Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΠΟΕΠΛΣ: Συνάντηση με Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Πειραιάς, 28/7/2011

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας με τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σούλη Κωνσταντίνο, με την παρουσία και του Υπαρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχου Φουστάνου Θεόδωρου.

Στη συνάντηση τέθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Α) Η αλλαγή του ασφαλιστικού καθεστώτος των Αξιωματικών (Τ) και (Ι), ρύθμιση η οποία περιλαμβάνεται σε Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών.

Β) Η καθυστέρηση στην διαδικασία υλοποίησης των τακτικών μεταθέσεων.

Γ) Η άμεση ενεργοποίηση της επιτροπής χορήγησης αδειών οπλοφορίας, καθώς και η χορήγηση αδειών οπλοφορίας σε όσους έχουν κριθεί κατάλληλοι από την αρμόδια επιτροπή.

Δ) Κτηριακές εγκαταστάσεις ΜΥΑ/ΛΣ

Αφού αναπτύξαμε τα ανωτέρω θέματα, επισημαίνοντας ότι για το μεν (Α) ζήτημα που θέσαμε, η μόλις πριν ενός έτους αλλαγή του ασφαλιστικού καθεστώτος των Αξιωματικών (Τ) και (Ι) με κύρια βασική ασφάλιση στο Δημόσιο και προαιρετικά στα ταμεία ΤΣΜΕΔΕ και ΤΣΑΥ, αποκαθιστούσε μια στρεβλή διαδικασία που άφηνε υγειονομικά ανασφάλιστους όλους τους Τεχνικούς και Ιατρούς Αξιωματικούς που εισήχθησαν στο Σώμα μετά το 1993.

Επιπλέον αυτού, οι ανωτέρω θα έπρεπε να συνταξιοδοτηθούν στο 65ο έτος της ηλικίας τους, ανεξαρτήτως πότε θα αποστρατευτούν από το Σώμα.

Η ορθή αυτή επιλογή με το Ν.3865/10 έρχεται σήμερα να ανατραπεί, επαναφέροντας το ίδιο πρότερο καθεστώς της αδικίας και της ανισότητας έναντι όλων των υπολοίπων ένστολων. Για τον λόγο αυτό ζητάμε την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης.

Για το (Β) ζήτημα που θέσαμε, ζητήσαμε από τον κ.Αρχηγό την άμεση κοινοποίηση, έστω και των αποφάσεων του συμβουλίου μεταθέσεων μέχρι να εγκριθούν οι ανάλογες πιστώσεις, του συνόλου των μεταθέσεων της Α' φάσης και την εντός μηνός ολοκλήρωση των επόμενων φάσεων, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να ολοκληρωθεί ο κύκλος των φετινών τακτικών μεταθέσεων.

Είναι γεγονός ότι το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την ολοκλήρωση των μεταθέσεων, υπάρχει έκδηλη ανησυχία στους συναδέλφους και σε καμία περίπτωση αυτή δεν πρέπει να επιτείνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για το (Γ) ζήτημα που θέσαμε, εδώ και μεγάλο διάστημα υπάρχει ολιγωρία της υπηρεσίας στην χορήγηση αδειών οπλοφορίας συναδέλφων που έχουν κριθεί κατάλληλοι από την αρμόδια επιτροπή, ενώ παράλληλα δεν έχει λειτουργήσει η νέα επιτροπή για εξέταση καταλληλότητας συναδέλφων που έχουν υποβάλλει αίτηση για χορήγηση αδειών οπλοφορίας, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται οι παραγγελίες για οπλισμό, χάνοντας χρηματικά ποσά από τις προκαταβολές.

Άλλωστε η χορήγηση οπλισμού προβλέπεται σαφώς από το ΦΕΚ 663/7-5-04 Β' και η έκδοση αδειών σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που αυτό ορίζει.

Για το (Δ) ζήτημα που θέσαμε, ζητήσαμε την άμεση απεμπλοκή του στρατοπέδου της ΜΥΑ/ΛΣ, από γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες ούτε μας αφορούν, ούτε της αναγνωρίζουμε, εμμένοντας στις θέσεις μας ότι οι εγκαταστάσεις ΜΥΑ/ΛΣ είναι οι μοναδικές τέτοιου τύπου εγκαταστάσεις στο Λ.Σ. και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν.

Από την πλευρά του ο κ.Αρχηγός μας ενημέρωσε ότι ήδη υπάρχει πρωτοβουλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Χρήστου Παπουτσή για την απόσυρση της διάταξης που αφορά τους Αξιωματικούς (Τ) και (Ι), όπως και ο ίδιος μας είχε διαβεβαιώσει.

Σε ότι αφορά τις μεταθέσεις, εντός της εβδομάδας θα γίνει η κοινοποίηση των αποφάσεων του συμβουλίου μεταθέσεων του συνόλου των μεταθέσεων της Α' φάσης και σε διάστημα ενός περίπου μήνα θα ολοκληρωθούν και οι επόμενες φάσεις, ενώ για το θέμα των αδειών οπλοφορίας έχει ήδη συσταθεί η νέα επιτροπή αξιολόγησης και θα ξεκινήσει τις εργασίες της στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Επίσης μας διαβεβαίωσε ότι παρά την σχετική παραφιλολογία που αναπτύσσεται, καμία διαδικασία δεν θα προχωρήσει που να αφορά την τροποποίηση του Π.Δ. μεταθέσεων, μέχρι την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών που προβλέπονται από αυτό.

Τέλος για το ζήτημα των κτηριακών εγκαταστάσεων, λάβαμε την διαβεβαίωση ότι θα γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες για την κατοχύρωση των εγκαταστάσεων της ΜΥΑ/ΛΣ στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Δριβάκος Γεώργιος Κατσίνας Σωτήριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: