε ανοιχτοί σε καταγγελίες πολιτών και πρέπει να δείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες . Έτσι θέλει η πολιτική εξουσία . Που το είδατε ότι εκτός ΣΠΚ θα αμυνόμαστε καλύτερα ; Για ρωτήστε το ... αμάν πλέον με τη παραπληροφόρησή σας

Ανώνυμος είπε...

Ναι φαντασματακι μου αφου δεν μπορούμε να πάμε μπροστά ας γυρίσουμε πίσω, στρατιωτικό Νόμο σε όλη την χώρα λοιπόν αφού οι στρατιωτικοί δουλεύουν με ευθύνη και δεν κουράζονται για το καλό της χώρας, λες και οι υπόλοιποι έλληνες θέλουν το κακό της χώρας....ΕΜΠΡΟΣ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ....να στήσουμε στη χώρα πάλι τα Στρατοδικεία μιας και ο ΣΠΚ αποδίδει την καλύτερη δικαιοσύνη να τον εφαρμόσουμε σε όλους τους πολίτες που ταλαιπωρούνται στα πολιτικά δικαστήρια για να ικανοποιηθούν οι ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ......... -Ο ΝΟΝΟΣ-

Ανώνυμος είπε...

Προς τον χρήστη 11:00 - ΝΟΝΟΣ
Τι έγινε ; Δεν καταφέρατε να απαντήσετε σε λογικά επιχειρήματα και φωνάξατε τους "μπολσεβίκους της πειρατικής ενημερωσης" να μας μιλήσουν για στρατοδικεία και λοιπές μπούρδες . Αυτά να τα πείτε στο ΣΚΑΙ και στο ΜΕΓΚΑ όχι σε νοήμονες αναγνωστες . Απαντήστε στα επιχειρήματα αν μπορείτε που σας έγραψε 0 09:02 ;

Ανώνυμος είπε...

Πλησιάζει η ώρα της απεμπλοκής από τον Σ.Π.Κ. συνάδελφοι. Όλα στην ώρα τους.