Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Ομονόησαν και αποφάσισαν κοινή γραμμή πλεύσης
Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος για τη μη επίλυση χρόνιων παθογενειών, οι οποίες μέρα με τη μέρα επιδεινώνονται. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των αξιωματικών διαμηνύουν πως «θα παλέψουν για τα νόμιμα δικαιώματά τους», ενώ η γενική συνέλευση της προηγούμενης βδομάδας ήταν απόρροια της γενικότερης ανασφάλειας που επικρατεί στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος. Κάτω από αυτό το κλίμα στα σωματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) ομονόησαν και αποφάσισαν κοινή γραμμή πλεύσης στην διεκδίκηση των κοινών στόχων τους. Ο «Ε» παρουσιάζει σήμερα όλα τα ζητήματα που συζητήθηκαν στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας. Από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, έως τις μεταθέσεις και την οργάνωση των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος.

Σχετικά με τους ασφαλιστικούς φορείς των εργαζομένων στο Λιμενικό Σώμα, αποφασίστηκε η άσκηση «πιέσεων» για άμεση δημιουργία ομάδας εργασίας με αντικείμενο τη διασφάλιση και την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών φορέων.

Επίσης, υπογραμμίστηκε πως πρέπει να δοθούν τα χρήματα από την πραγματική εργασία, όπως ορίζει η νομοθεσία. «Είναι αδιανόητο να χάνονται εκατομμύρια ευρώ ετησίως με μόνους ωφελούμενους ανώνυμες εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστήριο», λέει ενδεικτικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ, Γιώργος Δριβάκος.
Αξιώνουν ακόμα τη διατήρηση της αυτονομίας του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού, ενώ ζητούν τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ομοσπονδίας στην διοίκηση των Ταμείων.
Τέλος, η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων απαιτεί την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης με σκοπό την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία και βιωσιμότητα του Ταμείου με ευθύνη του Αρχηγείου. Επίσης, για το συγκεκριμένο θέμα σε ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ αναφέρεται: «Θεωρούμε ότι η δημοσιοποιημένη αναλογιστική μελέτη που αφορά τα έτη 2006-2009 και μας θεωρεί ως την πηγή του “κακού” για το ΜΤΝ, είναι πλέον ξεπερασμένη από τις εξελίξεις και πρέπει άμεσα να εκπονηθεί νέα».
Νοσοκομείο και περίθαλψη
Σχετικά με το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ), διατυπώθηκε η πεποίθηση ότι ήρθε επιτέλους η στιγμή αναγνώρισης μεγάλου μέρους των οφειλών του Δημοσίου στο ΝΝΑ. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι το ΝΝΑ εξοπλίζεται με νέα μηχανήματα, νέα κρεβάτια ΜΕΘ, καλύτερες υποδομές υποδοχής επειγόντων περιστατικών καλύπτοντας τις εν λόγω δαπάνες με τις κρατήσεις που γίνονται για το σκοπό αυτό από τη μισθοδοσία των εργαζομένων.
Σχετικά με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπως είχε ενημερώσει η «Π+13» σε προηγούμενη δημοσίευση, οι εργαζόμενοι απαιτούν πολιτική παρέμβαση σε επίπεδο υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για ενημέρωση σχετικά με τη δρομολόγηση των διαδικασιών αποπληρωμής των οφειλόμενων και παράλληλα την επιδίωξη συμφωνίας ενεργοποίησης των φαρμακείων σε όλη τη χώρα προς άρση του αδιεξόδου και την επίτευξη του άμεσου και υπαρκτού στόχου όλων, δηλαδή τη χορήγηση των φαρμάκων όπως και στους υπόλοιπους. Παράλληλα ζητούν τη μέγιστη επιτάχυνση των διαδικασιών για την απορρόφηση των χρημάτων του προϋπολογισμού και την εκ νέου πίστωσή του, ώστε στο τέλος του έτους να έχουν καλυφθεί όλες οι οφειλές.
Τέλος, σε ό,τι αφορά την οργάνωση των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος, παρατηρήθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις που «πηγαίνουν πίσω το έργο του προσωπικού του Λ.Σ.». Το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.), τονίζουν οι συνδικαλιστές, πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί και να εφαρμοσθεί αποτελώντας ουσιαστικά τη νέα οργανωτική δομή του Σώματος, υλοποιώντας το πρώτο μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται για τη θεσμική θωράκισή του. Το εν λόγω Π.Δ., όπως δηλώνουν οι αρμόδιοι, βρίσκεται στο ΣτΕ για επεξεργασία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13
ΑΡΘΡΟ: ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΑΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: